Pasha er #byasbeste takeaway 2020!

Dere har bestemt: Pasha er kåret til #byasbeste takeaway 2020.

Pasha Fra venstre: Mardin Aran, Øzcan Akbas, Eray Kaya, Hashmat Barekzai, Ahmet Peker, Islam Khan, Dogan Sen og Mehmet Karabulut.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Den tyrkiske restauranten i Stavanger sentrum sanket flest stemmer av de ti nominerte.

Et lysende rødt skilt med Pasha-logoen lyser opp Verksgata i novemberkvelden, og ved inngangsdøren henger klistremerker med nominasjonene til #byasbeste fra 2019 og 2020.

Nå kan de henge opp et innrammet diplom, som årets vinner av #byasbeste takeaway.

– Det føles veldig bra. Jeg tenker at det er dette vi får tilbake fra kundene for det vi leverer, sier daglig leder Øzcan Akbas på Pasha.

Akbas forteller at de stoler veldig på maten som lages.

– Maten er jo veldig god, smiler han.

Les også

Disse er nominert til #byasbeste takeaway 2020!

På kjøkkenet står Islam Khan ved grillen, og Ahmet Khan jobber med brøddeigen.
Les også

Anmeldelse Pasha: En ekte tyrker!

I februar er det fire år siden Pasha åpnet dørene i krysset mellom Verksgata og Nykirkebakken i Stavanger sentrum.

– Vi vil vise at det tyrkiske kjøkken er blant de beste i verden, sa Yasin Akbas, Øzcans storebror, som var med å starte Pasha, den gangen.

Det har de kanskje klart å bevise. I sommer ble det nemlig kjent at Pasha utvider ved å åpne en ny restaurant i Langgata i Sandnes neste vår.

Grillkokkene på Pasha bruker kullgrill, som setter preg på smaken.

– Hvorfor tror du den tyrkiske maten er så populær?

– Den trenger ikke nødvendigvis å være så sterk, vi tilpasser maten til alle, forteller Akbas, og legger til;

– Mange har nok vært i Tyrkia og kjenner til maten derfra. Men det er også en del som smaker tyrkisk mat for første gang her på Pasha, og blir faste kunder, sier han.

Les også

Stavanger-restauranten utvider til Sandnes

Startet med takeaway for halvannet år siden

Selv om de nå kan smykke seg med å være #byasbeste takeaway 2020, har ikke takeaway alltid vært i fokus på Pasha. De begynte nemlig med det for halvannet år siden.

– Siden har det vært veldig populært. Vi har omtrent 1500 utkjøringer i måneden. I tillegg er det mange som henter maten selv, forteller Akbas.

Takeaway har blitt svært populært etter at Pasha innførte det for halvannet år siden. Her er kyllingfilet og grill-mix på vei hjem til noens spisebord.

– Hvilken matrett er mest populær?

– Det må være Pasha-mix. Den har mye forskjellig grillet kjøtt, slik at man kan får mange smaker i én rett, sier Akbas.

Ifølge menyen består retten av marinert kylling, lammespyd, adana, lammekoteletter og lahmacun. Den serveres med brød, bulgur, løksalat, rødkål, salat, ezme, tzatziki og grillet tomat.

Pasha-mix er trolig den mest populære retten på menyen. Den består av fem forskjellige typer grillet kjøtt, med bulgur og grønnsaker.

Streetfood og pizza på pallen

Pasha fikk altså flest stemmer fra våre lesere, av de ti spisestedene som ble nominert. På andreplass finner vi Fortou, som vant kategorien i 2018.

På tredjeplass havnet nykommeren Panzanella, en pizzarestaurant som åpnet dørene i Pedersgata i fjor høst.

Les mer om tidligere vinnere og nominerte til #byasbeste takeaway:

Publisert: