- Vi vil vise at det tyrkiske kjøkkenet er blant de beste i verden

Brødre satser nesten to millioner på restauranten Pasha i Stavanger.

Øzcan Akbas (24) og Yasin Akbas (25) har tidligere drevet et malerfirma. Nå skal de starte opp den tyrkiske restauranten Pasha i Stavanger sentrum.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

– Jeg har ingen erfaring fra restaurantbransjen fra før, men jeg pleier å spise mye ute og har savnet en god tyrkisk restaurant, sier Yasin Akbas (25).

Går alt etter planen står storsatsingen klar i november:

En flunkende ny tyrkisk restaurant i Stavanger sentrum.

Følg Byas.no på Facebook!

Nesten alt fra Tyrkia

Restauranten har fått navnet Pasha og flytter inn i lokalene til en tidligere klesbutikk, på hjørnet av Nykirkebakken og Verksgata.

Brødrene tok over lokalet i slutten av august.

Restauranten skal også ha uteservering. Her vil det være plass til ca 25 gjester. Inne i lokalet er det plass til 38 gjester.

Det er lite som minner om en restaurant for øyeblikket. Nå stiger de over brekkjern og driller, mens de gestikulerer med armene.

Les også

Denne gjengen fra The Shack, Øst og Lervig går sammen om nytt pub- og matkonsept i Stavanger sentrum

Les også

Og House of Fingerfood åpner midt i Breiavatnet House of Fingerfood åpner midt i Breiavatnet

– Her kommer kullgrillen vår, sier 25-åringen og peker på et av hjørnene i restauranten.

Nesten alt som skal inn lokalene er bestilt fra Tyrkia. Fliser, dekorasjon, interiør, kebabmaskin og kullgrill for å nevne noe.

Til og med kokkene.

Verktøy og treverk skal etter hvert byttes ut med tyrkiske fliser og inventar.

**– Vi har funnet noen dyktige kokker fra Tyrkia. Dette er folk som virkelig har peiling. Grillkokken skal bare jobbe med grillen, for det er det han er best på,

de er spesialiserte innenfor hvert sitt fagfelt, sier 25-åringen.**

Til sammen investerer brødrene opp mot to millioner kroner og mange arbeidstimer for å få alt klart.

– Det blir ikke så mye søvn nå, humrer Akbas.

Jone Hodnefjell fra rørleggerfirmaet B. Hodnefjell legger opp rør til kjøkkenet i restauranten.

Ingen italiensk meny

– Jeg har egentlig like lite erfaring som min bror, smiler Øzcan Akbas (24).

Det var han som kom på ideen om å åpne en restaurant. En idé også broren tente på.

Les også

Bar Social Eating-eieren: – Vi har aldri vært nervøse

Les også

Stavanger-bar sponser gammelt engelsk storlag

Sammen har de to brødrene drevet et malerfirma. Det skal de fortsette å gjøre, samtidig som de skal ha ansvaret for den tyrkiske restauranten.

For Stavanger har fortjent en ny tyrkisk restaurant, mener storebror Akbas.

– Her skal vi ha tradisjonell tyrkisk mat, og bare det. Vi skal for eksempel ikke ha en egen italiensk meny i tillegg, eller en meny fra Stabburet. Vi vil vise at det tyrkiske kjøkken er blant de beste i verden, sier 25-åringen.

Mange er nysgjerrige på hva som skjer bak det store banneret i Verksgata.

Mange nysgjerrige

Til tross for at restauranten ikke åpner før i november, er det allerede mange som pusher på Pasha-brødrene.

– Det er en del som stikker hodet innom og lurer på hva som skjer her. Vi har sikkert fått 20 eposter av folk som sier at de gleder seg til vi åpner, sier

storebroren.

– Men navnet…?

– Ja! Før Tyrkia ble en republikk i 1923, ble høytstående offiserer i den tyrkiske hæren, typisk en general, kalt en pasha, sier 25-åringen og fortsetter:

– En pasha hadde gjerne 30 til 40 kokker som jobbet for ham.

– Men 30 kokker skal dere ikke ha her?

– Haha, nei, her blir vi fire mann på kjøkkenet, sier Akbas.

Brødrene Akbas er født og oppvokst i Norge, men har tyrkiske røtter. Nå ønsker de å introdusere Stavanger-publikummet for maten fra hjemlandet. Brødrene lover både restaurant, men også take away for de som vil spise hjemme.
Publisert: