Aktuelt

Hvilket utested er #byasbeste? Her er de nominerte!

10 utesteder skal kjempe om tittelen #byasbeste, og det er du som bestemmer hvilket det blir.

Oppdatert:
 • Ulrikke Valvik Mitchell

STEM I VEI: Hvilken er din favoritt? Stem nederst i saken. FOTO: Collage

AVSTEMMINGEN ER NÅ AVSLUTTET. VINNEREN ANNONSERES FREDAG 13. NOVEMBER.

----------------------------

På mandag ba vi leserne våre nominere deres favorittutested i Stavanger/Sandnes på vår Facebook-side, og nærmere 500 (!) kommentarer tikket inn. Hurra, for et engasjement! Det har ikke vært enkelt for Byas-redaksjonen å plukke ut kun 10 finalister, men vi har gjort vårt beste for å finne steder med variasjon i konsept og lokasjon. Noen kaller seg pub, andre bar, nattklubb, bar/restaurant og noen en god kombinasjon av flere av de nevnte - men alle er på sine vis utesteder.

LES MER:

Vil du vite mer om hva #byasbeste er?

Dere i Sandnes har fortsatt en liten jobb å gjøre, når det kommer til å nominere bra steder i byen, men Melkebaren er i hvert fall med på lista!

Her er de nominerte!

Broremann Bar

Hvor: Skansegaten 7, Stavanger.

– Vi har byens beste cocktails - uten tvil!

Morten Sunde virker sikker i sin sak (Hmm, mon tro om noen av de andre nominerte påstår akkurat det samme? Keep reading!).

– Vi på Broremann Bar, Jesper og jeg, liker å presse grensene, og prøver oss på nye ting. Den nye menyen vår består av masse forskjellig, og har vært veldig vellykka de tre ukene vi har hatt den - det er utrolig kjekt å se. Kundene ber om å få se menyen vår. Det ligger mye tid og krefter bak. Og vi lager sykt mye for hånd, også - alt fra laker til pureer, sier Sunde.

Hvorfor fortjener dere å bli nominert til #byasbeste utested?

– Vi har god kommunikasjon med kundene - hører etter og gir dem noe de vil ha. Vi kan ikke sammenligne oss med et utested som har restaurant eller nattklubb, men jeg syns vi fortjener det fordi ingen går herfra forbanna. Vi har mye å tilby gjestene som kommer hit, med en bra meny og en kjempekoselig bakgård - som ikke så mange vet om.

COCKTAILS: Broremann Bar skryter på seg byens beste cocktails. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

LES MER:

Pssst! Vi har allerede kåret #byasbeste klesbutikk - les vinnerintervjuet med MwH-gutta!

Cementen

Hvor: Strandkaien 24, Stavanger.

– Veldig kult å være nominert, da, sammen med så mange gode kandidater.

Nils Østenfor er daglig leder ved Cementen i Stavanger.

– Cementen er den eneste nattklubben som spiller litt variert musikk - alt fra 60-tallsslagere til musikk fra i dag. Soul, funk og de gode klassikerne. Og så er det jo helt genialt at vi har to typer steder her - en old school pub for de som vil ta det litt med ro, og et dansegulv for de som vil danse. Og vi arrangerer noen av de kuleste intimkonsertene i Stavanger - det kommer mange store navn til lille Cementen, det er jeg stolt av.

Hvorfor fortjener dere å bli nominert til #byasbeste utested?

– Vi blir 25 år i høst. Vi har holdt ut lenge, og er fortsatt populære. Jeg tror det er kombinasjonen av alt, at vi har variert og allsidig musikk og stor takhøyde - her er det rom for alle. Det er utrolig mange gode kandidater til #byasbeste utested, men jeg håper vi klarer å vise at Cementen er et sted hvor alle er velkomne. Og så har vi jo peiling på det vi driver med også, da.

CEMENTEN-TEAMET: Nils Østenfor, Maja Baaserud og Sigbjørn Engøy. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

LES MER:

#Byasbeste kafé er også kåret - og det var aldri noen tvil om hvem dere mente var best!

Hall Toll

Hvor: Skansegata 2, Stavanger.

– Superkult at Hall Toll er nominert, sier daglig leder, Lavrans Gjønnes.

– Hall Toll er et restauranthus, hvor vi har alle delene av utelivet under ett tak. Restauranten går sakte, men sikkert over til lounge, og i helgene går loungen over til nattklubb. Vi prøver å smelte sammen alle disse elementene, og vi vil være gode på alt. Hall Toll er stort, på godt og vondt - men mest på godt.

Hvorfor fortjener dere å bli nominert til #byasbeste utested?

– Vi gjør det vi syns er bra, og håper at gjestene liker det - og det ser det ut til at de gjør. Det vi gjør her, er ektefølt. Vi liker å være innovative, og tenke nytt. Og vi er heldige som har mange gjester, som setter pris på oss. Vi er også heldige som har plass nok til å gjøre ganske kule ting - som da vi fikk Snopp Dogg hit.

ALT-I-ETT: Lavrans Gjønnes gjør det han tror er bra, og håper folk liker det. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

Hanekam

Hvor: Øvre Holmegate 26, Stavanger.

– Veldig kjekt å bli nominert, da!

LES MER:

Tom Ur Kjørsvik er en av fire som driver Hanekam i Fargegata, og er faktisk selveste mannen bak Fargegata i Stavanger.

– Hanekam er basert på et fargegateprosjekt, og det har egentlig vært en drøm helt siden Fargegata ble til i 2005. Jeg ville ta den gode atmosfæren som er ute i gata, inn mellom fire vegger. Og navnet måtte være frisyrerelatert, sånn at jeg fikk en link til salongen (Tom driver også Bob Stylister i Fargegata).

– Jeg liker ting som er litt utenom det vanlige, og Hanekam er en litt alternativ plass, men likevel folkelig. Vi prøver å holde en alternativ profil - du får ikke VG-lista eller coverband hos oss. Vi ønsker å gi folk en spesiell opplevelse.

Hvorfor fortjener dere å bli nominert til #byasbeste utested?

– Vi har jo fått en pangstart, og det har gått over all forventning - noe som viser at folk vil ha oss her. Vi er noe Stavanger ikke har hatt før. Hanekam har noe som er unikt. Nesten alt av interiør er hjemmelaget, og det er masse små detaljer her - det skal være et gøy sted å være. Vi hadde ikke så mye penger da vi startet opp, så vi måtte være kreative med det vi hadde, men det tror jeg lager en viss sjel som folk setter pris på.

HANECREW: Sammen med kona Bibbi (fra venstre), Kyros Malamidis og Runa Curti åpnet Tom dørene opp til Hanekam like etter nyttår. FOTO: Ivar Vasstveit

Ittepå Nattklubb

Hvor: Nedre Strandgate 29, Stavanger.

– Veldig kjekt å bli nominert til #byasbeste utested, noe vi sitter veldig stor pris på, sier barsjef ved Ittepå Nattklubb, Marius Halås.

– Inspirert av "lounge-clubbing"-konseptet ønsker vi å lage en intim og classy atmosfære. Høyt fokus på dyktige bartendere, serviceinnstilte husverter og DJer som fokuserer på et nyansert musikkbilde anser vi som hovedingrediensene til suksess. Samtidig ønsker vi å tilby "up-and-coming" artister en mulighet til å spille i en klubb-setting på vei opp til stjernestatus, og entusiaster en mulighet til å møte artistene litt mer intimt, sier Halås.

Hvorfor fortjener dere å bli nominert til #byasbeste utested?

– I en by med tøff konkurranse og et solid tilbud av både koselige barer og store nattklubber, blir det litt som "David mot Goliat" når Ittepå skal opp å fighte med de store klubbene i byen, men vi håper å vinne litt på vårt sjarmerende lille smil ytterst på kaia. Vi er den lille gledessprederen som kanskje ikke skriker høyest, men som man lett kan bli småforelsket i når man tar turen innom.

PARTY: Ittepå er stengt i ukedagene, så vi fikk ikke tatt bilde av folkene bak bardisken - men her er bardisken. FOTO: Ittepå Nattklubb

Martinique Bar

Hvor: Nytorget 14, Stavanger.

– Fantastisk kjekt å bli nominert! Jeg takker for tilliten, sier daglig leder ved Martinique Bar, Trond Eltervaag Hansen.

– Martinique har vært her i snart 30 år, faktisk. Jeg i åtte av dem. Vi bruker å si at det er et sted for hele Storhaug, og for halve Stavanger. Siden vi ligger litt utenfor sentrumskjernen, blir vi litt som en bydels-bar, men da vet vi også at vi får de gjestene som faktisk vil gå til akkurat oss. Det er godt miljø her, sier Eltervaag Hansen.

– Vi er tro mot de tingene vi gjør, og har fortsatt gående greier som vi startet opp med for 15-20 år siden. Quizen, for eksempel, er en hit, ennå!

Hvorfor fortjener dere å bli nominert til #byasbeste utested?

– Jeg syns vi har et bra tilbud til folket, og en god stemning her. Det er koselige omgivelser, veldig gode bartendere og rom for gode samtaler. Det er et sted du blir sett. Og så er det utrolig gøy at det kommer så mange forskjellige folk innom - her kan han med Volvo 240'en ha en fin samtale med han som har den nyeste Teslaen, og det liker jeg. Det er åpent for alle.

TREKLØVER: Linda Nordström, Trine Salvesen og Daniel Vier passer på baren mens sjefen sjøl passer på sitt nyfødte barn hjemme i stua. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

Melkebaren

Hvor: Industrigaten 1, Sandnes.

– Vi er veldig beæret over å bli nominert. Vi ble nominert sist det var kåring i Aftenbladet, som eneste utested utenfor Stavanger - det var hyggelig da, og jeg kjenner samme følelsen nå, sier daglig leder ved Melkebaren, Mikal Tengesdal.

– Melkebaren er ølbaren for folk flest, en plass med sjel. Vi ble rangert som Norges 8. beste ølbar i 2013, av ølportalen.no. Vi har 31 tappelinjer som er mest i Rogaland - i hvert fall som vi vet. Og vårt mål er å alltid gi gjestene våre noe av verdens beste øl.

Hvorfor fortjener dere å være nominert til byasbeste utested?

– Vi prøver til enhver tid å gi våre gjester en god opplevelse og guide dem i en spennende reise innenfor øl. Vi mener at et utested skal stå for god service og en god opplevelse, og dette er noe vi føler at vi kan stå inne for. Så ut ifra disse kriteriene så er det kanskje noen der ute som synes at vi fortjener å være nominert.

MØ-ØL: Maylén Milson melker øl ut av kranene. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

Stavanger Sportscafé

Hvor: Skagenkaien 14 A, Stavanger.

– Veldig koselig å bli nominert, sier Martin Langlie.

– Vi driver med masse her på Sportscafeen! På dagtid viser vi fotball, boksing, rugby og alt som er av sport, mens vi på kveldstid blir litt som en amerikansk studentbar. Jeg bruker å si det - at vi er en sportsbar i ukedagene og en studentbar i helgene. Vi er veldig godt besøkt, også - jeg er nesten litt overraska selv, over hvor mange som kommer. Men det er samme gjengen som kommer igjen og igjen. Stamgjester, det er fint!

Hvorfor fortjener dere å bli nominert til #byasbeste utested?

– I forhold til mange andre utesteder, tror jeg vi er flinke på å ha en personlig approach - et personlig preg. Alle som kommer hit får et smil, og er velkomne. Vi er sykt på hugget med gjestene våre. I tillegg har vi bra konserter og bra musikk.

STUDENTBAR: Martin Langlie digger stamgjestene sine. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

Timbuktu Bar & Restaurant

Hvor: Nedre Strandgate 15, Stavanger.

– Timbuktu er en avslappa plass, med mindre bråk enn mange andre steder, sier bartender Torstein Bø Torgersen.

– Vi har bra standard og høy kvalitet på det vi gjør. Bra restaurant, bra musikk og bra DJ. Folk kommer igjen og igjen, sier han, og får samtykke av bartender nr. 2, Thomas Hult.

– Ja, vi har mange stamgjester. Og de beste cocktailene i byen (Der kom den!). Vi er konkurransebartendere, så vi vet hva jo vi gjør. Det har vært mye nedgang, noe mange i bransjen har merket, men vi har holdt oss på et relativt bra nivå hele tiden. Vi er et bra alternativ til andre siden av Vågen, sier Hult.

Hvorfor fortjener dere å bli nominert til #byasbeste utested?

– Først og fremst fordi vi er veldig deilige. Men også fordi vi holder et høyt og effektivt tempo, og gir gjestene det de vil ha, uansett hvor travelt det er. Vi brenner veldig for det vi gjør. Mange av ingrediensene vi bruker i drinkene, kommer faktisk rett fra drivhuset i hagen til Torstein!

DEILIGE: Thomas Hult og Torstein Bø Torgersen vet at de bra - til å mikse drinker, også. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

LES MER:

Følg med - på fredag avslører vi hvem som er #byasbeste instagrammer!

ØST

Hvor: Kvitsøygata 25, Stavanger Øst.

– Hos ØST handler det om smaksopplevelser - bittert, surt, salt, søtt; vi har alt. Vi har lyst å endre folks vaner - at kvalitet settes foran kvantitet. Alt handler om smak og kvalitet, sier Helge Andre "Haffy" Hafstad.

– Det er lite og intimt her, og vi ønsker å være et sted hvor folk i nabolaget kan bli kjent med hverandre. Målet er at Storhaug skal bli det stedet hvor folk drikker best - ikke mest!

Hvorfor fortjener dere å bli nominert til #byasbeste utested?

– ØST (som forresten står for Øl, Svette og Tårer) har noe som er unikt - vi bringer noe særegent til byen. Vi har et av landets beste tappelinje-utvalg, når det gjelder kvalitetsøl.

KVALITET: For "Haffy" er det kvalitet over kvantitet som gjelder. FOTO: Ivar Vasstveit

Stem i vei!

Da er det bare til å stemme på DIN favoritt! Avtemmingen avsluttes onsdag 11. november, klokken 12, og #byasbeste-vinneren avsløres følgende fredag.

Oppgi e-posten din etter at du har stemt, og du er med i trekningen av en iPad Mini!

Publisert:
Oppdatert:
 1. Stavanger
 2. Sandnes
 3. byasbeste

Hva er #byasbeste utested? Her er de nominerte!

10 utesteder i Stavanger og Sandnes kjemper om din stemme for å bli #byasbeste.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Dette er #byasbeste utested!
  6 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  De nominerte til #byasbeste utested er klare!
  2 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  Dette er #byasbeste utested
  4 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  Hva er #byasbeste utested? Her er de nominerte!
  4 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  Disse er nominert til #byasbeste utested!
  7 MÅNEDER SIDEN
 6. AKTUELT
  Her er de nominerte til #byasbeste utested
  3 ÅR SIDEN