«Kom i form»-deltaker Kaia (25) har gått på sin første smell

– Jeg har hatt store problemer med motivasjonen min, og det trykker meg ned psykisk.

Publisert:
SPORTY: Kaia M. Gundersen (26) fra Sandnes har fått løpedilla.
LES MER:

Tidligere i år ble vi kjent med Kaia M. Gundersen (25) fra Sandnes, som i november skal løpe halvmaraton sammen med faren i Thailand .

LES MER:

Kaia er én av våre fire «kom i form»-deltakere , som skal la oss følge med på deres oppturer og nedturer på veien mot det samme målet - å komme i form i 2016.

LES MER:

*Vi skal også følge 22 år gamle Torbjørn, som [gikk fra 110 til 65 kilo på to år uten å trene](http://www.byas.no/article/torbjorn-22-gikk-fra-110-til-65-kilo-uten-a-trene-na-vil-han-legge-pa-seg-muskler-56950bd301e3d76b008b45b0), og som nå vil legge på seg muskler. Og kjæresteparet Kaltrina (24) og Daniel (22), som utsetter bryllupet ett år for å gjennomføre fitness-drømmen .*

Følg Byas-no på Facebook!

– Trykker meg ned psykisk

LES MER:

Vi har fulgt med på Kaias vei mot målet siden januar, og hun har hele tiden vært veldig målrettet og positiv, og sagt at det kun kan gå én vei. Oppover.

Og det har det gjort, lenge.

I januar brukte Kaia 45 minutter på 3,5 kilometer. I dag jogger hun 9 kilometer på 57 minutter. Det må jo kunne kalles grei progresjon!

LES MER:

Sist vi snakket med henne, i februar, var status at trening ikke lenger føltes som et ork for henne, og at hun satt igjen med en god følelse og masse energi etter å ha jogget.

Men nå har hun gått på sin første smell.

– Jeg har hatt skikkelig problemer med motivasjonen min de siste to-tre ukene. Plutselig kjente jeg at kroppen min absolutt ikke ville jogge lenger. Men så har jeg jogget likevel.

– Og hvordan har det vært?

– Jeg har ikke fått det helt til, og jeg blir sint på meg selv når jeg løper saktene enn målet jeg har satt meg. Det trykker meg psykisk ned. Så de siste to ukene har vært skikkelig tunge.

Tar kanskje en pause til sommeren

Når hun sier at hun trosser den dårlige motivasjonen, og løper likevel, så mener hun det. Tirsdag denne uken deltok 25-åringen i sitt første løp: 7 kilometer rundt Hålandsvannet.

– Jeg hadde satt meg som mål å fullføre på 45 minutter. Jeg klarte det på 47 minutter og 12 sekunder. Jeg er ikke helt fornøyd med det, men det var jo tross alt min første løp noensinne, så jeg hadde jo ikke peiling på hvordan det skulle være. Det er litt rart å løpe i en klynge med andre mennesker. Jeg hadde faktisk litt prestasjonsangst og nerver i forkant av løpet, men det var greit for meg å teste det ut.

Og hun gir seg ikke med det første.

– 24. april skal jeg være med i mitt andre løp, på 10 kilometer. Landsbyløpet i Randaberg. Jeg gleder meg litt til det, men det har vært veldig tungt for meg å jogge disse siste ukene. Sånn bånn i bøtta tungt. Jeg har hatt en del motgang.

– Du tror ikke kroppen hadde hatt godt av en pause?

– Jo, det hadde den nok. Jeg har jo egentlig tenkt at jeg har trengt en pause hele tiden jeg har holdt på med dette! Men jeg vil ikke, ikke nå. Jeg er ennå i oppbyggingsfasen, og vil ikke stoppe opp nå. Kanskje jeg tar en pause til sommeren.

Kaia M. Gundersen (25) fra Sandnes vil løpe halvmaraton i Thailand i november. Byas skal følge henne mot målet.

Begynner med intervalltrening

LES MER:

Kaia tror noe av motgangen skyldes at hun rett og slett har gått litt lei av løping. Det sa hun allerede aller første gang vi pratet med henne , at hennes største problem når det kommer til trening, er at hun går fort lei. Kjeder seg.

I dag, torsdag, begynner hun derfor med noe nytt. Intervalltrening. Det er bare ett problem:

– Jeg hater intervalltrening.

– ??

– Åh ja, jeg syns intervaller er grusomt. Og veldig tungt. Men jeg trenger det nok for å forbedre kondisjonen min. Jeg tenker sånn at jeg bare må pushe meg så hardt jeg kan dette året, og så kan jeg heller slappe av neste år!

– Men i november, i Bangkok, da må alt sitte som det skal.

Håper på en varm sommer

Bangkok, ja. Kaias vei mot et sunnere 2016 startet ved at hun fikk en pulsklokke til jul, av faren. Sammen med utfordringen om å løpe halvmaraton i Thailand, i november. Og en boks med makrell i tomat.

– Hvorfor akkurat Thailand, egentlig?

– Pappa løp der i fjor. Vi har vært en del i Thailand, for pappa hadde hus der da jeg vokste opp. Og så har jeg bare fortsatt å reise dit. Jeg har fått så mange gode venner der nede, og føler meg trygg og glad i Thailand.

– Hvordan skal du forberede deg på å løpe i den varmen og luftfuktigheten du kommer til å møte i Bangkok?

– Aner ikke. Altså, her fryser jeg jo, og løper i ull, liksom. Varmen får jeg rett og slett bare ta når den kommer. Jeg planlegger å dra ned 1-2 uker før løpet, sånn at jeg kan prøve meg litt frem. Jeg vet ikke hvordan kroppen min kommer til å takle varmen.

– Men jeg håper jo på en fantastisk varm sommer her hjemme, da, sånn at jeg kan jogge rundt i 30 grader!

– Stolt av meg selv

Men før hun og 20.000 andre mennesker skal løpe gjennom Bangkoks gater, må Kaia først komme seg gjennom Randaberg.

– Har du satt deg noe mål for løpet 24. april?

– Nei, jeg vet ikke helt ennå. Slik det er nå, så er nok det viktigste for meg bare å fullføre - og gjerne med et smil om munnen. Men jeg kommer til å presse meg selv, og jeg vil fullføre til en god tid.

– Jeg trodde jeg var i litt bedre form, enn det jeg er, men jeg er likevel stolt over meg selv som gjør dette!

Byas.no ønsker Kaia lykke til!

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* Vi skal kåre #byasbeste treningssenter! Her kan du lese om alle de nominerte, og stemme på din favoritt!

LES MER:

* Dette er MMA-talentet Markus (18). Han er hjemmehjelpen som sparker og slår

LES MER:

* Slik ble Guro Aanestad (29) fra Stavanger landets beste surfer

Publisert:

Kom i form-Kaia: – Måtte ta et par runder med meg selv

Det ble en utfordring å komme i gang med treningen etter sommeren.

Publisert: