Aktuelt

City Bistro: Veldig god mat til hyggelige priser

Slike bydelsrestauranter skulle vi hatt flere av! Og du får mye for pengene.

UVANLIG: Rekesalat i suppen? Ja, hvorfor ikke? FOTO: Arild I. Olsson.

Totalkarakter: 5/6

Prisnivå:

Forretter: 155 - 165 kroner

Hovedretter: 325 - 345 kroner

Desserter: 135 kroner

City Bistro - Madlaveien 18, Stavanger.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Egget: - Vi har en casual stil, men både mat og drikke må være Formel 1

Vel, trangt om saligheten er det ikke. Noe som er merkelig. City Bistro serverer nemlig veldig god mat til hyggelige priser.

Her kan man ramle innom og få bord, ha et festmåltid og gå fornøyd hjem uten at det koster skjorta.

Siden restauranthuset ligger i Kannik er det mer sentralt enn sentrum. Hit kan folk fra Eiganes, Våland, Storhaug og Vestre Platå spasere uten å slite ut skoene sine. Dedikerte fotgjengere fra Tjensvoll, Stokka og Byhaugen bør også finne veien. Slike bydelsrestauranter skulle vi hatt flere av!

Kortreist

Det moderne, franske bistrokjøkkenet rår grunnen her, men basert på gode, kortreiste råvarer fra land og fjord.

...mye smak og småfrekke kombinasjoner.

Jeg begynte måltidet med en herlig, fyldig og smakssterk vårløksuppe med ramsløk, butterdeig og rekesalat. En flott komposisjon med mye smak og småfrekke kombinasjoner.

Rekesalat i suppen? Neimen, hvorfor ikke? Rekene, ramsløken og vårløken går jo glimrende i hop og hånd i hanske med en nydelig, fruktig og mineralsk soave fra Roberto Anselmi.

Samme vin fikk leske medspiserskens gane til hennes tallerken suldalskinke med kjørvelostekrem, solsikkefrø og salat.

Å pare suldalsskinke med kjørvelkrem er vellykket, fordi den milde skinken har godt av å bli tilført både fett og syre og tilfører denne relativt lette retten en fyldig og god munnfølelse.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Sabi Sushi med helt nytt restaurantkonsept

Perfekt tilberedt

Jeg gikk for lam til hovedrett og fikk rosastekt lammecarré med overraskende kraftig pastinakkrem, konsentrert sjy, grønnsaker akkurat så al dente at de ville meg noe og en rårevet potetkake som var sprø ytterst og myk og saftig i midten. Glimrende råvarer. Perfekt tilberedt, akkurat som medspiserskens andebryst som ble servert med hasselbackpotet, sukkererter, gulrot og sjy.

Nå er lokalene lyse og luftige med moderne møbler og kortreist kunst på veggene.

Til lammet og anden anbefalte kveldens servitrise et glass Chionetti Briccoleri Dogliani som er fruktig med et hint av julens nøtter og lange tanniner i avslutningen. Meget god match til kjøttrettene våre. De kan italienske viner på City Bistro. Ingen tvil om det.

Restauranten framsto tidligere som et mørkt kjellerlokale med fete, rustikke retter på menyen. Dette er historie. Nå er lokalene lyse og luftige med moderne møbler og kortreist kunst på veggene.

LYSE LOKALER: City Bistro er ikke lenger et kjellerlokale. FOTO: Jonas Haarr Friestad.

**PRISGUIDE:

LES MER:

Her får du billigst og dyrest øl på byen

Lekent og søtt

Vi satte søte punktum for kvelden, med henholdsvis kokoskake og hvit sjokolademousse. To desserter som skriker på litt syre. Det fikk kokoskaken gjennom en frisk gojibær- og bringebærsorbet, mens moussen hadde følge med friske blåbær, bringebær, rips og marinert agurk.

På City Bistro leker de med maten. Seriøst.

Agurk i desserten? Ja!

Rekesalat i suppen? Ja!

På City Bistro leker de med maten. Seriøst.

Et glass Sauternes og ett med Recioto kom på bordet til desserten og avrundet kvelden fortreffelig.

Positiv overraskelse

City Bistro har mye mer å by på enn sesongmat. Vårt besøk overrasket oss positivt på alle måter. Bistroen i Kannik leverer på solid nivå. Regningen for to ganger tre retter og vin til hver rett, kom på 1500 kroner.

Det er god valuta for pengene.

FLERE ANMELDELSER:

LES MER:

**XO Bar & Restaurant: Grei nok burger, herlig komle**

LES MER:

Sabi Sushi Sandnes: God sushi, trist lokale

LES MER:

**Allegro: Bravissimo! Velkommen tilbake**

LES MER:

**Kitchen&Table: - Meget god valuta for pengene**

LES MER:

Bevaremegvel! Hva mer kan man ønske seg?

LES MER:

Charlottenlund: Ikke midt i lysløypa, men verdt turen

LES MER:

Charles & De holder fortsatt formen

Publisert:

  1. Anmeldelse
  2. Restaurant

Straen Fiskerestaurant: Solid, men ikke særlig spennende

Du vet hva du får, men spesielt spennende er det ikke.

Relaterte artikler

  1. AKTUELT

    Anmeldelse av Bølgen & Moi: God valuta for pengene

    5 ÅR SIDEN
  2. AKTUELT

    Anmeldelse Eg & Du: Ærlig mat av lokale matvarer

    3 ÅR SIDEN
  3. AKTUELT

    - Re-Naa er byens beste restaurant akkurat nå

    5 ÅR SIDEN
  4. AKTUELT

    Anmeldelse Bølgen & Moi: Et trygt valg for en helaften

    3 ÅR SIDEN
  5. AKTUELT

    Anmeldelse av Spiseriet: Fortsatt en av byens beste

    5 ÅR SIDEN
  6. LIVSSTIL

    KRSby tester Rett i garnet

    5 ÅR SIDEN