Ikke alle var like begeistret da Vilde (20) begynte med fitness

Møt den lokale fitness-prinsessen Vilde Waksvik.

Publisert:
KOMET: I fjor debuterte hun i fitness-NM - og danket ut alle.

Å møte et menneske som er på diett på kafé er kanskje ikke det mest taktiske trekket jeg har gjort som journalist. Mens jeg sluker en deilig iskaffe mocca, takker Vilde Waksvik (20) fint nei.

\- Jeg kan drikke vanlig svart kaffe altså, i tillegg har jeg sukkerfri sirup hjemme, sier hun, mens hun smiler. Ingen sure miner her i gården.

Jeg fikk en del reaksjoner og kommentarer som ”At du gidder”. De prøvde å lure i meg mat.

I fjor rasket Sola-jenta med seg det hun kunne vinne av medaljer i bikinifitness. Og nå er hun i gang igjen!

I sommer dropper hun iskrem, øl og god mat til fordel for ren og proteinrik næring. Nå skal hun ”rippes”, som de kaller det i fitnessmiljøet. Det vil si at hun skal trene beinhardt for å beholde muskelmassen, mens fettet skal vekk. Ingen klassisk sommerkos her i gården, altså.

- Hvordan vil du beskrive deg selv?

- Jeg er spontan og eventyrlysten. For eksempel kan jeg plutselig finne på å reise et sted. I tillegg vil jeg heller leve litt på kanten enn å være kjedelig, sier Vilde.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Vet du hva som skjer hvis du får i deg for mye protein?

Trengte større utfordringer

- Hva var det som gjorde at du bestemte deg for å begynne med fitness?

\- Jeg har alltid vært aktiv. Da jeg var yngre, gikk jeg på fotball, håndball, turn og cheerleading. Det var ikke før jeg var 17 år at jeg fikk øynene opp for styrketrening, sier hun.

Siden har hun trent styrke på helsestudio, men da fremgangen begynte å stagnerte lurte Vilde på hva hun kunne finne på for å utfordre seg selv ytterligere.

\- Jeg hadde hørt om en coach (personlig trener jour.anm) på City gym, så jeg kontaktet ham for å skaffe meg nye mål. Slik fikk jeg treningsopplegg og diettplan, forteller hun.

Da var Vilde bare 19 år, og tenkte at hun kanskje var for ung. Noe hun senere har bevist at ikke var tilfelle.

Det er jo en sær hobby, men jeg sa til dem at det var mye bedre at jeg bruker tiden min på helsestudio, i stedet for å dra på byen og drikke meg drita.

Sjekk merittlista til Vilde:

1. plass i NM.

1. plass under Norway Open.

I tillegg vant hun overall på begge stevnene. Det betyr at hun ikke bare vant sin egen klasse, men at hun slo alle som deltok i bikinifitness på begge stevnene. Ikke verst!

1.PLASS: Vilde vant i fjor fitnesskonkurransen Norway Open.

- Har du store forventninger til deg selv, siden det gikk så bra sist du deltok?

- Jeg har satt meg som mål å komme videre til Nordisk og VM. Det gjorde jeg også i fjor, men da var jeg så sliten etter dietten at jeg ikke orket to uker til på diett, forklarer Vilde.

I år har hun valgt å gjøre en annen oppkjøring enn den hun gjorde i fjor. Nå styrer hun skuta selv i stedet for å ha personlig trener.

\- Jeg samarbeider med venninna mi Mari Haukland. Hun tar målinger på meg og slikt. Vi hjelper hverandre. Da blir det ikke et like strengt regime, så jeg slapper litt mer av i prosessen, sier hun.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Ny idealkropp: - Jeg kjente nesten ikke meg selv igjen

Tok med torsk i bursdag

Selv om trening og kosthold tar mye tid for den sporty jenta har hun også tid til å jobbe i SAS på flyplassen. Året som kommer skal være et friår.

\- Planen er å ta opp matte i år, så har jeg lyst til å søke på utdanning. Da har jeg lyst til å bli sykepleier eller politi, sier Vilde.

Hun synes også det er viktig at trening ikke blir hele livet, derfor er hun opptatt av å være med venner og finne på ting utenom helsestudioet. For hun har mange venner som ikke bryr seg om fitness.

- Vennene mine er veldig støttende, og jeg vet de er stolte av meg, selv om de ikke gjør det samme selv, sier hun.

Hun er opptatt av at idretten ikke skal hindre henne. Er hun invitert i bursdag når hun er på diett blir hun med, så sant formen tillater det, og da er matpakka aldri langt unna.

\- Jeg har hatt med meg torsk i bursdag, sier Vilde som ikke ser noen hindringer i det.

Jeg tror det handler om misunnelse, og at folk føler seg bedre ved å gjøre det.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Er BasisBall det nye Crossfit?

Familien var skeptisk

Foreldrene hennes var derimot ikke noe særlig begeistret da hun begynte med fitness.

- Jeg fikk en del reaksjoner og kommentarer som ”At du gidder”. De prøvde å lure i meg mat, sier hun.

Men hun forstår at fitness ikke er for alle.

- Det er jo en sær hobby, men jeg sa til dem at det var mye bedre at jeg bruker tiden min på helsestudio, i stedet for å dra på byen og drikke meg drita, sier den sporty jenta.

De viste derimot et større engasjement da de forstod hvor stort talent hun har.

Kampen mot fordommene

- Møter du mange fordommer?

- Det hender det spres rykter om meg, og det er mange som tror jeg doper meg på grunn av det. De forstår ikke hva sunn mat og kosthold kan gjøre med kroppen, men jeg er hundre prosent dopingfri, forsikrer hun.

Via internett og sosiale medier er det enkelt å slenge ut påstander som ikke har tråd i virkeligheten.

\- Jeg tror det handler om misunnelse, og at folk føler seg bedre ved å gjøre det, sier Vilde oppgitt.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Vurderer du PT? Dette bør du kreve

Stor på Instagram

På Instagram har Vildes konto vokst etter at hun begynte med fitness. I skrivende stund har hun 8475 som følger oppdateringene hennes fra hverdagen mot scenen. Det fører også med seg en del useriøse henvendelser.

- En gang fikk jeg tilbud om å få 10.000 for å stille som modell, men det var veldig tydelig at det var en useriøs henvendelse, sier hun.

Men det kommer også gode ting ut av populariteten. Vilde har flere sponsoravtaler, som gjør at hun slipper å betale for blant annet treningstøy, kosttilskudd og proteinpulver.

\- Det er lurt å være aktiv på sosiale medier i denne bransjen. For min del er det viktig å nå ut til andre som er opptatt av å trene, sier 20-åringen.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Trening og kosthold: Den vanlige maten du heller bør velge

Publisert:

Sola-jenta Vilde (20) klarte det igjen!

I helga feide Vilde Waksvik alle sine konkurrenter av banen da hun deltok i NM i bikinifitness.

Publisert: