Gådjå flytter inn i nabolokalet: – Vi nølte aldri da vi fikk tilbudet
Endelig er det plass til alle gjestene... og de ansatte.
– Du blir aldri helt ferdig, uansett hvilken tidsfrist du setter deg, sier daglig leder ved Gådjå Menelik Bekele (27).
Mandag ettermiddag åpner den etiopiske restauranten dørene. Da kan Bekele endelig og ønske nye og gamle gjester velkommen igjen, etter at restauranten har vært stengt de siste to månedene på grunn av flytting og oppussing.
Forhåpentligvis, i alle fall. For da han skulle slippe inn Byas’ utsendte, var det fortsatt vanskelig å finne riktig nøkkel til hoveddøra.
– Vi er litt stresset, sier han og smiler.
Større og bedre
De har snekret, malt og hatt besøk av både rørleggere og elektrikere.
Bekele innrømmer at det gamle lokalet til thairestauranten Thai Nong Khai har bydd på flere utfordringer enn forventet, men det har vært verdt det.
– Vi nølte aldri da vi fikk tilbudet om dette lokalet. Vi har slitt med dårlig plass lenge, her kan vi til og med utvide til etasjen over om vi ønsker det, sier 27-åringen.
Restauranten har ikke bare plass til flere gjester, også de ansatte har fått bedre arbeidsforhold.
– Det er en veldig stor forskjell. Nå kan vi til og med ha flere enn to personer på kjøkkenet om gangen, sier kokk Sosina Asrat, mens hun står bøyd over grytene.
Startet opp på 90-tallet
Hun og ektemannen startet opp Gådjå i Løkkeveien på 90-tallet, men etter tre år var det slutt. Den sterke maten falt aldri i smak hos siddisene.
– Det får vi aldri høre nå, sier hun med et stort glis.
Gådjå åpnet igjen i 2012, da på Storhaug og i Brødregata. Litt bortgjemt, mener Bekele, som er glad for å få en restaurant hvor fasaden peker ut mot en større og mer trafikkert gate.
– Vi har fått et mer praktisk lokale for både oss og kundene, også er det mer synlig. Forhåpentligvis kan vi dra nytte av det, sier han.
Restauranten har likevel klart seg greit økonomisk. Tall fra Proff viser at omsetningen har økt fra 1,8 til 2,6 millioner de siste tre årene. Resultatet før skatt var i fjor på 13.000 kroner.
Familiebedrift
Restauranten har i dag to ansatte på fulltid i tillegg til seks deltidsansatte. Det hele er en familiebedrift hvor mor står på kjøkkenet, sønnen er daglig leder, datteren er servitør, mens far jobber litt i kulissene og bidrar der det trengs.
Nå er de klare for å ta imot gjestene igjen.
– Det eneste som gjenstår nå er personlige ting, jeg må stelle meg. Og kanskje be en liten bønn.
MER FRA BYAS:
Tidligere Zouq-gründer starter ny pakistansk take away
Nikolai (25) fra Austre Åmøy er Norges beste baker
Burger & Pizza Companiet har gjenåpnet den amerikanske dineren
Pedersgata skal få ny restaurant og take away
Burger & Pizza Companiet har gjenåpnet den amerikanske dineren
Først satte eieren foten ned, men etter 15 år prøver han på nytt.
Relaterte artikler
- AKTUELTDéjà Vu: Her kommer 60 meter med uteservering2 ÅR SIDEN
- AKTUELTNå skal det igjen serveres gresk mat i Sølvberggata5 ÅR SIDEN
- AKTUELTDette skal erstatte Tako i Østre bydel3 ÅR SIDEN
- AKTUELTNy restaurant i de gamle Tango-lokalene: – Det blir et sted hvor du kan planlegge en helaften4 ÅR SIDEN
- AKTUELTSebastien og Stephane åpner ny restaurant og bar i de gamle lokalene til Ostehuset4 ÅR SIDEN
- AKTUELT– Nå har vi fått et fantastisk hovedkvarter her i Pedersgata3 ÅR SIDEN