- Re-Naa er byens beste restaurant akkurat nå

Det bare måtte bli terningkast 6 til Re-Naa.

Publisert:
  • AV: Arild I. Olson
KULINARISKE KREASJONER: Dette mat-tempelet på Sølvberget byr akkurat nå på det ypperste du kan bli servert i Stavanger.

Totalkarakter: 6/6

Prisnivå:

Meny: kr. 1200

Vinpakke: kr. 995

RE-NAA, Breitorget 6, Stavanger (tirsdag - lørdag fra kl.18.00)

**LES OGSÅ:

LES MER:

Egget-duoen: - Vi har en casual stil, men både mat og drikke må være Formel 1

Kortreist og langreist. Intimt og episk, men først og fremst fantastisk. Re-Naa er byens beste restaurant akkurat nå, og helt på topp i Norden.

Gjestene har sannelig kokkenes oppmerksomhet her i det lille bistro-lokalet. Maten tilberedes i samme rom som den nytes. Det er ikke plass til mer enn om lag 20 personer av gangen og herlighetene serveres av kokken eller hovmesteren.

Vi satte oss til bords ved 19-tiden og 21 kulinariske kreasjoner senere var det plutselig blitt midnatt.

Kontraster i balanse

Tiden flyr når man har det kjekt, og det har man som gjest på Re-Naa.

Dette mat-tempelet på Sølvberget byr akkurat nå på det ypperste du kan bli servert i Stavanger, uten at det blir pretensiøst, snarere tvert imot. Det er glimt i øyet på Re-Naa.

Måltidet vårt ble innledet med knastørr champagne, en drikk vi holdt oss til gjennom de seks innledende smårettene som omfattet alt fra belgisk vaffel med steinbitrogn, hjerteskjell, rå reke med fennikel og krabbe på shisoblad. Dermed var teppet trukket til side for en aften med innovativ, nordisk mat med sterke bånd til det japanske kjøkken.

Kortreist og langreist hånd i hånd. Kontraster i balanse. Varmt og kaldt. Hardt og mykt. Salt. Surt. Søtt.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Omaka-what?! Sabi med nytt luksuskonsept

LOKALENE: Re-Naa ligger i Breitorget 6, med inngang fra Bakkegata.

- Perfekt match

Det startet med persillefarget østersdipp med friarielli, en søreuropeisk stengel som ser ut som en blanding mellom asparges og brokkoli, men med lettere bitter smak perfekt til den friske dippen.

Første "hovedrett" var en nydelig akkar- og ramsløk-komposisjon. Etterfulgt av torsk og løyrom, som ifølge hovmesteren blant gjestenes favoritter. Med galiciske Dominio do Bibei til - en vin med nok syre og tanniner til å hamle opp med den feite sausen.

Snart kom lærlingen rundt bordene og viste fram store, flotte kamskjell fra Frøya. Etter at vi hadde inspisert råvarene ble skjellene servert nettopp rå, med grovt salt og en miso-emulsjon - deretter kom misosuppe laget på kraften fra skjellene over i samme skål.

Kjøttrettene besto denne kvelden av sesongens dielam og perfekt tilberedt oksekam, hardt brunet, rå i midten og servert med alle helsefanatikeres favorittgrønnsak grønnkål - for anledningen frityrstekt.

Oksekammen av anguskjøtt kom med en oppsiktsvekkende frisk shiraz med bjørnebær i anslaget og en skikkelig tørr finish, en Côte du Rhône Brézème Vieille Vignes fra Eric Texier som selvfølgelig var en helt perfekt match.

SIGNATURDESSERT: Pannacotta og tindved-bær i forrektigt eggeskall.

Formidabel prestasjon

Egget kjenner du kanskje? Signaturdesserten av tindved-bær og panna cotta - servert i forrektigt eggeskall. En klassiker som trekker trådene tilbake til "gamle" Renaa. Og det kom mer. Det kom rabarbra. Det kom et glass honningsøt Dom. Ostertag Gewürtztraminer Vendage Tardive fra Alsace med et friskt hint midt i alt det søte. Så herlig til rabarbra.

Da det søte punktum ble satt med aftenenes petit fours var bare å vifte med det hvite flagget, kaste inn håndkleet og gi seg ende over.

Å prestere en meny med rundt 20 varianter uten et eneste hvileskjær er litt av en prestasjon. Råvarene er de aller beste. Mat/vin-kombinasjonene er kanskje det ypperste jeg har vært utsatt for.

Re-Naa er definitivt ikke stedet man besøker mest. Menyen koster 1200 kroner og vinpakken 995. For to personer bikker det gjerne 5000 for en kveld her med et glass før maten og litt til kaffen.

FLERE ANMELDELSER:

LES MER:

Egget: Byens beste deal?

LES MER:

**City Bistro:**

LES MER:

Veldig god mat til hyggelige priser

LES MER:

**XO Bar & Restaurant: Grei nok burger, herlig komle**

LES MER:

Sabi Sushi Sandnes: God sushi, trist lokale

LES MER:

**Allegro: Bravissimo! Velkommen tilbake**

LES MER:

**Kitchen&Table: - Meget god valuta for pengene**

LES MER:

Bevaremegvel! Hva mer kan man ønske seg?

LES MER:

Charlottenlund: Ikke midt i lysløypa, men verdt turen

LES MER:

Charles & De holder fortsatt formen

Publisert:

Dette er de beste restaurantene i Stavanger-regionen

I løpet av året har seks restauranter fått treningkast 6. Her er lista over de aller beste.

Oppdatert:
  • Kine Hult
  • Harald Birkevold
  • Arild I. Olsson