Skjegge-Lasse (29) fra Tjensvoll: – Hadde aldri trodd jeg skulle bli modell

Skjegge-Lasse (29) fra Tjensvoll er ikke helt som andre modeller.

Publisert:
SKJEGGDIS: Lasse ble skjegg-kjendis så å si over natta, takket være Instagram.-
LES MER:

Lasse L. Matberg (29) som bor på Tjensvoll har fått utrolig mye oppmerksomhet for utseendet sitt. Damer over hele verden sikler etter "vikingen", som havner på [mest sexy-lister på Buzzfeed](http://www.byas.no/article/skjegg-lasse-30-har-havnet-pa-sexy-buzzfeed-liste-igjen-55cc8b76e1b7c070008b4570) og har tusenvis av følgere på Instagram .

Sist vi snakket med ham innrømmet han at han fikk ganske mange henvendelser fra folk som ønsket at han stilte opp på modelloppdrag. Da hadde han så langt bare takket ja til én. Og han får fortsatt mange modelltilbud:

– Det meste går på klær, tilbehør og profilering av ulike hår- og skjeggprodukter. Men det er i grunnen veldig mye forskjellig som kommer inn. Alt fra mindre kjente til mer kjente merker - både norske og utenlandske, forteller han.

Følg Byas.no på Facebook!

Men nå er det flere lokale butikker som har tatt i bruk den skjeggete trønderen: Blant annet kleskjeden Capone og Lilleba og Herremann.

TØFF I PYSJAMAS: Lasse får mange henvendelser om modelljobber. Bare noen få har fått ja.

Kokk, offiser - og modell

– Ja, i utgangspunktet har dette vært vennetjenester, da jeg føler det er riktig å være litt forsiktig og selektiv i en bransje som for meg fortsatt er ukjent og uutforsket, sier Matberg til Byas.no.

– Det har også vært enklere å si ja til oppdrag i Stavanger enn resten av landet, da jeg bor her og kan kombinere det med jobben i Forsvaret, legger han til.

Selv hadde han aldri trodd at han skulle bli modell, med bakgrunn som utdannet restaurantkokk - og nå har han stilling som idrettsoffiser i Forsvaret.

– Nei, jeg hadde vel aldri trodd at jeg skulle bli modell, nei. Men etter å ha prøvd meg litt i bransjen det siste halvåret, har det så langt vært utelukkende positive erfaringer. Det er noe nytt og krydrer hverdagen på en uvant, men kul måte. Og når i tillegg tilbakemeldingene er gode, så trigger det nysgjerrigheten til å prøve litt til.

LES MER:

Fått med deg denne nye trenden? Nå skal det limes på falske hår også her .

LUMBERJACK: Lasse har ikke akkurat standard modellmål, men det tror han kan være en styrke.

Ikke som andre modeller

– Du skiller deg jo litt ut fra andre mannlige modeller. Hva tror du det er med deg som appellerer til tross for at du ikke har "standard modellmål"?

– Det er vel akkurat det, at jeg ikke er A4 og at bransjen nå bryter mer og mer med tradisjonelle rammer. Skiller man seg ut ved å bryte med normalen, kan man ikke bare slippe unna med det, men på sikt dra fordeler av det - og det er kanskje tilfellet med deg?

To av de største modellbyråene i Norge, Heartbreak/Pholk og Team Models, bekrefter at de kunne hatt en modell som Lasse i stallen - selv om han er langt i fra standard.

UTFORDRING: Siden prøvekolleksjoner ofte er i små størrelser, ville Lasse fått en utfordring, sier Eivor Øvrebø i Team Models. Her poserer Lasse for kleskjeden Capone.

I største laget

– I utgangspunktet er han i største laget for å kunne gjøre veldig mye kleskampanjer, så det ville nok først og fremst være kommersielt, sier Jonas Mangerud i Heartbreak/Pholk til Byas.no. Altså ikke såkalte editorials, som er moteserier i de glansede magasinene.

Eivor Øvrebø i Team Models er enig.

– Team jobber først og fremst med mote, og Lasse ville fått et problem med prøvekolleksjonene som modeller jobber mest med - i forbindelse med lookbooks, motereportasjer eller catwalk. Prøvekolleksjonene for gutter/menn er sydd opp til en størrelse 48 - eller liten 50 i jakker og bukser. Da skjønner du at Lasse får problemer.

– Men fra tid til annen skal det fotograferes for kataloger hvor man har med forskjellige størrelser, og da kan en type som Lasse fungere bra. Jeg tror også han kunne passet bra inn i enkelte reklamefilmer, sier Øvrebø.

Apropos film: Lasse kan røpe at han har flere baller i lufta for tida.

– Siden i sommer har jeg jobbet tett med Films of Norway, et selskap i Stavanger som snart lanserer en streamingtjeneste for nordmenn og norskamerikanere bosatt i USA. Jeg drar nå til LA for å bygge nettverk, dra på auditions og gjøre allerede avtalte modelljobber, røper han.

LES MER:

Den [lumberseksuelle trenden](http://www.byas.no/article/na-skal-menn-vaere-lumberseksuelle-5575757b9f327b9850a8f7be) gjelder nok fortsatt - men ifølge enkelte varer det ikke evig. Skjeggtrenden er død , ifølge de som er hippere enn hipsterne.

Publisert:

Andreas Østerøy: – Flere kompiser turte å komme ut av skapet etter Skam

Les om hvordan Andreas ble scoutet av modellbyrå på Instagram, og hvordan det er å være homofil langs bibelbeltet.

Oppdatert: