Her skal Jakkrit (41) åpne ny take away

Har tatt over det gamle lokalet til Peders i Pedersgata.

Publisert:
Jakkrit  Uapsanthiah skal åpne ny take away. Nå gjenstår bare finpussen. Etter hvert håper han også å få på plass sitteplasser, slik at lokalet også kan fungere som en restaurant.

– Det er banken, sier mannen i grå arbeidsdress og smiler.

Med jevne mellomrom høres en stemme fra telefonen. Ja, han er fortsatt i kø, og nei, banken har ikke glemt ham.

Han holder telefonen til øret, går sikksakk mellom verktøy, avkappa fliser og en industristøvsuger.

Akkurat nå er det bare disken som minner om et serveringssted, men det kommer seg.

– Det blir take away først, så håper jeg å åpne restaurant, da blir det sitteplasser her også, sier Jakkrit Uapsanthiah (41) som nå skal åpne Chilli Thai Take Away.

Følg Byas.no på Facebook!

Uapsanthiah pusser opp hele lokalet selv. Så blir han å se bak disken, mens kona skal håndtere grytene.

Pusset opp

Det er ikke hvilket som helst lokale han har flyttet inn i.

Take away-stedet Peders holdt til på hjørnet av Pedersgata og Langgata før Uapsanthiah flyttet inn.

Sjappa var som en institusjon for byen. Der ble det servert hurtigmat i 27 år før det tok slutt.

LES MER:

* 8 koselige spisesteder i Stavanger

LES MER:

* 7 koselige spisesteder i Sandnes

Nå skal en ny eier ta over, da trengs det også en ny look.

– Jeg har nesten skiftet ut alt. Fliser, tapetet, himlingen, det meste egentlig, sier 41-åringen, mens han kikker opp på taket og hviler armene på hofta.

– Hvorfor take away?

– Jeg og kona fant ut at vi måtte finne på noe nytt. Via en bekjent fant jeg ut at dette lokalet sto ledig, så da slo vi til, sier han.

– Også tror jeg det er bra for ryggen min, legger han til med stort glis.

I de gamle lokalene til Peders, på hjørnet av Pedersgata og Langgata, åpner Chilli Thai Take Away i februar.

Handy

Uapsanthiah kom til Norge fra Thailand da han var 10 år gammel.

Først bodde han på Bryne hvor han også utdannet seg til kokk. Nå er han og familien bosatt i Stavanger.

Kokkeyrket var ikke så gøy som han trodde, derfor ble sleiv og forkle byttet ut med sveiseapparat og vernebriller.

– Det er derfor du er så handy?

– He he, ja, jeg har jobbet med litt forskjellig. Jeg sluttet i stillasbransjen for å drive dette stedet, sier han.

– Men hvordan er matlagingen da?

– Nei, maten er det nok kona som står for, sier han og ler.

Uapsanthiah sier at han ikke har satt en åpningsdato, men at han håper å starte serveringen allerede i februar.

– Nå er det bare noen småting som gjenstår. Dette blir bra, avslutter han.

Mer fra Byas:

LES MER:

Her får du bra burger til en billig penge

LES MER:

Her kan det koste deg over 1000 kroner dersom du ikke møter opp

LES MER:

Tamara (33) trengte 300.000 kroner for å realisere drømmen om grøtbil. Nå blir den snart å se på veiene!

Publisert:

Take away-restaurant i Pedersgata har stengt dørene

Chilli Thai Take Away legger ned etter ett år i drift. Et nytt konsept tar over lokalet.

Oppdatert: