- Meget god valuta for pengene

Kitchen & Table er stedet for deg som er glad i kjøtt!

Publisert:
  • AV: Arild Inge Olsson
TACITOS: Små tortillas på størrelse med en tjuekroning.

Totalkarakter: 5/6

Kitchen & Table - Arne Rettedalsgt. 14, Stavanger.

Jeg lot det synke ned i den klissete, fete sausen og førte det til munnen med vellystighet mens sausen draperte det røde kjøttet og dryppet store, plaskende dråper mot tallerkenen. Mm. Mm. Mmhm. Kjøtt. Kjøtt! Kjøtt!!

Noen timer tidligere: Gram i hu ramlet jeg ut i den isnende vinden. Våren var på vei, men den hadde ikke riktig satt seg ennå og blodsukkernivået mitt var skremmende lavt. Det var Jims feil.

Den ondsinnede kjøkkensjef Jim som regjerte med hård hånd i kantina der han akkurat denne dagen inviterte til meat free monday. Hva er det for slags veggisnonsens? Det er kjøtt jeg vil ha, ikke linselus med soyafis og linfrøpure!

**LES OGSÅ:

LES MER:

Fant mugg og sopp - nå får Peking Cuisine i Sandnes åpne igjen

Dagens cut

Med ett sto redningen foran meg som en åpenbaring. Midt i Kleivå, sto skiltet som forkynte "Dagens cut: Entrecôte". Akkurat der hvor inngangen er til Clarion Hotel sto det, så jeg gikk inn. Inn forbi gasspeisen, gjennom hele baren og der der er restaurant Kitchen & Table. Det var den som fristet med dagens cut.

Nå var min medspiserske også her. Hun ba fluksens om pork tacitos, små utstuderte tortillas ikke større enn en tjuekroning hver toppet med spicy pulled pork altså langtidsstekt svinenakke, ananas, chili, koriander og crème fraìche. Friskt og spicy med kjøtt så mørt at det kunne spises med skje. Til dette, et glass bløt og fruktig tempranillo fra Murviedro etter vår dyktige kelners anbefaling.

Rått kjøtt

Selv gikk jeg for rått kjøtt, nærmere bestemt en 23. street tartar, altså hakket rå oksefilet servert med strimlet pære, fermenterte grønnsaker og eggekrem. Frekt, men kjempegodt. Fløyelsmykt, men med et visst bitt. En veldig god vri på tartar som vanligvis får følge av kapers, løk og eggeplomme. Jeg kjente at hevnen over kjøkkensjef Jim begynte å materialisere seg, og jeg nøt hvert sekund.

Kitchen & Table har en velassortert bar, så jeg utfordret kveldens kelner til å servere meg øl som passet til rettene jeg hadde bestilt. Til tartaren bød han på Rye IPA fra Lervig. Et utmerket valg. Den relativt humlemettede ølen kompletterte tartarbiffen på fortreffelig vis. Rye IPA! For en glimrende øl de brygger der ute i Hillevåg, og pluss i margen til Kitchen & Table som fører og anbefaler lokale produkter.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Guide: Du går glipp av mye om du drikker øl rett fra flaska

Medspisersken holdt seg med sin fyrrige spanjol i glasset også gjennom hovedretten: Five spice duck confit en andeconfit med asiatisk krydder, servert med sødmefull søtpotetpure, temperamentsfull chili, knasende sukkererter, peanøtter, stjerneanis og pak choi som mild kontrast. En oppvisning i hvordan opplagte motsetninger kan settes sammen til en harmonisk helhet.

SAFTIG: Det saftige kjøttet ble servert med bakt tomat og fries.

Mer kjøtt

Og nå til dagens cut: Eller, nesten i hvert fall, ettersom et tilbud om å bytte ut entrecôten med ytrefilet ble mer enn jeg kunne takk nei til. Mer kjøtt. Rødt kjøtt, og nå fikk jeg en flaske Pale Ale fra Nøgne Ø av kelneren. En avrundet, men karakterfast om enn humlesnill, lys øl. De kan lage øl i Grimstad og, men det visste vi jo, og på tallerkenen lå det aller saftigste stykket ytrefilet og skulle fullende min meat free monday på ypperste vis sammen med berbere bearnaisesaus, balsamicokokt løk, bakt tomat, parmesan, og Soho fries med enda mer parmesan, hakket persille og akkurat nok salt. Eat your heart out, veggis-Jim.

For et frydefullt måltid, og som fikk henholdsvis pistasj-honningkake og syndig, seig karamellterte som søtt punktum.

Det er den glimrende kjøkkensjefen Marcus Samuelsson som blant annet har laget mat for Barack Obama som er hjernen bak konseptet her. Marcus Samuelsson lager mat som blander kulturer, med et lokalt forankringspunkt. 30 prosent av greiene på Kitchen & Table skal være lokalt, resten henter sin inspirasjon fra den eklektiske New York-øya Manhattan.

Hatten av for det, Manhattan er et av mine favorittsteder, og da regningen for tre retter for to personer med drikke kom på 1600 kroner fikk vi en følelse av at restauranten i Kleivå gir meget god valuta for pengene.

FLERE ANMELDELSER:

LES MER:

Charlottenlund: Ikke midt i lysløypa, men absolutt verdt turen

LES MER:

Bevaremegvel: Hva mer kan man ønske seg?

LES MER:

Charles og de: Holder fortsatt formen

Publisert:

Her er alle «Spis Ute Ugå»-rettene: Tre ulike prisnivåer

Neste uke er det igjen klar for matkuppuke. Og denne gangen kunne spisestedene velge om retten skal koste 100, 125 eller 150 kroner.

Oppdatert: