Hvem er #byasbeste instagrammer? Her er de nominerte!

De deler bilder av alt fra mote og interiør, til kropp og skjegg - her er de nominerte!

Oppdatert:
DE NOMINERTE: Stem på den du mener er #byasbeste instagrammer nederst i saken.

AVSTEMMINGEN ER NÅ AVSLUTTET: Hvem vinneren ble, vil offentliggjøres fredag 6. november.

-----------------------------

LES MER:

For to uker siden gikk startskuddet for #byasbeste - en lokal kåring av det beste Stavanger og Sandnes har å by på innen mote, mat og mye mer.

LES MER:

Dere har allerede kåret [#byasbeste klesbutikk](http://www.byas.no/article/disse-gutta-driver-byasbeste-klesbutikk-1-5628c642f24b2d70008b4616), og kommende fredag avsløres vinneren av #byasbeste kafé.

Men nå er det instagrammernes tur! Som vanlig ba vi om nominasjoner på vår Facebook-side, men har valgt å gjøre en liten vri akkurat denne gang, på grunn av færre forslag til nominerte og for å sikre større variasjon.

Vi har derfor spurt en sosiale medier-ekspert om hjelp til å forklare hva som kjennetegner en god instagrammer, og valgt våre nominerte ut fra disse kriteriene.

Vi håper dere blir fornøyde, og at dere finner noen dere vil stemme på!

LES MER:

Har du lest om 24 år gamle Therese, som ble oppdaget som kunstner gjennom instagram?

– Appellerer til kikkerne i oss

– Det som kjennetegner de beste Instagram-profilene, er at de har et tydelig konsept eller en tydelig stil, og holder seg til det, sier SoMe-ekspert og -rådgiver Silje Herget i Melvær & Lien.

Herget sier videre at en god instagrammer rendyrker sitt særegne, kreative uttrykk, og at de ikke vanner ut profilen med bilder som ikke passer inn i konseptet eller stilen.

– Det gjør at følgere og fans vet hva de kan forvente, sier hun.

En god instagrammer bruker relevante og gjerne aktuelle hashtags, og ikke for mange.

Frekvens er også et viktig stikkord, sier eksperten:

– Leverer du kvalitet som følgerne dine elsker, kan du poste innhold opp til flere ganger om dagen - så lenge det ikke oppleves som spam.

Og hvorfor elsker vi som følgere det instaheltene våre poster? Er vi kanskje litt...snokete?

– De typiske mote- og interiørprofilene speiler gjerne en livsstil som vi drømmer om selv, eller vil assosiere oss med. Her er det fokus på det visuelt vakre; selfies, klær og ting iscenesatt på en harmonisk måte. Slike profiler appellerer også til kikkerne i oss; vi får ta del i privatlivet til dem vi følger, titte inn i skap og stuer og dele opplevelser.

Interessant! Og med det, sier jeg: Her er de nominerte!

@aatle

Navn: Atle Skoglie

IG: @aatle

Følgere: 170.000.

– Utrolig kjekt å være blant de nominerte!

Atle Skoglie er en 31 år gammel mann fra Stavanger, som jobber som produkt- og mediaansvarlig hos Game-On! I tillegg er han far til en liten tass på åtte måneder. Men det er ikke dette 31-åringen deler bilder av på instagram.

– Jeg tar som oftest bilder av natur i og rundt Stavanger, men har også vært så heldig å ha fått reise rundt i verden for å ta bilder. (Han har nemlig blitt Olympus-ambassadør, nettopp på grunn av de fine bildene hans på IG).

LES MER:

Det gule naustet ved Harfsfjord er et kjent og kjært motiv på Atles insta - noe vi har snakket litt med ham om tidligere.

Morning #hafrsfjord

Morning #harfsfjord

Hvorfor tror du så mange følger deg?

– Jeg tror folk følger meg på grunn av måten jeg tar bilder av natur. Jeg prøver å få personer til å drømme seg bort når de ser bildene mine. Og så håper jeg selvfølgelig at folk syns jeg tar gode bilder, sier Skoglie.

Hva må til for å bli en god instagrammer?

– Jeg tror du må finne din egen gimmick - din egen stil. Folk må kunne se at det er ditt bilde, før de i det hele tatt får sett hvem det er som faktisk har postet bilde.

Hvorfor skal folk stemme på deg?

– Stem på meg, så jeg får vist frem Stavanger til enda flere mennesker.

Magical moment!

Magical moment!

LES MER:

Har du fått med deg at du nå kan legge ut bilder i både høyde- og breddeformat på instagram, *uten* å bruke et eksternt program?

@fredrikrisvik

Navn: Fredrik Risvik

IG: @fredrikrisvik

Følgere: 38.200.

– Det er utrolig hyggelig å bli lagt merke til!

LES MER:

Fredrik Risvik (28) fra Stavanger sier selv at han er en person som setter pris på vellagde produkter innenfor interiør og klær - og det er også disse tingene han deler mye av på IG. Men at noe er *vellaget*, betyr ikke nødvendigvis at det må være av et visst merke - Risvik er mer opptatt av designdelen.

– Jeg legger ut bilder av mine interesser og min hverdag. Jeg bruker vel instagram som alle andre, men det er en fin måte å komme i kontakt med likesinnede.

Common Projects addiction #shoegame @mrporterlive

Common Projects addiction #shoegame

Hvorfor tror du så mange følger deg?

– Det må være miksen av det jeg legger ut som tydeligvis appellerer til folk. Det å være flink til å svare på alle spørsmål er med på å skape et mer personlig forhold til noe som ellers bare er nok et bilde på en skjerm.

Hva må til for å bli en god instagrammer?

– Tror ikke det er noen fasit på det, men å gjøre det som føles naturlig, og som virkelig gjenspeiler deg som person, er nok en god start.

Hvorfor skal folk stemme på deg?

– Skal folk stemme på meg, må det være fordi de virkelig liker det jeg gjør - det er nok av bra folk med fine profiler.

The weekend off!

The weekend off!

@ingridpall

Navn: Ingrid Pallesen

IG: @ingridpall

Følgere: 68.400.

– Så stas å bli nominert!

Ingrid Pallesen (35) fra Stavanger jobber til daglig med barn, og bruker IG som et materialistisk fristed. Dansk design og blomster er to av hennes favoritting.

– Instagram er hobbyen min. Jeg deler bilder av interiør og design - for det meste bilder fra huset vårt. Jeg startet med IG for to år siden, da vi skulle bygge og innrede nytt hus. Jeg ville dele prosessen med andre, og IG var litt lettere enn en blogg. Det begynte i det små, og så har det bare ballet på seg.

https://instagram.com/p/1fv2W-Dj42/?taken-by=ingridpall

No words need to be said... ... But I have to: LOOOVE... This is My new art from the talented Norwegian women @dianaousdal and @jorunlarsen 🌿 It's amazing, can't take My eyes of it🌿 #myhome #art #dianajorunnart #photoart #photo #luckyme 😍

Hvorfor tror du så mange følger deg?

– Jeg håper det er fordi de finner bildene mine inspirerende, og så tror jeg folk merker at jeg er ganske avslappet. Jeg unngår å legge ut bilder fra privatlivet, eller selfies - jeg deler kun interiørbiten.

Hva må til for å bli en god instagrammer?

– Jeg tror det er viktig å være litt avslappet i forhold til det du deler, og vise at du er trygg på deg selv og stilen din. Jeg tror det er lurt å velge seg en vei, og gå for den.

Hvorfor skal folk stemme på deg?

– Fordi jeg håper de syns at kontoen min er litt annerledes, og at den skiller seg ut fra mange andre. Samtidig som den er forutsigbar i forhold til min stil. Og at de finner den inspirerende.

[ A touch of colours... ] En bukett fargerike tulipaner til den gode, snille og alltid blide venninnen min, @cessi80 , som blir 35 år ung i dag🌷💐 Gratulerer så mye snuppsi.. 😘Gleeder meg t feiring på lørdag💃💃🍷 (.... Og takk for alle de gode tipsene ang Tulipaner sist helg 🌷 Nå står de godt plassert i isvann i garasjen👌👌 ) Fortsatt Fiin torsdag 😘

[ A touch of colours... ] En bukett fargerike tulipaner til den gode, snille og alltid blide venninnen min, @cessi80 , som blir 35 år ung i dag🌷💐 Gratulerer så mye snuppsi.. 😘

@julieghammer

Navn: Julie Gartha Hammer

IG: @julieghammer

Følgere: 10.700.

– Så utrolig stas å være nominert til #byasbeste instagrammer, tusen takk for det!

Julie G. Hammer (25) fra Stavanger har nylig kommet tilbake fra Sydney i Australia, hvor hun blant annet har studert markedsføring og hatt internship innen mote, PR og sosiale medier. Hun driver også egen moteblogg, og har en stor interesse for, ja - mote. Derfor er det kanskje ikke så overraskende at hun deler bilder av:

– Mote, livsstil og det rundt meg. Det føles ganske naturlig å dele på IG. Jeg har blogget lenge, og er interessert i både mote, livsstil, foto, sosiale medier, og å være kreativ generelt. Det blir en såkalt creative outlet. I can't get enough!

https://instagram.com/p/7PeFrLkiD_/?taken-by=julieghammer

Navy on navy 😊 More on thisisjulie.com #navy #outfit #layers

Hvorfor tror du så mange følger deg?

– Jeg tror mange vil finne inspirasjon og se det fine i hverdagen, noe jeg er opptatt av. Dagen blir jo ekstra fin når man har på seg et kult antrekk! I tillegg prøver jeg å se og dele det fine rundt meg, som et sjarmerende hus i gamle Stavanger, eller en solnedgang.

Hva må til for å bli en god instagrammer?

– På IG tror jeg man må finne sin egen stil, både i fargeskala, tema og typer bilder man vil dele. I tillegg tror jeg man må være engasjert, og ta del i samtalen.

Hvorfor skal folk stemme på deg?

– I love instagram! Hehe. Jeg håper det skinner gjennom, og at folk føler seg inspirert av feeden min. I så fall håper jeg de stemmer på meg.

This look is up on my blog thisisjulie.com 😊🍂 #outfit #fallstyle #hm #sweater #asos #suedeskirt #wrapskirt #asseenonme #ootd #autumncolours

This look is up on my blog thisisjulie.com 😊🍂 #outfit #fallstyle #hm #sweater #asos #suedeskirt #wrapskirt #asseenonme #ootd #autumncolours

@kristiansolhaug

Navn: Kristian Solhaug

IG: @kristiansolhaug

Følgere: 45.600 (antallet følgere var 44.900 da jeg startet på denne saken onsdag ettermiddag, så det stiger utrolig fort)

– Det er en stor ære for meg å bli nominert i denne kategorien. Godt at det er plass til personer som tar seg mindre høytidelig, og ikke bare glossy og perfekte profiler. Om Stavanger er en regnfull by, så er min instagramprofil svært så tørr.

Kristian Solhaug fra Stavanger jobber i oljå (– Ja, jeg har faktisk en jobb, sier han), er norgesmester i squash og er far til to gutter. Og ikke minst en selvutnevnt tørr-humorist.

– Jeg legger utelukkende ut bilder av meg selv, hvor jeg fremstiller meg selv som en del i et ordspill/uttrykk. Jeg gjør det utelukkende for å få folk til å le, og det har alltid vært min store inspirasjonskilde.

Stryker laksen

Stryker laksen

Hvorfor tror du så mange følger deg?

– Humor er underholdende. Jeg tar ingen snarveier og går all in. Noen bilder er knusktørre, mens andre drøye, grove, sexistiske, flaue og sarkastiske. Jeg (mis)bruker gjerne lokale, offentlige instanser, og må være særs kreativ for å få tak i effekter til bildene mine. Men kanskje aller viktigst er den brede mediedekningen kontoen min har fått (her nevner han VG, TV2, TV Vest, Dagbladet, NRK osv).

LES MER:

Byas.no har selvsagt skrevet om humorkongen før, vi også. Som da han [bakte deig for å lage Fadderullandeig.](http://www.byas.no/article/kristian-baket-deig-for-a-lage-fadderullandeig-1-55d34eb15f570270008b4589) Eller da han var ute for å stryke laksen.

Hva må til for å bli en god instagrammer?

– Har du et unikt konsept, er veien lettere. Våg å skille deg ut. Men det er viktig ikke å blande kortene, rendyrk konseptet. Vær perfeksjonist.

Hvorfor skal folk stemme på deg?

– Mitt mål er å spre hverdagsglede, og dette tørrhumorkonseptet har strukket seg rundt til de fleste landsdeler i Norge. Jeg er ekte siddis, og jeg elsker Stavanger, dets innbyggere og den tørre, herlige humoren her! Jeg prøver å fronte byen på en god måte.

Graviditet

Graviditet

@lasselom

Navn: Lasse Løkken Matberg

IG: @lasselom

Følgere: 50.000.

Lasse Løkken Matberg (30) kommer opprinnelig fra trøndelag, men har bodd i Stavanger siden 2006. Han flyttet hit på grunn av vernepliktstjeneste i sjøforsvaret.Og han likte seg her. I dag jobber han som idrettsoffiser i forsvaret. Og så har han veldig fint skjegg.

LES MER:

Byas skrev første gang om Lasse i juni, da skjegget hans hadde 25.000 følgere på IG. I dag har det dobbelt så mange.

– Jeg deler enkelt og greit bilder av meg selv, med hovedfokus på hår og skjegg. Mannfolk med skjegg er blitt veldig vanlig, men kombinasjonen skjegg og langt hår ser man ikke så ofte - og ser man på alle de rause og ærlige tilbakemeldingene jeg får, er det hyggelig å kunne inspirere andre til å tørre å gå egne veier ved å være seg selv.

Tall people problems #PanoramicRoof #HeadHeight #Mane #BeardAndLongHair

Tall people problems #PanoramicRoof #HeadHeight #Mane #BeardAndLongHair

LES MER:

Åja - og så er sjeggasen modell i tillegg.

Hvorfor tror du så mange følger deg?

– Hovedgrunnen til det, er vel at jeg nok skiller meg litt ut fra mengden, ettersom jeg har håret og skjegget, pluss at jeg i tillegg er nesten to meter høy og er kraftig bygd, er blond og har et veldig typisk nordisk utseende. Det gjør seg tydeligvis ikke bort i disse tider, hvor serier som Vikings og Game of Thrones er veldig populære, og får mye spalteplass.

Hva må til for å bli en god instagrammer?

– Med over 100 millioner brukere, sier det seg selv at man må skille seg ut fra mengden for å bli en god instagrammer. Det som har funket for meg, er å bruke relevante og riktige hashtags, samt å være generelt aktiv på den måten at jeg deler bilder jevnlig, og sørger for å by på meg selv i forhold til tilstedeværelse. Ellers funker det å være kreativ, og å prøve seg litt fram med forskjellige filtere.

Hvorfor skal folk stemme på deg?

– Først vil jeg si at jeg er veldig takknemlig for i det hele tatt å være en kandidat, samtidig som jeg ikke har så store forventninger om å gå seirende ut. Da flesteparten av mine følgere er fra utlandet, og når jeg i tillegg ikke er født og oppvokst i Rogaland, så blir det nok vanskelig å hevde seg blant andre lokale siddisfinalister. Jeg krysser derfor fingrene!

Hit the #gym? You mean chopping #wood? #norwegian #lifestylebrand #californiavibes #model @kilbjorn #photoshoot #sponsored by #kilbjorn 📷 Photo by @rakeljb ------------------------------------------------------------ #beard #bearded #beardedvillains #mane #pone #beardandlonghair #BPDfam #beasavage #andmyaxe #themanclub

Hit the #gym? You mean chopping #wood? #norwegian #lifestylebrand #californiavibes #model @kilbjorn #photoshoot #sponsored by #kilbjorn📷 Photo by @rakeljb

@mirrorsme

Navn: Helene Meldahl

IG: @mirrorsme

Følgere: 154.000.

– Kjempekjekt å bli nominert, tusen takk! Det er så mange fine instagramprofiler der ute, så det er veldig gøy.

LES MER:

Helene Meldahl (27) fra Stavanger er dama bak den verdenskjente instagramkontoen @mirrorsme. Verdenskjent i den forstand at internasjonale giganter som Ellen Degeneres og The Today Show har vist interesse for 27-åringen.

– Jeg tegner på glass og speil, og tar bilder når jeg står bak tegningene mine. Bildene jeg deler på IG er mest tegninger på ulike speil, som på baderommet, lommespeil osv.

But at least it's Friday.. #happyweekend #mirrorsme

But at least it's Friday.. #happyweekend #mirrorsme

Hvorfor tror du så mange følger deg?

– Det kan være fordi jeg fjaser litt med selfie-konseptet, og doodler meg inn i ulike situasjoner som kanskje også kan være litt gjenkjennelige for noen.

Hva må til for å bli en god instagrammer?

– Jeg tenker at det er så mange måter å bli en god instagrammer på, og at det kanskje ikke er en konkret oppskrift. I så fall er jeg ikke helt sikker på hva den er, men jeg tror en god start kan være å finne en nisje å leke seg innenfor.

Hvorfor skal folk stemme på deg?

– Oi. Jeg håper folk stemmer på meg hvis de liker kontoen min, og blir veldig glad for de som måtte finne på å gjøre det!

Sometimes, NYC cab drivers are the best therapists

Sometimes, NYC cab drivers are the best therapists

@vildewakki

Navn: Vilde Waksvik

IG: @vildewakki

Følgere: 14.800.

– Så gøy å være blant de nominerte!

LES MER:

For Vilde Waksvik (20) fra Stavanger *går det for det meste i trening*, som hun selv sier. Men det er det ikke alle som er like begeistret for.

– Bikinifitness, dietter, trening - bildene jeg deler er for det meste treningsrelatert, og noe kroppsfiksert. Det er nok derfor IG-en min er blitt så stor som den har.

LES MER:

Det skal også nevnes at 20-åringen faktisk har vunnet NM i bikinifitness - *to* ganger.

Can't wait to wear this one on stage😍👙 @magnifiqa #magnifiqa #stagebikini #bikinifitness #nordicpower #3daysout #lillefrekke @lillefrekke

Can't wait to wear this one on stage😍👙 @magnifiqa #magnifiqa #stagebikini #bikinifitness #nordicpower #3daysout #lillefrekke @lillefrekke hannahaamodtOMG! Perfekt😍👌🏼 du er så rå!!

Ja, hvorfor tror du så mange følger deg?

– For det første, tror jeg det er fordi fitness er en veldig hip ting akkurat nå. Trening og kosthold er noe folk bryr seg om. For det andre, tror jeg det er fordi jeg deler alle sidene ved det - ikke bare det som er fint og bra. Har jeg en dag hvor jeg ikke ser bra ut, og føler meg fæl, deler jeg det også. Jeg er ikke interessert i å holde oppe en fin fasade, og er derfor åpen og ærlig med følgerne mine. Jeg har jo også mange som ser opp til meg, og derfor er det spesielt viktig å vise at jeg ikke er et supermenneske, og at jeg ikke er perfekt.

Hva må til for å bli en god instagrammer?

– Jeg tror det er viktig å tenke at bildene skal fenge folk - at du legger ut varierte bilder, og ikke bare den samme selfien hver dag. Folk vil ha noe som er underholdende, noe som inspirerer og noen å se opp til. Jeg tror en fin blanding er fint.

Hvorfor skal folk stemme på deg?

– Fordi jeg driver med noe som ikke så mange andre driver med, og fordi jeg også deler baksiden av bikinifitness.

yep, this happend! Almost ALL week😳🍪🍕🍫 kan gå på en smell jeg også! Men nå reiser jeg meg opp på bena igjen, lærer av dette og går videre👯 4 weeks out from the world championships! let's hope I'll make it in time😁😁 #nosugarcoating #theuglytruth #peanutbutterjunkie

yep, this happend! Almost ALL week😳🍪🍕🍫 kan gå på en smell jeg også! Men nå reiser jeg meg opp på bena igjen, lærer av dette og går videre👯 4 weeks out from the world championships! let's hope I'll make it in time😁😁

@virrums

Navn: Kirsti Nome

IG: @virrums

Følgere: 44.300.

– Dette var veldig overraskende, men selvsagt veldig gøy!

Kirsti Nome (42) er opprinnelig fra Oslo, men har bodd i Stavanger de siste 15 årene. Hun har vært lidenskapelig fotoamatør siden hun var 16, og jobber i dag som kvalitets- og HMS-rådgiver. Mottoet hennes, er: Ut på tur, aldri sur!

– Jeg deler øyeblikk. Ting, stemninger eller situasjoner som jeg vil ta vare på. IG blir en slags fotodagbok. Det blir derfor mye tur og natur, kaffe, street art, gater, uttrykk og inntrykk.

You know, you had me at hello #livethelittlethings#aftenbladhøst#liveauthentic#feelfreefeed

You know, you had me at hello

Hvorfor tror du så mange følger deg?

– Si det. En blanding av tilfeldighet, variasjon og kommunikasjon, kanskje? Bilder i seg selv sier det meste, men en kan med en treffende tekst ytterligere skildre en stemning, eller få frem et budskap.

Hva må til for å bli en god instagrammer?

– Her snakker vi smak og behag. Jeg vil si at en god instagrammer evner å skille seg ut fra mengden, ved å ha en egen stil - sette sin signatur på bildene. Gjerne holde seg til en greie man har et lidenskapelig forhold til, være vågal, og tenke utav boksen. Gi meg gjerne bilder med dobbel betydning og snert!

Hvorfor skal folk stemme på deg?

– Det må jo først og fremst være fordi de liker bildene mine!

Backyard art #bigdeal#push#jps#streetart#streetartphotography#stavanger#stavangerbilder

Backyard art

Stem i vei!

Da er det bare til å stemme på favoritten! Avstemmingen avsluttes onsdag 4. november, klokken 12.00, og #byasbeste-vinneren avsløres følgende fredag.

Oppgi e-posten din etter at du har stemt, og du er med i trekningen av en iPad Mini!

http://api.schibsted.tech/proxy/content/v3/publication/by/multimedias/435607f6-04bd-42a4-8b5b-568f6db534e1
Publisert:
Oppdatert:

Han er #byasbeste instagrammer!

Tørrhumorkongen Kristian Solhaug var motstander av sosiale medier. Nå er han kåret til #byasbeste instagrammer!

Publisert: