Dere har bestemt: Zouq er #byasbeste take-away!

Men vet du hvordan navnet egentlig uttales?

Rizwan Rafiq er daglig leder på Zouq, og kjempeglad for #byasbeste-seieren (arkivfoto).
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

– Niiiisj?! Det er jo helt fantastisk! sier en kjempeglad og stolt Rizwan Rafiq.

Les også

Han er daglig leder på den pakistanske take-awayrestauranten Zouq i Pedersgata, som *gaanske* overlegent vant #byasbeste take-away-kåringen vår.

Les også

Zouq fikk nemlig 43 (!) prosent av stemmene, med hele 1878 stemmer. På andreplass kom fjorårets vinner Dette er #byasbeste takeaway! , The Shack, med 597 stemmer, og med 478 stemmer sikret Express PizzaKebab & Tikka Tandoori seg tredjeplassen.

Følg Byas.no på Facebook!

Jobbet hardt for å vinne

Rafiq innrømmer at de ansatte har jobbet som galne for å gjøre det best mulig i kåringen.

– I fjor var vi også nominert, da gjorde vi ikke så mye. I år har vi gjort en større innsats, sier han.

Les også

I fjor snakket Byas med Zouq da restauranten ga dagsomsetningen til Flyktninghjelpen. - Vanligvis får vi inn 10.000 på en mandag. Jeg håpet på 30.000, men resultatet ble enda bedre!

Det at de til slutt stakk av med seieren (det var en stund helt likt mellom de to i toppen), gjør ham ydmyk.

– Vi tar det selvfølgelig ikke for gitt. Det følger også med et visst ansvar å bli kåret til #byasbeste - det legger jo listen litt høyere for oss. Vi må fortsette det gode arbeidet, fortsette å levere, sier han.

Det grilles på kjøkkenet hos Zouq.

Lidenskap på urdu

Navnet "Zouq" betyr "lidenskap" på urdu.

– Vi som startet restauranten ville ikke ha et typisk, kleint navn. Derfor valgte vi heller et med eksotisk klang med en god betydning på morsmålet vårt, sier han.

Vi følte det var en mangelvare i markedet.

Mens de aller fleste gjerne uttaler restaurantnavnet med en slags ou-lyd , røper Rafiq at den riktige måten å si det på er med en "å"-lyd. "Zåk", altså.

– På urdu skrives det jo med et annet alfabet. I andre land gjerne med au istedenfor ou. Men domenenavnet "Zauq" var opptatt, så da ble det "Zouq", ler han.

Laget noe de savnet

Han og de andre gründerne har vokst opp i Stavanger, og savnet en pakistansk, rimelig restaurant i byen.

– Vi følte det var en mangelvare i markedet, sier Rafiq.

Her hjelper vi hverandre, og hvis det er noe vi mangler, kan vi faktisk gå over gata og låne av hverandre.

Derfor startet de opp i april 2014, uten å ha erfaring fra mat- og serveringsbransjen. Rafiq er selv utdannet siviløkonom, men sier han har fått god hjelp av de ansatte underveis.

– Kokkene våre kommer fra utlandet og har mange tiårs erfaring med matlaging. Vi har også lært at feil vi har gjort, og hatt en veldig bratt læringskurve, sier han.

Det går mest i take-away hos Zouq, men restauranten har også noen sitteplasser. Her er daglig leder Rizwan Rafiq (arkivfoto).

Trives i Pedersgata

Det går mest i tikka massala og butterchicken, mens Rafiqs personlige favoritt er biryani, som han forklarer so en slags pakistansk paella.

At Zouq ligger nærmest omringet av andre take-awaysteder i Pedersgata, ser han bare på som en fordel.

– Det er kjempefint! Dette er en matgate hvor folk kommer for å kjøpe mat, og det er god stemning og gode naboer. Her hjelper vi hverandre, og hvis det er noe vi mangler, kan vi faktisk gå over gata og låne av hverandre. Det er også med på å holde oss på tå hev!

Rafiq er fornøyde med å drive restaurant i Pedersgata (arkivfoto).

Mer fra Byas:

Publisert: