Ny trend: Nå skal det også limes på falske hår her

Også øyenbryna skal bli fyldigere med løshår.

Publisert:
PINSETT: Ett og ett hårstrå plasseres på Synne Auestads bryn.

Ja, du leste riktig. Det siste året har stadig flere behandlingsteder i Norge begynt å tilby såkalt bryn-extension. En behandling der ett og ett hårstrå limes på brynet, slik at man får en fyldigere look.

For åtte måneder siden kom tilbudet også til Makeup Art i Sandnes, som foreløpig er én av svært få som tilbyr denne form for behandling i Stavanger-området. Men det er ikke før de siste månedene skjønnhetssalongen har merket at interessen for bryn-extension har økt betraktelig.

\- Det er nok bloggerne og jungeltelegrafen som har gjort at det nå er en økt etterspørsel etter denne behandlingen, sier Camilla Thorvaldsen, som er hudterapeut hos Makeup Art.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Skjegget til Lasse (29) har 25.000 Instagram-følgere

Slik legges brynene

I dag legger Thorvaldsen fyldigere bryn på kollega Synne Auestad for å illustrere for Byas hvordan det hele fungerer.

\- Det er litt av et pirkearbeid, men det er veldig kjekt når resultatet blir så bra, sier bryn-stylisten, mens hun sakte men sikkert former brynene til Auestad.

FØR/ETTER: Ser du forskjell? Bildet til venstre viser brynene før extensions ble lagt.

Ifølge hudterapeuten er det unike med dette at også folk uten bryn kan få det rekonstruert fra bunnen av, slik at det ser ut som de faktisk har bryn. Samtidig kan behandlingen være nyttig for dem som har vært litt vel ivrige med napperen, eller sliter med fylden.

\- Det er også bra for dem som har tynne bryn, for nå skal utseende på brynene være naturlig, sier hun.

Store bryn er trendy

Store bryn er det hotteste akkurat nå.

**Trenden

LES MER:

har gradvis utviklet seg

de siste to årene, og nå skal de aller helst se helt naturlige ut.**

Etter behandling varer brynene i fire uker - hvis man bruker den dyreste limen hos Make Up Art, vel og merke. Da koster det 970 kroner, men skal man ha bryn for en spesiell anledning kan den billige limen som varer en uke brukes. Da koster det 450 kroner.

LES MER:

også menn som benytter seg av denne behandlingen

I BRESJEN: Supermodell Cara Delevingne er én av dem som nok har "skylden" for at store bryn er tilbake.

Ødeleggende?

Byas har vært i kontakt med flere hudpleiesalonger i Stavanger og Sandnes for å høre om de tilbyr extension til bryn. Hud Han og Henne, Salong Asena, Bare Clinic og Stavanger Spa Clinique tilbyr ikke behandlingen. De har heller ikke merket etterspørselen enda.

- Jeg har sluttet med extension på vippene, og jeg kommer ikke til å ta inn til bryn heller. Jeg mener det er ødeleggende, og man mister hår av det. Det samme mener jeg vil skje på brynene, sier Siv Åse Rønning, som er daglig leder og eier av Stavanger Spa Clinique.

Hun mener extensions generelt er så ødeleggende at hun tror det kommer til å bli ulovlig i fremtiden.

På Biologisk hudpleie har de imidlertid valgt å ta inn behandlingen. Hudpleiesalongen har tilbudt dette til sine kunder i en fire måneders tid, og de merker at dette er noe kundene vil ha.

\- Vi jobber i utgangspunktet mye med bryn, derfor tok jeg det inn som et godt hjelpemiddel, sier Tine Gyring, som eier og driver Biologisk hudpleie.

Gyring har ikke fastpris på behandlingen, men tar betalt fra 400 kroner og oppover, alt etter hvor mye hår som settes på.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Motebloggeren: - Janteloven har jeg merket mye

Publisert:

Astma- og allergiforbundet: Det kommer til å bli et større og større problem

Salong i Stavanger har valgt å kutte ut den populære behandlingen.

Publisert:
  • Tone Pedersen og Hanne Høyland