Han er #byasbeste instagrammer!

Tørrhumorkongen Kristian Solhaug var motstander av sosiale medier. Nå er han kåret til #byasbeste instagrammer!

Publisert:
Selfie.

– Vant jeg!? Dette er kanonkjekt! Utrolig morsomt at jeg får en pris for dette. Jeg er sjokkert.

LES MER:

Forrige uke ba vi dere stemme på den dere mente fortjente tittelen #byasbeste instagrammer ), og flertallet har talt: Kristian Solhaug er deres favoritt! Med 331 stemmer, danket han ut all konkurranse. Speildoodleren @mirrorsme (Helene Meldahl) kapret sølvmedaljen, og naturfotograf @aatle (Atle Skoglie bronsen.

Hvorfor vant du, tror du?

– Jeg så på de andre nominerte, og jeg er den eneste som utelukkende bruker humor. Jeg er en vanlig mann med en vanlig jobb, og prøver bare å gjøre noe morsomt ut av språket. Jeg gjør max ut av alle ordtak, og har de mest absurde tolkningene, sier han.

– Jeg tror mange kjenner seg igjen i humoren. Det finnes mange tørrpinner der ute!

Bikinifitness

LES MER:

Sjekk hvem som ble kåret til #byasbeste kafé!

Var motstander av SoMe

I dag har Solhaug 48.600 følgere på instagram. Det hadde han ikke trodd, da han opprettet den lukkede (!) kontoen @kristiansolhaug i februar 2013.

– Jeg begynte med ingenting, og nå har jeg gitt ut bok, liksom. Og det hele startet med en tilfeldighet, egentlig. Jeg var en motstander av sosiale medier tidligere, og hadde hverken facebook eller instagram. Jeg sendte tørre MMS-bilder til vennene mine, og en venninne av meg sa at jeg burde dele dem på instagram. Så da opprettet jeg en lukket profil, med det lite kreative navnet @kristiansolhaug. Og jeg lovet både meg selv og venninnen min, at jeg aldri skulle dele et vanlig bilde. Det har jeg heller aldri gjort - jeg har holdt ord.*

Etter noen måneder, fikk han stadig flere etterspørsler om å åpne opp kontoen sin. Noe han gjorde. Og så begynte mediene å følge etter. For let's face it - fyren er jo morsom!

– NRK Rogaland lagde en sak på meg i april 2014, og da steg plutselig antall følgere med 1500 i løpet av én dag. Etter at VG hadde en video av meg for et par uker siden, fikk jeg 11.000 flere følgere på en uke. Når de store mediene tar tak i meg, får jeg en ganske god boost.

LES MER:

MwH-gutta stakk av med tittelen #byasbeste klesbutikk - les vinnerintervjuet med dem her!

Har eget tørr humor-styre

LES MER:

Vi har selvsagt skrevet om ham, vi også. Som da han [skulle ut for å stryke laksen](http://www.byas.no/article/torr-humor-kongen-med-nye-sprell-ser-du-hvilket-ordspill-dette-er-55f0316172c4cf70008b4571), og da han lagde fadderullandeig på Ullandhaug under fadderuka .

Stryker laksen

Men selv om antallet følgere stiger, og han vet at nærmere 50.000 personer følger med på det han gjør, blir han aldri nervøs.

– Det gjør at interessen holdes oppe hos meg også. Jeg holder på så lenge det er gode nok uttrykk, og så lenge jeg syns det er gøy. Med en gang dette begynner å føles som et ork, slutter jeg.

Mange vil nok tenke at å kjøpe en sofa på finn.no, frakte sofaen med seg til en grisebinge, ta bildet "Sofagris", for så å ta sofaen med seg igjen, er et ork. Men det er nettopp slik tidskrevende innsats som ligger bak mange av bildene.

– Grisen kommer ikke til meg, så jeg må dra til grisen. Selvfølgelig bæsjet den i sofaen, så den måtte jeg kaste.

Her er forresten bildet:

Sofagris

Haha. Hvor får du ideene fra?

– De kommer helt naturlig, når som helst og hvor som helst. Så skriver jeg dem bare ned på mobilen min. Jeg har også opprettet et tørr humor-styre, hvor jeg sitter sammen med fire kompiser og går gjennom ideene. To av dem er faste fotografer. Men til de mest intime bildene, bruker jeg selvutløser. Det er ikke det at jeg elsker å vise fram rumpa mi, altså, men av og til må det til (Det er nemlig en del hud på @kristiansolhaug)

Til slutt. Hvilke bilder er du aller mest og minst fornøyd med?

– Av favoritter må jeg trekke frem to.

Dette:

Graviditet. (For de som er litt treige: Gravid i tet.)

Og dette:

Tørker sei i ræva

Graviditet syns jeg er et fint bilde. Og det var veldig kult at jeg fikk en gravid dame til å løpe foran tre gutter på termindagen hennes. Tørker seg i ræva er grusomt, men også herlig misforstått. Da jeg kom på den ideen, lo jeg i mange minutter etterpå, for jeg så det så klart for meg. Så enkelt!

– Det jeg er minst fornøyd med, har jeg slettet - det må være lov å si. Det var det første bildet jeg la ut. Meg i en heis, med teksten Heisatur. Offff.

De andre nominerte var @mirrorsme, @ingridpall, @aatle, @julieghammer, @vildewakki, @lasselom, @virrums og @fredrikrisvik.

LES MER:

Vi er allerede i gang med kåringen av #byasbeste UTESTED - stem på din favoritt, og bli med i trekningen av en Ipad Mini!

Publisert:

Først drakk Kristian Lindis under bordet, så feide han over henne. Nå gifter de seg

Instagram-kongen Kristian Solhaug gifter seg. Sånt blir det selvfølgelig humor av.

Publisert: