Hvilken er #byasbeste kafé? Her er de 10 nominerte!

10 nominerte skal kjempe om den gjeve tittelen, og det er du som avgjør hvem vinneren blir. Nå kan du nemlig stemme frem din favoritt!

Oppdatert:
STEM: Nå skal #byasbeste kafé kåres! Stem nederst i saken.

AVSTEMMINGEN ER NÅ AVSLUTTET: Hvem vinneren ble, vil offentliggjøres fredag 30. oktober.

-------------------------------------------------------

LES MER:

Forrige uke gikk startskuddet for #byasbeste - en lokal kåring av det beste Stavanger og Sandnes har å by på innen mote, mat og mye mer .

LES MER:

Første kategori ut i rekka, var #byasbeste klesbutikk . Avstemmningen er avsluttet, og svaret på hvem den heldige vinneren er, får du fredag 23. oktober.

Men nå er det kafeenes tur! Vi ba dere fine lesere nominere favorittkafeene deres på vår Facebook-side, noe dere har vært veldig flinke til å gjøre - i hvert fall hva Stavanger angår. Gaukene har ikke vært like aktive i nominering av kafeer i egen hjemby. Noe å huske på til neste nomineringsrunde!

LES MER:

Derfor blir det mange Stavanger-kafeer å velge mellom her. Men så har jo Stavanger veldig mange superkoselige kafeer også, da.

Over 300 kommentarer tikket inn på Facebook, og nå har vi i Byas valgt ut 10 nominerte som kan kjempe om å bli #byasbeste kafé.

Og her er de nominerte (har alltid hatt lyst å si det):

Steam Kaffebar

Hvor: Klubbgata 5, Stavanger.

– Så gøy at vi er blitt nominert! smiler baristaene Jonna Ljungström og Silje Nygård Hoel i kor.

Hvem er dere på Steam Kaffebar?

– Vi er en kafé med litt forskjellig utvalg, men vårt hovedfokus er på god kaffe. Vi tar oss tid til å gjøre det skikkelig. God kvalitet er noe vi setter veldig høyt, og som jeg tror gjestene våre setter pris på. Vi har mange stamgjester, som alltid kommer tilbake, sier Ljungström.

– Vi som jobber her må faktisk gå opp til eksamen, for å få lov til å lage kaffe. Vi tar kvernekurs, bryggekurs, steamekurs... Mange kurs! Alt for å få den beste kaffen, sier Nygård Hoel.

SAMARBEID: Bakervarene får Steam fra Kanelsnurren i Stavanger, og skinken fra Idsøe.

Hva er det med Steam som gjør at folk nominerer dere til beste kafé?

– Dels håper jeg det er fordi vi har god kundeservice - at vi har en god relasjon med gjestene som kommer hit. Og dels fordi vi kvalitetssikrer kaffen - jeg tror det er derfor vi er blitt nominert, sier Ljungström.

Hvorfor skal folk stemme på dere?

– Fordi vi legger utrolig mye tid ned i å kvalitetssikre kaffen vår, og fordi vi legger sjel i det. Vi arbeider hardt for at det skal bli best for kundene, sier Ljungström.

GOD KAFFE: Jonna Jlungstöm og Silje Nygård Hoel har eksamen i å lage god kaffe.

Coffeeberry

Hvor: Klubbgata 3, Stavanger & Vågsgate 34, Sandnes.

De som nominerte Coffeeberry som sin favorittkafé, var nok litt usikre på hvilken de skulle velge - den i Stavanger, eller den i Sandnes. Derfor har vi like gjerne slått begge kafeene sammen til Coffeeberry generelt!

– Det er en ære å bli nominert - jeg er virkelig ydmyk. Det er jo så utrolig mange koselige kafeer i Stavanger, sier Hanne Jørgensen, som driver Coffeeberry sammen med ektemannen, Thomas Jørgensen.

LES MER:

Det er knapt et halvt år siden kafeen åpnet dørene i Stavanger, og de to kaffegründerne var fullt klare over konkurransen på markedet, da de bestemte seg for å satse nettopp her. Heldigvis gjorde de det likevel.

RETRO: Slik ser det ut inne i kafeen i Klubbgata.

Hvem er dere på Coffeeberry?

– Folk som er veldig, veldig glade i god kaffe, og som setter kvalitet høyt. Kaffen vår er direct trade - det vil si at vi har bedre kontroll på forholdene på farmene og sånn. Og så digger vi folk - coffee to the people er slagordet vårt, og alltid med et smil, sier Jørgensen.

Hva er det med Coffeeberry som gjør at folk nominerer dere til beste kafé?

– Jeg tror det er kombinasjonen av god kvalitet og god stemning. Jeg håper og tror at folk trives her. Vi har bare vært i Stavanger i et halvt år, men vi er godt mottatt, og jeg blir helt rørt av at vi nå er nominert.

Hvorfor skal folk stemme på dere?

– For å holde spesialkaffe høyt. Vi brenner for det vi gjør, og vi digger folk. Jeg håper folk digger oss, også. Jeg har virkelig tro på det her - Stavanger trenger god kaffe og god stemning. Vi har lav terskel, men høy kvalitet.

RØRT: Hanne Jørgensen er rørt over å være nominert.

Bluebird Kaffebar

Hvor: Kongsgata 48, Stavanger.

– Er vi nominert? Så fantastisk, sier Kamilla Kleppe og Sofie Neteland.

Hvem er dere på Bluebird?

– Vi er en relativt nyoppstarta kafé, som åpnet for to år siden, i lokalene som vi leier av Kirkens Bymisjon, sier daglig leder av kafeen, Kleppe.

– Vi ønsker å ha god kaffe, men også bidra kulturelt, med musikk og quiz på kveldstid, sier hun, og legger til at dette er alkoholfritt.

KAFFE? Køen vokser, men Neteland og Kleppe fikser kaffe i en fei.

Hva er det med Bluebird som gjør at folk nominerer dere til beste kafé?

– Vi god atmosfære, og det er et rolig sted å komme til. Vi har en veldig god gjeng som har vært innom her på dugnad, både da vi pusset opp og i ettertid. Jeg tror det er mange som har hjerte for Bluebird, og som føler et slags eierskap til oss, sier Kleppe.

– Og så tror jeg folk syns det er kjekt at det skjer ting - at vi har åpen mic, og at lokale kunstnere kan stille ut her. Vi har lav terskel, og er en plass hvor folk kan bidra, sier Neteland.

Hvorfor skal folk stemme på dere?

– Det er jo så utrolig mange fine kafeer i Stavanger, og selv bruker jeg mange av dem. Vi er takknemlige for å være nominert, og føler oss heldige. Folk kan stemme på oss fordi vi har god atmosfære, og fordi det er mulig å komme hit og slappe av, sier Kleppe.

BLIDE: Kleppe og Neteland er takknemlige for å være nominert, og lover god kaffe og god atmosfære.

Ostehuset

Hvor: Ostehuset Stavanger (Hospitalgata 6) & Ostehuset Øst (Ryfylkegata 30).

Hvem er dere på Ostehuset?

– Vi er lokale, med økologiske råvarer og varer som faktisk er fra Italia og Frankrike - de er ikke kjøpt på nærmeste Coop, sier Julie Svendsen. – Osten vår er laget på ordentlig vis, og vi er veldig opptatt av kvalitet. Vi lager mye fra bunn av, og bruker selv de varene vi selger i butikk - pesto, aioli, brød...

Hva er det med Ostehuset som gjør at folk nominerer dere til beste kafé?

– Vi har så stort skikt, med alt fra kaffe og småretter til ordentlig middag. En stor meny hvor alle kan finne noe de liker, men hvor også spesielt interesserte kan finne noe for spesielt interesserte, sier Sunniva Hiim.

Hvorfor skal folk stemme på dere?

– Ostehuset startet i Stavanger sentrum, og har bredt seg videre utover i byen. Vi er fra Stavanger, i Stavanger, for Stavanger. Vi puster Stavanger, og som en siddis vil man vel heie frem og støtte opp om lokale gründere?, sier Svendsen.

– Kom og smak selv, så skjønner folk hvorfor de skal stemme på oss, legger hun til.

KOM OG SMAK: Julie Svendsen oppfordrer folk til å ta turen, så skjønner de fort nok hvorfor Ostehuset er verdt å stemme på.

Renaa Xpress

Hvor: Sølvberggata 2, Stavanger.

– Jeg er dødsglad for å bli nominert - så kjekt! sier daglig leder ved Renaa Xpress, Maria Mår Johansen.

Hvem er dere på Renaa Xpress?

– Vi er både en kafé og en restaurant, med fantastisk lokasjon inne på Sølvberget. Vi har både kjøkken, pizzeria og bakeri her - alt på ett sted.

Hva er det med Renaa Xpress som gjør at folk nominerer dere til beste kafé?

– Vi har mange kjekke kunder, og det virker som at folk liker å ha oss her - jeg håper de syns at vi gjør ting skikkelig. Kvalitet og gode råvarer er viktig for oss. Vi har mye lokale råvarer og mye norske varer - vi bruker det beste som Norge har.

Hvorfor skal folk stemme på dere?

– Vi har lyst at Stavanger skal fortsette å være bra, og da trenger byen sånne nisjesteder som dette. Vi skal sørge for at Stavanger forsetter å være en matby.

KVALITET: Maria Mår Johansen tror gode, norske råvarer gir Renaa Xpress den kvaliteten folk setter pris på.

Café Bacchus

Hvor: Bakkegata 13, Stavanger.

Hvem er dere på Bacchus?

– Vi har holdt på her i snart 10 år - i 2017 har vi 10års jubileum. Vi serverer mat, kaffe og har et helt greit utvalg av øl. Ikke noe spesielt, men helt greit. Ellers har vi veldig hyggelige bartendene, og vi er ikke så strenge her, som vi var før, sier fungerende daglig leder, Marius Berg.

Strenge, ja. For de av dere som ikke fikk med dere strikkedebatten i fjor vinter, ble en kafékunde ganske forundret da hun ble bedt om å legge fra seg strikketøyet sitt. Strikkeforbudet gikk under kafeens noe strenge regler, om at gjester ikke fikk utøve hobbyer, eller drive med prosjekter, mens de var på kafeen.

– Nå er folk velkomne til å strikke her, sier Berg og smiler.

KOSELIG: Berg syns selv de har en veldig koselig kafé.

Hva er det med Café Bacchus som gjør at folk nominerer dere til beste kafé?

– Jeg tror det er stemningen og atmosfæren. Det er veldig koselig her. God mat. Jeg har også hørt fra andre at vi har byens beste white russian (en drink laget med vodka, kaffelikør og fløte). Og så prøver vi å ha konserter hver helg, noe som skaper god stemning, sier Berg, som legger til at Café Bacchus er en jazzkafé.

Hvorfor skal folk stemme på dere?

– Vi har veldig hyggelige bartendere, noe jeg tror står veldig høyt på lista. Ellers har vi gode priser, og jeg tror vi har byens billigste studentpris på øl.

STRIKK OG DRIKK: Det er ikke lenger strikkeforbud på Café Bacchus - det lover fungerende dadlig leder, Marius Berg.

Bøker og Børst

Hvor: Øvre Holmegate 42, Stavanger.

– Det er veldig kjekt å bli nominert - vi er beæret, sier Olaug Mundal og Elena Nikolaeva.

Hvem er dere på Bøker og Børst?

– Vi er den eldste kafeen i Fargegata, hvor vi ønsker å skape et hjemlig sted i byen. Da vi startet opp, var vi helt klart unike. Nå er det flere slike kafeer i Stavanger, men vi har høy trivsel- og kosefaktor. Folk skal føle seg hjemme her, uansett hvor de er fra eller hvor de er i livet, sier Mundal.

– Og så har vi spesialisert oss på øl, med over 100 ølsorter i baren. Vi er en ølbar med mye øl og en kafé med kaffe og kake. Sjokoladeguinneskaka vår er en hit på Tripadvisor, sier Nikolaeva.

B&B: De ansatte vil at Bøker og Børst skal være et hjemmekoselig sted.

Hva er det med Bøker og Børst som gjør at folk nominerer dere til beste kafé?

– Det er mange ølinteresserte i byen, og vi har god kunnskap om øl. Og bakgården vår et det koseligste stedet i hele byen - mener jeg, sier Nikolaeva.

– Det er god og avslappet stemning her, men det kan likevel bli en fest, sier Mundal.

Hvorfor skal folk stemme på dere?

– Fordi vi bryr oss om gjestene våre, og deres trivsel. Vi har mange stamgjester, som vi setter pris på. Bøker hadde ikke vært Bøker uten gjestene våre, sier Nikolaeva.

HØY KOSEFAKTOR: Elena Nikolaeva og Olaug Mundal lover trivsel og høy kosefaktor.

Det lille hjørnet

Hvor: Øvre Holmegate 29, Stavanger.

– Ååå, så syykt koselig å bli nominert! Er det gjestene våre som har nominert oss? Så utrolig koselig - tusen takk!

LES MER:

Det er sprudlende Michelle Johannessen som har ansvar for den daglige driften av Det lille hjørnet i Fargegata. Tidligere i vår snakket vi med henne om drømmekafeen, og hvor hun var da hun fikk beskjed om at kafeen var deres.

Hvem er dere på DLH?

– Det lille hjørnet er ditt hjem nummer to. En plass du går ut for å komme hjem. Det er intimt og lite, men vi har en helt egen, hjemmekoselig atmosfære her, og vi som jobber her er mer utenfor disken og snakker med folk, enn innenfor. Vi har noe helt unikt her.

Hva er det med DHL som gjør at folk nominerer dere til beste kafé?

– Vi er så snille. Vi er veldig snille! Vi er glade i alle som kommer inn her, og har et varmt hjerte for andre.

Hvorfor skal folk stemme på dere?

– Fordi vi får deg til å føle deg hjemme. Det gjør vi, nemlig! Det vet jeg at vi gjør, sier hun og gliiiser.

SMIIIL: Michelle Johannessen er sjelden å se uten et stort smil.

Café Sting

Hvor: Valbergjet 3, Stavanger.

Hvem er dere på Café Sting?

– Det var faktisk en kafé her, på 50- og 60-tallet, som hadde cappuccino og sånn kaffe ingen andre hadde. Men den forsvant. Og så åpnet vi kafé her i 1983, og serverte cappucciono og alt det nye, som de eneste her. Kaffe står fortsatt sentralt hos oss i dag, og vi har gode folk som lager den, sier en av eierne, Terje Vallestad.

– Vi har litt å forsvare, siden vi har vært her såpass lenge.

Hva er det med Café Sting som gjør at folk nominerer dere til beste kafé?

– Jeg tror folk setter pris på at vi har holdt ut så lenge, og at vi alltid har vært en levende aktivitetsplass. Vi har gjort mye hele tiden, som jeg tror folk setter pris på. På 32 år har vi vært gjennom mange faser, og alle har ikke vært like bra. Men nå vil jeg faktisk skryte litt, for vi har god mat og drikke, laget av gode folk.

Hvorfor skal folk stemme på dere?

– 1. Nå har vi faktisk god kaffe. 2. Vi er et viktig aktium med alt det vi holder på med her. Folk må stemme på oss, slik at vi kan fortsette med det vi gjør, sier Vallestad.

AKTIVITETSPLASS: Terje Vallestad vil at Sting skal fortsette å være en plass hvor det skjer ting.

Rustik Café

Hvor: Lars Hertvigs gate 6, Stavanger.

Hvem er dere på Rustik Café?

– Rustik er en plass som føles litt som Paris i Stavanger. Vi har enkel og god mat - rustikk mat, rett og slett. Vi har drevet kafé her i snart ett år, og har brukt litt tid på å skaffe oss et godt omdømme, sier Henrik Polden.

Hva er det med Rustik som gjør at folk nominerer dere til beste kafé?

– Vi smiler og er blide - stort sett. Har god kaffe og god mat, til en god penge. Og jeg vil også påstå at vi har litt sjel, sier Polden.

Hvorfor skal folk stemme på dere?

– Vi har stemning, sjel, god mat og en unik atmosfære. Vi har masse kunder som er fornøyde, og sier de føler seg hjemme her. Du får noe her, som du ikke får andre steder i Stavanger. Noe unikt, sier franskmannen selv, Francois Hanzel.

UNIKT: Francois Hanzel og Henrik Polden mener Rustik Café har noe ingen andre kafeer i Stavanger har.

Stem i vei!

Da er det bare til å stemme på DIN favoritt! Avtemmingen avsluttes onsdag 28. oktober, klokken 12, og #byasbeste-vinneren avsløres følgende fredag.

Oppgi e-posten din etter at du har stemt, og du er med i trekningen av en iPad Mini!

Publisert:
Oppdatert:

Hvilken av disse er #byasbeste kafé? Her er de nominerte!

Stem på din favorittkafé blant de ti finalistene!

Oppdatert: