Kjøttfrie kjendiser: Dette er byens beste take away-retter

Vi har spurt kjente folk som ikke spiser kjøtt om deres favoritt-takeawayrett.
– Da jeg startet Vegetarbloggen for ti år siden, var det omtrent ingen tilbud for veganere i Stavanger. Nå har jeg veganervenner som kommer hit fra Oslo for å spise, sier Mari Hult, dama bak Norges største kjøttfrie matblogg.
For tiden er hennes take away-favoritt Pizza Inverno hos Mano.
– Den er kjempegod også uten ost, med poteter og masse chili. Elsker den!
– I tillegg er jeg maks svak for donutsene på andre siden av gata. På Doughnut Worry har de nemlig også knallgodt vegansk utvalg, sier Hult.
Artist Tommy Fredvang har hatt vegetarkost de siste fem årene, og anbefaler nummer 13 på etiopiske Gådjå.
– Det er en slags pannekake (wått), linser og grønnsaker som er helt fantastisk. Ellers anbefaler jeg Söl hvis man skal spise ute. De er best, mener han.
Hanne Sørvaag har i mange år foretrukket å spise plantebasert, og mener det er viktig å ha fantasi når det gjelder vegansk mat.
– Det finnes mange fantastiske råvarer å bruke, sier hun.
Hun spiste nylig en «helt vidunderlig» quinoa-bowl fra Delikatessen By Foodfighters i Sandnes, og trekker frem den som en favoritt.
– Det var blant annet edamamebønner, rødløk, avocado, mango, granateplekjerner, vårløk. Fantastiske smaker sammen!
Gitarist Tommy Svela i Purified in Blood har ikke spist kjøtt på over tjue år.
– Det er kult å se at vi har kommet langt når det gjelder vegetartilbud i byen, sier han.
– Zouq har levert kjempebra vegetar i mange år. For meg er favoritten linseretten Daal tarka. Den er god.
MDG-politiker Ulrikke Torgersen har også pakistansk mat som sin takeaway-favoritt.
Hennes anbefaling derfra er kikertretten chana masala.
– De har også mange gode linseretter, sier Torgersen.