Hvilken kafé er #byasbeste?

Hvem fortjener å bli #byasbeste kafé? – Det bestemmer dere.

Publisert:
Dette er finalistene, fra Stavanger og Sandnes, dere har stemt frem i nominasjonsrunden! Hvem fortjener å bli #byasbeste kafé?

Hvem elsker vel ikke å skjemme seg bort med et godt bakverk og en kopp kaffe?

Her kan du leser mer om Byas-leserne sine favoritt-kafeer i Stavanger og Sandnes, og stemme på #byasbeste kafé nederst i saken.

Her kan dere se hvem som ble nominerte i fjor – og hvem som stakk av seieren:

LES MER:

Her er de nominerte til #byasbeste kafé

LES MER:

Sjå Inge ble kåret til #byasbeste kafé andre år på rad

Coffee Berry

Hvor: Vågsgata 34, Sandnes.

Barista Anna Marie Røyland og eier Hanne Jørgensen har det gøy på jobb og forteller at hun og mannen ennå blir fascinert av nye typer deilig kaffe.

Ekteparet Hanne og Thomas Jørgensen åpnet Coffee Berry i 2012. De ville skape en kaffebar der du fikk servert kvalitetskaffe, uten snobberiet, som kan følge med.

– Vi ville skape et koselig sted med god kaffe. Vi ønsker at folk skal blitt sett, samtidig som vi vil lage byens beste kaffeopplevelse. Det mener jeg er en uslåelig kombo, sier Hanne Jørgensen, eier av Coffee Berry.

– Hvorfor fortjener dere å vinne?

– Vi drevet lenge fordi vi skaper best stemning og lager den beste kaffen! Jeg tror folk trenger Coffee Berry i Sandnes – folk trenger å bli sett i øynene. Samtidig er det flott å være med på å skape «by» i Sandnes.

Delikatessen – By Foodfighters

Hvor: Langgate 1b, Sandnes.

Johannes Kay og Cristel Thulin driver Delikatessen sammen. De tror på å lage god, sunn, økologisk og vakker mat – og kaffe så klart.

Delikatessen dukket opp i langgata i desember 2015. Konseptet deres er kafé på dagen og restaurant om kvelden – fylt med ferske, sunne og økologiske råvarer.

– Det skal se godt ut, smake godt og være sunt, forteller Johannes Kay, medeier i Delikatessen.

– Vi ser at vi har mange stamkunder, det betyr det vi gjør fungerer.

Kay mener Delikatessen fortjener #byasbeste hederen fordi de jobber hardt for å gi gjestene en god opplevelse.

– Vi startet kafeen på egen hånd – Cristel og jeg står her seks dager i uken og har jobbet oss opp. Menneskene som jobber her er plukket ut fordi de er trivelige mennesker, og fordi de har samme kjærlighet til maten som vi har.

LES OGSÅ:

LES MER:

Disse butikkene finner du bare i Stavanger og Sandnes

Kafé Go Nok

Hvor: Øvre Strandgate 79, Stavanger

– Tilbakemeldingene fra gjester siden vi åpnet i april har vært over all forventning. Nå gleder vi oss til fortsettelsen, forteller Nina Fiska, som jobber på Kafé Go Nok.

I april i år åpnet Kafé Go Nok dørene i Gamle Stavanger.

– Vi er en kafé som ble startet med rusomsorg i tankene. Her er alle gode nok og man kan kjøpe en kaffe til seg selv og noen som trenger det, forteller Nina Fiska, som jobber som kokk og servitør på kafeen.

I det Byas ankommer kafeen er hun i full gang med å gjøre klart til kveldsmat.

– Det skal være strikkekafé her i kveld, forteller Fiska og smiler.

– Vi har forskjellige temakvelder. Nå snart begynner vi med jul, hvor vi skal arrangere jul og nyttår for dem som kanskje ikke har noe sted å feire. Alt er så klart gratis.

Fiska forteller til Byas at Kafé Go Nok er stedet for den gode samtalen.

– Her tar vi oss tid til de som kommer innom. Vi setter oss gjerne ned og tar en prat hvis noen er ensomme. Vi holder gjerne oppe hvis noen ønsker eller har behov for å sitte igjen litt lenger.

Hverdagsgodt

Hvor: Salvågergata 7, Stavanger.

Therese Utkilen, Amy Middleton og Viktorija Ambrozeviciene forteller til Byas at de har skapt et sted som tilbyr noe mer enn den tradisjonelle kafeen.

I oktober stengte Hverdagsgodt dørene på Fermenten for å ta over de gamle lokalene til Amys Coffeebar. Dermed må du til Salvågergata 7 for å få kjøpt smoothies, ingefærshots og sandwicher fra Hverdagsgodt.

– Vi er kjempefornøyde med de nye lokalene, sier Therese Utkilen, driver Hverdagsgodt sammen med Amy Middleton og Viktorija Ambrozeviciene.

I de nye lokalene har de også videreutviklet konseptet.

– Vi tilbyr også cocktails og har utvidet åpningstidene. Man skal kunne komme hit og for eksempel jobbe i fred og ro på dagtid, for så å legge vekk datamaskinen og kjøpe seg et glass vin på kvelden, sier Middleton.

Det er første gang Hverdagsgodt er nominert til #ByastBeste kafé. Tidligere har de vært nominert til beste takeaway.

– Det er veldig kjekt å være nominert. Vi prøver å være et litt annerledes sted, og gjør det vi kan for å tilby alle kundene våre det lille ekstra, sier Utkilen.

Les også:

LES MER:

Flere Stavanger-kafeer kaster askebegrene på uteserveringen

Kulturkafé No 18

Hvor: Skagen 18, Stavanger.

– Vi håper vi kan tilby god mat, god stemning og kultur. Vi vil at besøket skal være en opplevelse, sier Ellen Espedal og Ellen Undset om Kulturkafé No 18.

I slutten av august åpnet de tidligere arbeidskollegaene Ellen Espedal og Ellen Undset ny kafé i det over 300 år gamle trehuset i Skagen 18

– Vi hadde pop up-butikk i julen i fjor. Det var utrolig kjekt og vi bestemte oss for at dette måtte vi gjøre hele året. Da bygget sto uten en fast leietaker slo vi til, sier Espedal.

Slik ble kulturkafeen No 18 til.

– Her blander vi kafé med musikk, bøker og kunst. Vi håper lokalet kan bli en intim scenen for gode samtaler, bokbad og andre mindre arrangementer, sier Undset.

I tillegg kan de by på en vaffelmeny bestående av 18 sorter, retro-rekesmørbrød, Hansens karbonade, madammens fiskekake og konsums roastbiff. Flere av rettene på menyen er etter spørsmål fra gjester.

– Vi har en blanding av et godt gammeldags konditori og kafé med en moderne tvist, forteller Espedal og Undset.

Parkkafeen

Hvor: Kvellurveien 23, Sandnes.

Lena Grimsrud leverer ferske boller, is, vafler og pølser til sultne turgåere fra utsalgsstedet i Sanvedparken.

Parkkafeen åpent i 2016 og har nå planer om å utvide. Frem til nå har kafeen kun hatt et utsalg fra Sanvedparken i Sandnes. Lena Grimsrud vil etter hvert skape en mer helhetlig kafé-opplevelse i parken.

– Vi er kjent for bollene, det er det som skiller oss ut fra resten – vi leverer ferskt bakst og gjør det ordentlig. Jeg ser at folk koser seg i parken, og er glad for at konseptet har slått så bra an.

I lavsesongen, altså vinteren, har kafeen kun åpent i helgene, men Grimsrud har planer om å holde åpent hele året.

– Vi står på for å få dette til og brenner for parken!

Renaa Xpress Sølvberget

Hvor: Sølvberggata 2, Stavanger

– Vi lager all maten fra bunnen, og har eget natt-bakeri. Det er et viktig prinsipp hos oss, sier daglig leder Tsvetelina Sofeva (t.v.). Her sammen med Vilde Høgstø (t.h.).

– Her er det alltid livlig stemning. Å være imøtekommende og smilende er stedets hjerte, sier Tsvetelina Sofeva. De siste tre årene har hun vært daglig leder ved Renaa Xpress Sølvberget.

Kafeen åpnet for fire år siden og er en del av Renaa-familien.

– Vi er en kombinasjon av godt håndverk, kvalitet og god atmosfære, sier Sofeva.

På dagtid serverer de frokost, lunsj og bakst fra sitt eget bakeri. På ettermiddagen skifter konseptet og Renaa Xpress pizza og andre middagsretter.

– Det er uformelt her selv om kvaliteten på maten er veldig god.

Det er tredje gang Renaa Xpress er nominert til #Byasbeste kafé, men de har aldri vunnet før. Sofeva håper dette blir året hvor de tar seieren.

– Vi har en suksessformel med mat av høy kvalitet og avslappet atmosfære. Tilbakemeldingene fra gjestene er at de liker det med oss.

Sjå Inge

Hvor: Østervåg 30, Stavanger

Kokk Alex Ciuca håper den berømte fiskesuppen kan være med å sørge for at Sjå Inge går av med seieren in #ByasBeste for tredje år på rad.

I Østervåg finner du kafeen Sjå Inge, som ifølge kokk Alex Ciuca, har Stavangers beste fiskesuppe.

– Det er ofte den folk kommer for å smake.

Kafeen har vunnet #ByasBeste kafé to år tidligere, og er nominert for tredje gang.

– Jeg tror det er fordi vi fortsetter å ha en høy standard på maten vi serverer og servicen. Her smiler vi hele tiden. Det er en viktig del av jobbeskrivelsen vår, sier Ciuca, som ønsker at kundene skal føle seg sett.

– Vi ønsker å gi dem en opplevelse. Det er alltid målet vårt.

Starbucks Klubbgata

Hvor: Klubbgata 5, Stavanger.

Barista Kahled Habeeb og skriftleder Marthe Bakken tror kundene trives på Starbucks fordi de ansatte husker både navn og bestilling til kundene som stadig er innom.

Starbucks i Klubbgata dukket opp i bybildet for rundt to år siden. Siden den gang har de fått en god del stamkunder.

– Her serverer vi kvalitetskaffe som er sertifisert «fair trad» av vårt eget merke CAFE, forteller skiftleder Marthe Bakken.

– Samtidig har vi en rolig atmosfære, spennende utsikt og god tone med gjestene, sier barista Kahled Habeeb.

Godt, enkelt og fort – slik oppsummerer Bakken hvorfor de tror kundene velger akkurat dette kaffestedet.

– Vi vil også være et 3. hjem. Et sted mellom jobb og hjem. Derfor er skal dette være en god plass og være. Samtidig får vi jo navnene på kundene, så vi får god tone med dem som går her ofte!

Følg med på resten av #byasbeste:

LES MER:

Disse er videre i kåringen av #byasbeste treningssenter!

LES MER:

Zouq vant #byasbeste takeaway 2019

LES MER:

Ombré er #byasbeste frisør – igjen!

LES MER:

Godtebyen vant #byasbeste sentrumsbutikk 2019!

Steam Kaffebar Stavanger

Hvor: Klubbgata 5, Stavanger.

Ella Rørstad og Esther Kvernmo har begge måtte ta en kaffe-eksamen for å kunne servere kaffe på Steam Kaffebar.

I 12 år har Steam Kaffebar bodd i klubbgata. Assisterende butikksjef, Eirin Larsen, er glad for at kaffebaren oppfattes som et samlingspunkt for både gamle og nye byaser. Hun mener stedets atmosfære er unik:

– Møbler, lys og musikk – vi har jobbet med å få på plass en god atmosfære, sier Larsen.

Etter 12 år i byen har stedet opparbeidet seg sin del av stamkunder også.

– Vi er på fornavn med mange, møter dem med et smil og spør hvordan det går med barnebarna, for eksempel, forteller Larsen. – Vi føler vi er med på å skape et samlingspunkt både for stamgjester og turister som besøker byen. Kaffebaren kan være turistenes første møte med byen, derfor jobber vi hardt for at de skal føle på samme mottagelse som stamgjestene våre får.

Her kan du stemme:

Det er mulig å stemme frem til onsdag 3. desember, klokken 10.00.

LES OGSÅ:

LES MER:

Her er alle vinnerne av #byasbeste 2018

LES MER:

2018 oppsummert: Disse sakene ble mest lest i november

LES MER:

Coffeeberry trapper ned utvidelsesplaner etter underskudd

Publisert:

Hvilken av disse er #byasbeste kafé?

Dere har nominert deres favorittkafé, og dette er de ti mest populære!

Oppdatert: