«Kom i form»-Kaia oppsummerer det siste halvåret: – Jeg har grått, skreket, spydd og vært skikkelig forbanna

– Men jeg sover bedre, spiser bedre og har bedre rutiner. Jeg har rett og slett fått løpedilla!

Publisert:
Kaia M. Gundersen (25) fra Sandnes vil løpe halvmaraton i Thailand i november. Byas skal følge henne mot målet.
LES MER:

Tidligere i år ble vi kjent med Kaia M. Gundersen (25 - blir 26 på mandag) fra Sandnes, som skal løpe halvmaraton sammen med faren i Thailand i november.

Kaia fikk en pulsklokke av faren til jul, sammen med utfordringen om å løpe halvmaraton. Og en boks med makrell i tomat. Det tok hun som en klar oppfordring til å bli litt sprekere. Og vi følger henne på ferden!

Følg Byas.no på Facebook

LES MER:

Kaia er nemlig én av våre tre «kom i form» -deltakere, som skal la oss følge med på deres oppturer og nedturer på veien mot det samme målet - å komme i form i 2016.

LES MER:

Vi følger også 22 år gamle Torbjørn, som [gikk fra 110 til 65 kilo på to år uten å trene](http://www.byas.no/article/torbjorn-22-gikk-fra-110-til-65-kilo-uten-a-trene-na-vil-han-legge-pa-seg-muskler-56950bd301e3d76b008b45b0), og som nå vil legge på seg muskler. Og Kaltrina (24), som utsetter bryllupet ett år for å gjennomføre fitness-drømmen .

SPORTY: Kaia M. Gundersen (25) fra Sandnes skal løpe halvmaraton i Thailand.

Oppturer, nedturer og joggeturer

LES MER:

Så. Et halvt år har gått siden Kaia la ut på «sprek i 2016»-ferden sammen med oss. [I starten gikk det veldig fort oppover](http://www.byas.no/article/kom-i-form-kaia-trening-er-ikke-lenger-et-ork-56bc849225024a6b008b456b), og Kaia var motivert. Men i april gikk hun på sin første ordentlige smell , noe som trykket henne ned psykisk.

LES MER:

I mai var det blitt litt bedre, i den forstand at hun slengte på seg joggeskoa og løp avgårde tre ganger i uken enten hun ville, eller ikke .

– Hvordan går det nå?

– Det går bra. Det er ikke så mye som har endret seg siden sist, egentlig. Jeg har kanskje litt bedre motivasjon nå, etter å ha tatt det litt rolig de siste par ukene på grunn av mye jobbing. Jeg merker at kroppen er litt sliten, så det har jeg nok hatt godt av.

– Nå er det seks måneder siden du startet. Hvordan vil du oppsummere det siste halvåret?

– Godt spørsmål! Hvis jeg skal ta alle månedene med trening og klaske dem sammen til en slags anmeldelse vil jeg si at dette har vært et bra halvår. Jeg har hatt mange oppturer, og det er veldig kult å faktisk kunne se at jeg har klart å jogge meg opp til å kunne være med i egne løp. Jeg er ganske stolt av meg selv.

– Men det har ikke bare vært oppturer, du. Jeg har grått, skreket, spydd og vært skikkelig forbanna til tider.

– Åja?

– Ja, det har vært preget av mange nedturer, også. Absolutt. Men jeg har lært mye både om trening og ernæring, og det har gitt meg mye å se resultater av det harde arbeidet. Jeg sover bedre, spiser bedre og har bedre rutiner. Så alt i alt har det vært et godt halvår for meg.

– Og jeg gleder meg til de neste seks månedene!

– Har fått løpedilla!

Det er nå i sommer at hardtreningen opp mot Thailand i november starter for fullt.

– Far har vært i Thailand i en måned, og det merker jeg godt (faren til Kaia er hennes faste løpepartner, red.anm.). Jeg gleder meg til han kommer tilbake og kan pushe meg litt hardere. Det er jo nå det blir skikkelig seriøst. Men mens han har vært borte har samboeren min løpt litt sammen med meg. Det er fint at familie og venner støtter meg i treningen.

– Men du. Hva skjer etter Thailand, da - legger du skoa på hylla eller fortsetter du?

– Første gang du spurte meg om det svarte jeg vel at jeg skulle pensjonere joggeskoa og ramme dem inn så fort halvmaratonet var over. Men nå... Jeg har rett og slett fått løpedilla! Jeg har lyst til å springe løp gjennom Asia og Europa neste år - det tror jeg kan være skikkelig fint.

– Jøss, holdningen din til løping har endret seg sykt mye siden du først startet?

– Ja, veldig! Jeg vil ikke gå tilbake til hverdagen slik den var. Jeg har lyst til å løpe mer - jeg får så mye igjen for treningen, og syns at det gjør alt slitet verdt det.

LØPEDILLA: Kaia skal ikke gi seg etter Thailand.

Kjærestetur til Køben

I sommer skal Kaia for det meste jobbe og jogge, men liten ferietur til Amsterdam blir det. En uke. Da skal joggeskoa med i kofferten.

– Det blir ingen treningspause før etter Thailand. Så det blir løping i Nederland, også!

... – Men denne helgen skal jeg til København. Både jeg og kjæresten min har bursdag neste uke, så det skal vi feire. Da blir det shopping, spising og bare kos. Skikkelig kjærestehelg. Uten løping! Tror jeg.

God tur!

Mer «kom i form» fra Byas.no:

LES MER:

* I utgangspunktet var både Kaltrina (24) og forloveden Daniel (22) «kom i form»-deltakere, men Daniel har valgt å utsette fitness-deltakelsen med ett år.

LES MER:

* «Kom i form»-Torbjørn fikk kyssesyken: – Det har ikke gått helt sånn som jeg ville

LES MER:

* Kaltrina: – Jeg er sulten hele tiden, for å si det sånn

LES MER:

* Torbjørn tar avstand fra kosttilskudd og proteinpulver: - Trenger du mer protein? Spis heller mer kjøtt

Hvis du er interessert i mer treningsstoff fra Byas, kan du gå inn på www.byas.no/tag/trening.

Publisert:

Kaia (26) har trent i 10 måneder for å slå faren. Snart skal de løpe halvmaraton i Thailand

Ti måneder med hard trening skal snart settes på prøve.

Publisert: