Aktuelt

Hvem har #byasbeste takeaway? Her er de 10 nominerte!

Mmmmmm, her er det mye snadder å velge mellom! DU bestemmer hvem som fortjener tittelen #byasbeste takeaway.

Oppdatert:
  • Ulrikke Valvik Mitchell

HVEM VINNER? Stem nederst i artikkelen. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

AVSTEMMINGEN ER AVSLUTTET: Vinneren vil bli offentliggjort fredag 20. november.

----------------------------------------------------

På mandag ba vi leserne våre nominere deres favoritt-takeawaysted i Stavanger/Sandnes på vår Facebook-side, og vi fikk veldig mange gode kanditater å velge mellom!

Vi har plukket ut 10 fine finalister, og lista strekker seg fra sushi og tapas i den ene enden, til tacos og burgere i den andre. Variert meny, med andre ord!

LES MER:

Vil du vite mer om hva #byasbeste er?

Her er de nominerte!

Birger Bra Burgere

Hvor: Langgata 57, Sandnes.

Hva syns du om at dere er nominert til #byasbeste takeaway?

– Det syns jeg er helt på sin plass, det! Det er selvsagt veldig stas. Det er mindre enn et halvt år siden vi åpnet, så at folk nominerer oss er veldig kjekt, sier daglig leder, Eivind Rygg.

Fortell litt om konseptet deres.

– Vi har bra burgere, som navnet tilsier, og det har hele tiden vært driven - at det skal være god kvalitet på alt som serveres ut fra den lille bua. Og nettopp bua gir jo en litt sånn god gatekjøkkenopplevelse. Det er ærlig mat.

LES MER:

OG! På Birger skal du få saus i fjeset, når du spiser burger.

Hvorfor fortjener dere å bli #byasbeste takeaway?

– Vi var de første i distriktet til å satse på kvalitetsburger som takeaway-konsept. At flere i ettertid satser på det samme som oss, bekrefter bare at Birger har truffet, og at kundene ønsker konsepter som dette.

BBB: Eivind Rygg var ikke tilstede i bua da Byas kom på besøk, men det var Aleksandra Nowak! FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

LES MER:

Første kategori ut i rekka av #Byasbeste, var klesbutikkene! Les vinnerintervjuet med Made with Hart-gutta.

Déjà Vu Delikatesser

Hvor: Verksgata 2, Stavanger (inne på Magasin Blaa).

Hva syns du om at dere er nominert til #byasbeste takeaway?

– Det er jeg veldig ydmyk for, og syns det er veldig kjekt å høre at kundene våre har nominert oss, sier daglig leder, Kjetil Skaret.

Fortell litt om konseptet deres.

– Det går mye i tapas når folk henter som takeaway, men vi har også ny meny hver dag, med masse forskjellige "dagens retter" - alt vi lager kan hentes som takeaway. Vi lager mat av ferske råvarer - vi bruker absolutt ingenting halvfabrikat. Mye av det vi bruker er lokalt - fisken henter vi rett rundt hjørnet, og kjøttet får vi fra Idsøe rett over veien. Vi er opptatt av å levere god mat til hyggelige priser. Det er egentlig grunntanken, og vi har hele tiden vært tro mot konseptet.

Hvorfor fortjener dere å bli #byasbeste takeaway?

– Fordi vi har ærlig og god mat. Vi svikter aldri kundene våre - nå har vi holdt på i år etter år, og god kvalitet og stadig utvikling for å bli bedre er noe vi hele tiden jobber med.

TRO MOT KONSEPTET: Kjetil Skaret er daglig leder ved Deja Vu i Stavanger. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

LES MER:

Dere var ikke i tvil - Coffeeberry er #byasbeste kafé! Les vinnerintervjuet med jublende Hanne Jørgensen her!

Hall Toll Sushi Takeaway

Hvor: Skansegata 2, Stavanger.

Hva syns du om at dere er nominert til #byasbeste takeaway?

– Det er jo kjempegøy! Kult at vi er blitt nominert i denne kategorien også (Hall Toll ble nominert til #byasbeste utested forrige uke). Vi elsker publisiteten! sier restaurantsjef, Johanna Svensson.

Fortell litt om konseptet deres.

– Det som er kult, er at vi har bestemte pakker med sushi, hvor vi bruker det beste vi har - kunden bestemmer kun størrelsen selv. Det ligger også en folkelig idé bak sushien vår; vi har tilpasset den til det vi vet nordmenn liker. Fornorsket sushi, rett og slett - sushi til folket.

Hvorfor fortjener dere å bli #byasbeste takeaway?

– Fordi sushien vår er ukomplisert. Her finner du ingen 100-siders meny du må velge fra. I tillegg er vi billigere i forhold til mange av de andre sushistedene i Stavanger. Vi er ikke en stor kjede - vi er kun vi.

SUSHI TIL FOLKET: Johanna Svensson tror kundene setter pris på fornorsket og ukomplisert sushi. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

Los Tacos

Hvor: Skagen 8, Stavanger.

Hva syns du om at dere er nominert til #byasbeste takeaway?

– Jeg hadde ikke forventet dette - vi er jo så nye her. Vi har bare hatt åpent i en måned, så dette er jeg veldig glad for, sier den ene halvdelen av duoen bak konseptet, amerikanske Brian Kovary.

Fortell litt om konseptet deres.

– Hele ideen bak er å ha kvalitetsprodukter til lave priser. Alle varene våre kommer fra Norge. Og det skal gå raskt.

Hvorfor fortjener dere å bli #byasbeste takeaway?

– Det er et vanskelig spørsmål! Fordi produktene våre snakker for seg selv - det er høy kvalitet, det er billig og det går raskt. Jeg vil påstå at vi er byens kjappeste. Bestiller du en signaturrett, tar det 45 sekunder å lage den. Og så er vi unike - du finner ikke noe lignende andre steder i byen.

TACO-DUO: Daglig leder Dimitris Koukis og tacos-gründer Brian Kovary. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

Matsalen

Hvor: Lagerveien 2, Forus (inne på Tvedtsenteret).

Hva syns du om at dere er nominert til #byasbeste takeaway?

– Det er veldig kjekt og egentlig litt overraskende. Matsalen blir i mange sammenhenger litt glemt når det gjelder Stavanger og Sandnes, siden vi ligger midt mellom byene. At noen nå har nominert oss, betyr at de er fornøyd med produktet vårt, og en viktig del av det er takeaway, sier daglig leder, Rita Laland Jøers.

Fortell litt om konseptet deres.

– I tillegg til å være spisested og kafé, tilbyr vi catering og takeaway. Vår styrke er de ansatte - de er dedikerte og har høy yrkesstolthet. Sammen er vi et godt team, som daglig jobber for å levere et best mulig produkt, og yte best mulig service ovenfor våre gjester.

Hvorfor fortjener dere å bli #byasbeste takeaway?

– Det er flere bra tilbydere på takeaway-markedet, men vi håper at våre kunder og gjester vil stemme på oss. Og siden vi nå er nominert, håper jeg at flere vil tenke på oss neste gang de skal bestille takeaway.

FORUS: Thanisara Bunrak og July Tambo er to av de dedikerte ansatte som Laland Jøers nevner. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

No. 28 Pizza Pub

Hvor: Øvre Holmegate 12, Stavanger.

Hva syns du om at dere er nominert til #byasbeste takeaway?

– Det er veldig fint. Jeg på posten på Byas for et par dager siden, og ble glad da jeg så at folk nominerte oss, sier No. 28-servitør, Dovaine Eidukaite.

Fortell litt om konseptet deres.

– Vi har pizzaer, babyback ribs og burgere som takeaway, og i restauranten får du i tillegg nachos og salater.

Hvorfor fortjener dere å bli #byasbeste takeaway?

– Våre oppskrifter er de samme i dag, som de var da No. 28 startet på 1970-tallet. Folk som kommer hit, kommenterer at pizzaen er akkurat som de husker, og det er veldig fint. Folk sier vi har byens beste pizza - og jeg er enig.

BYENS BESTE PIZZA? Det tror Dovaine Eidukaite. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

Original Thai Food

Hvor: Pedersgata 10, Stavanger.

Hva syns du om at dere er nominert til #byasbeste takeaway?

– Det er jo moro! sier daglig leder, Kenneth Wongkham.

Fortell litt om konseptet deres.

– Her har vi kun original thaimat, akkurat sånn de spiser til middag i Thailand - og ingenting annet. Og vi har kun thailandske kokker her. Alt kjøtt kan byttes ut med tofu, og vi kan gjøre mye glutenfritt - så vi har noe i alle sjangre. Og til rimelige priser.

Hvorfor fortjener dere å bli #byasbeste takeaway?

– Vi er allerede det. Vi hører gang på gang folk si at vi er Stavangers beste takeaway - folk sier det hele tiden. I forrige uke hadde jeg noen som kom helt fra Tyskland, kun for å spise her. Hvis kundene bestemmer det, så fortjener vi å vinne.

BEST?: Wongkham mener at Original Thai Food allerede er byens beste takeaway. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

Sabi Sushi Sandnes

Hvor: Storgata 42, Sandnes.

Hva syns du om at dere er nominert til #byasbeste takeaway?

– Veldig kjekt! Det er koselig å høre at kundene våre er glade for det vi gjør, og at de har nominert oss, sier Sabi-medarbeider Marie Pham.

Fortell litt om konseptet deres.

– Her har vi high end takeaway, pluss mat i restaurant. Vi har litt forskjellig på menyen, som kyllingspyd, supper og andre varme retter, men det går absolutt mest av sushi når folk skal ha takeaway.

Hvorfor fortjener dere å bli #byasbeste takeaway?

– Jeg syns kokkene her alltid gjør en veldig god innsats, og virkelig legger sjelen sin i jobben. Det er flinke folk, og du får alltid et smil hos oss. Det er bra miljø her, og ikke minst god mat!

SMIL: Marie Pham lover at det følger et smil sammen med sushien. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

The Shack

Hvor: Breidablikkveien 6, Mariero.

Hva syns du om at dere er nominert til #byasbeste takeaway?

– Veldig kult! Vi har akkurat startet opp, men det er jo et mål for oss å være blant de beste, sier The Shack-medarbeider, Sebastian Pedersen.

LES MER:

Ja, The Shack åpnet altså dørene for en drøy måned siden, og fikk en skikkelig pangstart. Og med pangstart mener jeg at de solgte én burger i minuttet - tre dager på rad!

LES MER:

Og allerede skal de utvide - til Tasta.

Fortell litt om konseptet deres.

– Hurtigmat - enkel mat som smaker veldig godt. Noen liker kylling, og andre liker ribbe - men alle liker burgere.

Hvorfor fortjener dere å bli #byasbeste takeaway?

– Vi kommer med noe nytt til byen. Skikkelig mat, skikkelig kjøtt, skikkelige kokker - dette er noe annet er McDonalds. Det er ikke opplevelsen av å komme hit vi spiller på, for de fleste kommer og går med en gang de får burgeren - det er maten vår vi vil skal skille seg ut.

NOE ANNET ENN McD: Sebastian Pedersen er overbevist om at alle mennesker liker burger. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

LES MER:

Har dere fått med dere humorkongen på insta, Kristian Solhaug? Ikke!? Det bør dere - han er nemlig #byasbeste instagrammer - og jysla løyen.

Zouq

Hvor: Pedersgata 12, Stavanger.

Hva syns du om at dere er nominert til #byasbeste takeaway?

– Å, det er veldig fint. Det virker som at kundene våre virkelig liker maten vår, sier Zouq-medarbeider, Gosia Kufez.

Fortell litt om konseptet deres.

– Zouq betyr lidenskap og det er nettopp det som driver oss. Vi har ekte pakistansk mat, hvor alt er laget fra bunnen av. Vi gjør alt selv.

Hvorfor fortjener dere å bli #byasbeste takeaway?

– Maten vår er veldig fersk, og vi er veldig raske. Kundene venter ikke lenge på maten sin, og ofte virker de overrasket over hvor fort det faktisk går. Nesten alle kundene som kommer hit, vil ha takeaway, og folk kommer ofte innom på vei hjem fra jobb. Da er det greit at det går raskt.

HJEMMELAGET: Gosia Kufez tror kundene setter pris på deres hjemmelagde pakistanske mat. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

LES MER:

Hvilket utested er #byasbeste? Vinneren avsløres på fredag - spennende!

Stem i vei!

Da er det bare til å stemme i vei på favoritten! Avstemmingen avsluttes onsdag 18. november, klokken 12.00, og #byasbeste-vinneren avsløres følgende fredag.

Oppgi e-posten din etter at du har stemt, og du er med i trekningen av en iPad Mini!

Publisert:
Oppdatert:
  1. Stavanger
  2. Sandnes
  3. byasbeste

Hvem har #byasbeste takeaway? Her er de nominerte!

Nam-nam, her er det mye digg! Stem på din favoritt blant de ti finalistene.

Oppdatert:

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Hvilken restaurant er #byasbeste? Her er de 10 nominerte!
    5 ÅR SIDEN
  2. AKTUELT
    Disse er nominert til #byasbeste takeaway 2020!
    11 DAGER SIDEN
  3. AKTUELT
    Her er de nominerte til #byasbeste takeaway!
    1 ÅR SIDEN
  4. AKTUELT
    Hva er #byasbeste takeaway? Her er de nominerte!
    3 ÅR SIDEN
  5. AKTUELT
    Hvem mener du har #byensbeste sushi? Nå kan du kåre vinneren!
    5 ÅR SIDEN
  6. AKTUELT
    Dette er #byasbeste takeaway!
    5 ÅR SIDEN