Nå skal den populære restauranten utvide
Men ikke i Rogaland!
- Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Restauranten og take away-stedet Zouq, som ligger i Pedersgata i Stavanger, ønsker å trekke lengre østover.
Nærmere bestemt Sandvika i Bærum.
– Det var litt tilfeldig. Vi fikk vite om et godt lokale, og så vidt meg bekjent finnes det ingen nasjonale pakistanske kjeder, sier daglig leder og gründeren bak restauranten, Rizwan Rafiq.
Nå vil han gjøre maten kjent for alle. Poenget er at det ikke skal koste skjorta, og at maten må spises av et bord dekket i hvitt.
– Vi vil allmenngjøre pakistansk mat også som take away og catering. Det gir oss lyst til å starte opp en kjede, sier han.
Det var RA som først omtalte saken.
Mange lovord
Restauranten startet Rafiq og to partnere opp i 2014.
Siden den gang har folk forbarmet seg over de pakistanske matrettene.
Spisestedet er blitt kåret til #byasbeste take away av publikum, ) og Aftenbladets matkritikere har gitt [restauranten svært gode skussmål.](http://www.aftenbladet.no/kultur/Stappmett-pa-pakistansk-204722b.html
– Gode tilbakemeldinger gir oss bedre selvtillit og motivasjon til å fortsette arbeidet. Det betyr at det også er mulig å videreføre konseptet vårt andre plasser, sier Rafiq.
Flere restauranter?
Han forteller til Byas at Zouq lenge har lekt med tanken om å utvide konseptet, men at de ikke har lett aktivt etter nye lokaler.
Zouq-konseptet blir en franchise og restauranten på Østlandet skal etter planen åpne i april.
– Vil det dukke opp flere Zouq-restauranter i nær framtid?
– Vi er ydmyke og nøkterne. Vi har jobbet hardt for å komme dit vi er i dag, og det tar vi ikke for gitt. Derfor ønsker vi ikke å ta for mange ting om gangen. Det er kanskje lettere å åpne avdeling nummer to, men det blir uansett mye arbeid, sier han.