Restaurantanmeldelse av Egget: Byens beste deal?

Nyåpnede Egget byr på herlig, ukomplisert mat, spennende viner og fantastisk stemning.

Publisert:
  • AV: Kine Hult
RÅ OG VILL: Sjøørrett med grønnkålchips til forrett falt i smak.

Totalkarakter: 5/6

EGGET, Steinkargata 23, Stavanger.

**LES OGSÅ:

LES MER:

På hengende håret for Hanekam

Det trange lokalet i Steinkargata, hvor Kafé Ankeret tidligere holdt til, har blitt et av Stavangers mest populære spisesteder, bare to knappe måneder etter åpningen.

Det er lett å forstå hvorfor.

**Les også det store

LES MER:

Byas-intervjuet med Egget-duoen Roy og Anthony

.**

Kokken bestemmer

LES MER:

ingen fast meny

På den kunnskapsrike servitørens anbefaling startet vi med et glass frisk, ufiltrert hvitvin fra Sør-Afrika mens vi ventet på maten, som ble servert etter en slags overrask oss-metode. Det viste seg å fungere aldeles strålende.

Egget har ingen fast meny for verken mat eller drikke.

Først ankom fire lekre forretter: Rå villfanget sjøørret med knasende sprø frø og grønnkålchips, bokhvete- og quinoamaki med sprø, asiatiske grønnsaker og en soyabasert dressing, rispapirrull fylt med rå grønnsaker servert på en seng av kimchi, samt nydelig, salt torsk med sautert vårløk.

I glassene dukket det etter hvert opp rosévin fra Muga i Rioja, et vårlig og friskt følge til maten.

Så var det tid for langtidsbakt, lyst lammekjøtt fra Voss, servert med konsentrert sjy og rotgrønnsaker som hadde fått godgjøre seg sammen med lammet. Til dette fant servitøren fram en spennende naturvin fra Jura øst i Frankrike.

\- Hvis dere likte denne, skal dere smake noen andre som dere sikkert også vil like, slo han fast, og kom etter hvert tilbake med to spennende viner fra den lille, velrenommerte produsenten Matassa fra den franske siden av Catalonia.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Snart kommer Lervig-øl brygget på Grandiosa og penger

Så enkelt, så godt

Også på matfronten utviklet måltidet seg i takt med våre preferanser og tilbakemeldinger til de ansatte. Neste rett ble piggvar overdrysset med finsnittet selleri, løk, chili og sitrongress. Så enkelt, så godt.

Maten ga såpass mersmak at vi kom fram til at det ville bli plass til en siste kjøttrett. Før den ankom, tryllet kokken fram en enkel, liten grønnsakskreasjon fra Brimse, små tomater, brokkolini og ramsløk på en seng brenneslepuré. Et strålende alternativ til den sorbeten man gjerne får som hvilerett andre steder.

Etter det ankom en rustikk rett av perfekt oppdelte oksehaler i smaksrik, nydelig suppe.

KOSELIG: - Å få til alt dette med bare to ansatte, er rett og slett en bragd, mener vår anmelder.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Michelle (24) drømte om å starte kafé

Kompromissløs duo

\- Vi har ikke dessert, for det er ikke kommet noen råvarer vi har lyst til å bruke ennå, fortalte kokken, og skyndte seg å legge til at vi kunne få ost.

Denne kompromissløse holdningen er egentlig betegnende for det tospannet bak Egget holder på med: Hvis råvaren ikke er god (og lokal) nok, finner de heller noe annet. En befriende tanke, selv om noen av oss helst vil tilfredsstille dessertmagen også.

Ostefjøla gjorde uansett susen. Store biter av pecorino, comté, roquefort og kremet, variant som jeg dessverre har glemt navnet på, gikk ned på høykant. I glasset fikk vi fantastisk portvin fra Niepoort.

En kjempedeal som få om noen klarer å matche her i byen.

Det var som å være i et usedvanlig vellykket middagsselskap hjemme hos trivelige folk som har stålkontroll på både mat, drikke, musikk og småsnakking. Å få til alt dette med bare to ansatte, er rett og slett en bragd. Det var også åpenbart at de koste seg på jobb, og begge hadde tilsynelatende en god evne til å få gjestene til å kose seg minst like mye.

LES MER:

en kjempedeal

FLERE ANMELDELSER:

LES MER:

**City Bistro:**

LES MER:

Veldig god mat til hyggelige priser

LES MER:

**XO Bar & Restaurant: Grei nok burger, herlig komle**

LES MER:

Sabi Sushi Sandnes: God sushi, trist lokale

LES MER:

**Allegro: Bravissimo! Velkommen tilbake**

LES MER:

**Kitchen&Table: - Meget god valuta for pengene**

LES MER:

Bevaremegvel! Hva mer kan man ønske seg?

LES MER:

Charlottenlund: Ikke midt i lysløypa, men verdt turen

LES MER:

Charles & De holder fortsatt formen

Publisert:

Restaurantanmeldelse: – Ta turen inn i Varmen. Det vil du ikke angre på.

Også byens fastboende gjør lurt i å besøke restaurant Varmen på hotell Scandic Stavanger City.

Publisert:
  • AV: Harald Birkevold