Sabi Sushi med helt nytt restaurant-konsept

- Vi blir de første i Norge som får til dette, sier Sabi-gründer.

OMAKASE: Slik ser det foreløpig ut i det som skal bli Omakase-lokalene.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Sabi-konseptet utvides hele tiden. Restaurantkjeden har ikke bare beveget seg utenfor Stavanger og Sandnes - og etablert seg i Haugesund og Kristiansand.

Nå får også bygget som huser den "gamle" restauranten i Pedersgata en skikkelig face lift, og deler av det skal nå gjøres om til en såkalt high end Sabi-restaurant.

Navnet på denne nye restauranten er Sabi Omakase, forteller sabi-gründer Roger Joya til Byas.

**LES OGSÅ:

Les også

Kaffe-boom i Stavanger: - For oss i bransjen var det egentlig på tide

- Første i Norge

Omakase er et japansk uttrykk som betyr "jeg overlater det til deg".

\- Dette er et konsept jeg har tenkt på ganske lenge. Dette blir en luksusversjon av Sabi, med bruk av norske råvarer og kun topp kvalitetssushi.

Vi har ingen meny, det er kokken som bestemmer hva som skal serveres for dagen.

Han understreker at vanlige Sabi sushi også står for kvalitet, men på Omakase får du det lille ekstra.

\- Omakase i denne sammenhengen betyr kokkens valg. Vi har ingen meny, det er kokken som bestemmer hva som skal serveres for dagen.

Og sushien kan neppe bli ferskere. Bitene serveres nemlig én etter én.

\- Det finnes flere omakase sushi-restauranter i utlandet. Men her i Norge blir vi de første helt rene omakase-restauranten, sier han.

- Gruer meg litt

Det betyr at det stilles spesielt høye krav til kvalitet - og fart. To ting som gjerne ikke alltid går hånd i hånd.

\- Ja, jeg gruer meg litt, innrømmer Roger Joya.

\- Her må alt klaffe. Det er jo snakk om sekunder når man skal servere sushi på denne måten.

Sushikokkene på den nye restauranten har minimum sju-åtte års erfaring, ifølge Joya. Det blir også en forholdsvis liten restaurant, med plass til maks 20 gjester.

**LES OGSÅ:

Les også

Vibeke åpner hudpleiesalong for menn: - Håper menn i Stavanger er klare for dette

Fra 1000 kroner

- Når åpner restauranten?

\- Vi venter på skjenkebevilling fra kommunen. Det tar typisk tre måneder å få på plass.

- Hvordan blir prisene?

\- Fra cirka 1000 kroner og oppover. Da kjøpet man et visst antall biter, så får du dem servert en etter en.

- Dere kaller det en high end-restaurant. Må man ha på finstasen?

\- Du må være litt pent kledd, ja. Du kommer ikke inn i joggebuksa, humrer Joya.

- Hvordan gjør dere det med takeaway og restaurant i ett?

Les også

takeaway-kundene forstyrrer restaurant-gjestene

**LES OGSÅ:

Publisert: