Bravissimo, Allegro! Velkommen tilbake!

Den italienske restauranten på Skagen har gjenoppstått.

Publisert:
  • AV: Jan-Erik Larsen
SESONGENS GRØNNSAKER: Både mat og vin leverer i toppklasse.

Totalkarakter: 5/6

Prisnivå:

Femretter: 729 kroner

Forretter: 159 - 189 kroner

Pasta: 149 - 319 kroner

Hovedretter: 289 - 349 kroner

Desserter: 119 - 169 kroner

Allegro - Skagen 37, Stavanger. Italiensk restaurant.

Bravissimo! Etter å ha kastet kortene i høst, har Allegro gjenoppstått med vakre og velsmakende matkomposisjoner på Skagen

Rødrutete duker, stearinlys, rennende vann fra fjellskrenten i det grottelignende lokalet og behagelig og avdempet taffelmusikk fra høyttalerne er rammen rundt måltidet i intime og hyggelige Allegro i Skagen 37.

Både mat og vin leverer i toppklasse.

Atmosfæren har det sjelden vært noe feil med her, det var snarere mangelen på inntjening som gjorde at Allegro begjærte oppbud i oktober i fjor.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Masterchef-Kjelde tar Michelin med en klype salt

Nå er det igjen fyr på kjøkkenet og det flammer fra bordlysene. Og enda viktigere: Både mat og vin leverer i toppklasse. Her er bare små detaljer som skiller fra en toppscore.

Nå er det igjen fyr på kjøkkenet og det flammer fra bordlysene. Og enda viktigere: Både mat og vin leverer i toppklasse.

Femretter

En tirsdag kveld i mars er vi de første gjestene som ankommer restauranten, og trengselen kan heller ikke kalles påtrengende i fortsettelsen. I løpet av de tre trivelige timene vi tilbrakte i restaurant Allegro var det bare to andre bord som fikk besøk.

Desto hyggeligere å slå fast at vi fikk en god opplevelse.

Etter å ha startet kvelden med et godt glass prosecco (Treviso), falt vi fort ned på kveldens anbefaling, en femretter med tre tilpassete småretter, indrefilet av okse som hovedrett og panna cotta som punktum. Den var priset til 729 kroner.

Med såpass ulike retter som skinke, fiskesuppe, risotto og indrefilet av okse som utgangspunkt, bifalte vi forslaget fra vår hyggelige servitør om å la restauranten styre kveldens vinmeny. Også det ble en god investering.

Ordnet vinmeny

I løpet av kvelden sendte vinmenyen oss rundt i store deler av Nord-Italia, der vi både smakte Gavi fra Piemonte-regionen, en lett Valpolicella (Veneto) og en tyngre Ottotori (Piemonte) til kjøttet. Vinene var god match til våre retter.

Etter å ha smakt på husets hjemmelagde foccacia-brød med olivenolje som tilbehør, var det klart for første rett. Femretteren startet med et utvalg italienske skinker, som viste seg å være parmaskinke og salami, i tillegg til artiskokk, en ostebit og en grønn og sort oliven, sammen med tørr hvitvin. Kanskje ikke overdrevent fantasifullt, men helt greit og godkjent på smak.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Fant mugg og sopp - nå får Peking Cuisine i Sandnes åpne igjen

Så kom en fiskesuppe, basert på og med to små sjøkreps som tilbehør, akkompagnert av hvit, tørr Gavi. Suppen var laget fra grunnen, sjøkrepsene lune og smakfulle. Eneste innvending vi kunne finne var at suppen kanskje var en anelse salt?

Svart risotto med scampi var den tredje av forrettene, veldig riktig tilberedt i størrelse i forhold til en fem retters meny. Hertil hadde vi det første glasset med rødt, en fem år gammel Valpolicella, og vår oppmerksomme kelner var stadig på plass med en ny flaske vann når innholdet nærmet seg slutten. Risottoen var velsmakende, og stadig hadde vi god plass til aftenenes hovedrett, indrefilet av okse med sesongens grønnsaker.

Verd pengene

Denne var lekkert lagt opp, med småpoteter med skall og friske og smaksrike grønnsaker. Vinen (Ottotori 2010) hadde også mer pondus enn den lettere Valpolicellaen til risottoen, og ga oss en god matopplevelse. Ledsageren fant det riktignok best å la et par poteter og noe av grønnsakene ligge, men det var mest for å ha plass for kveldens søte punktum.

Vi følte vi fikk god valuta for vår femretter med vinmeny.

Og det angret hun ikke. Pana cotta med friske eplebiter gjorde avslutningen riktig så bra, og vi følte at det store behovet for en grappa etter måltidet ikke var til stede. Derfor ble det med hver vår kopp med god, svart kaffe.

Noen av enkeltrettene kan nok oppleves som dyre, som pasta til 319 kroner og indrefilet til 349, men vi følte vi fikk god valuta for vår femretter med vinmeny.

Sluttregningen passerte så vidt 3000 kroner, som gir en pris per pers på 1500. Noen av enkeltrettene kan nok oppleves som dyre, som pasta til 319 kroner og indrefilet til 349, men vi følte vi fikk god valuta for vår femretter med vinmeny.

LES OGSÅ:

LES MER:

Charlottenlund: Ikke midt i lysløypa, men verdt turen

LES MER:

**Kitchen&Table: - Meget god valuta for pengene**

LES MER:

**Bevaremegvel! Hva mer kan man ønske seg**

Publisert:

Anmeldelse Allegro: I toppsjiktet blant byens italienske restauranter, men...

Ristorante Allegro lener seg behagelig til Valbergets solside, selve Det Stavangerske Grunnfjellet, men befinner seg på trygg grunn i italienske gourmettradisjoner.

Publisert: