Gådjå flytter inn i nabolokalet: – Vi nølte aldri da vi fikk tilbudet

Endelig er det plass til alle gjestene... og de ansatte.

Publisert:
Den nye arbeidsplassen til daglig leder Menelik Bekele er rett rundt hjørnet fra den gamle. Mandag åpner Gådjå igjen etter å ha vært stengt på grunn av flytting og oppussing.

– Du blir aldri helt ferdig, uansett hvilken tidsfrist du setter deg, sier daglig leder ved Gådjå Menelik Bekele (27).

Mandag ettermiddag åpner den etiopiske restauranten dørene. Da kan Bekele endelig og ønske nye og gamle gjester velkommen igjen, etter at restauranten har vært stengt de siste to månedene på grunn av flytting og oppussing.

Forhåpentligvis, i alle fall. For da han skulle slippe inn Byas’ utsendte, var det fortsatt vanskelig å finne riktig nøkkel til hoveddøra.

– Vi er litt stresset, sier han og smiler.

Følg Byas.no på Facebook!

Større og bedre

De har snekret, malt og hatt besøk av både rørleggere og elektrikere.

Bekele innrømmer at det gamle lokalet til thairestauranten Thai Nong Khai har bydd på flere utfordringer enn forventet, men det har vært verdt det.

Lokalet har vært gjennom en solid oppussing. Bekele regner med at prislappen kommer på et sted mellom 300.000 til 400.000 kroner.

– Vi nølte aldri da vi fikk tilbudet om dette lokalet. Vi har slitt med dårlig plass lenge, her kan vi til og med utvide til etasjen over om vi ønsker det, sier 27-åringen.

Restauranten har ikke bare plass til flere gjester, også de ansatte har fått bedre arbeidsforhold.

– Det er en veldig stor forskjell. Nå kan vi til og med ha flere enn to personer på kjøkkenet om gangen, sier kokk Sosina Asrat, mens hun står bøyd over grytene.

Startet opp på 90-tallet

Hun og ektemannen startet opp Gådjå i Løkkeveien på 90-tallet, men etter tre år var det slutt. Den sterke maten falt aldri i smak hos siddisene.

– Det får vi aldri høre nå, sier hun med et stort glis.

Gådjå åpnet igjen i 2012, da på Storhaug og i Brødregata. Litt bortgjemt, mener Bekele, som er glad for å få en restaurant hvor fasaden peker ut mot en større og mer trafikkert gate.

– Vi har fått et mer praktisk lokale for både oss og kundene, også er det mer synlig. Forhåpentligvis kan vi dra nytte av det, sier han.

Restauranten har likevel klart seg greit økonomisk. Tall fra Proff viser at omsetningen har økt fra 1,8 til 2,6 millioner de siste tre årene. Resultatet før skatt var i fjor på 13.000 kroner.

 Sosina Asrat gleder seg over et nytt kjøkken, et kjøkken hvor det er plass til flere enn to personer om gangen.

Familiebedrift

Restauranten har i dag to ansatte på fulltid i tillegg til seks deltidsansatte. Det hele er en familiebedrift hvor mor står på kjøkkenet, sønnen er daglig leder, datteren er servitør, mens far jobber litt i kulissene og bidrar der det trengs.

Nå er de klare for å ta imot gjestene igjen.

– Det eneste som gjenstår nå er personlige ting, jeg må stelle meg. Og kanskje be en liten bønn.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Tidligere Zouq-gründer starter ny pakistansk take away

LES MER:

Nikolai (25) fra Austre Åmøy er Norges beste baker

LES MER:

Burger & Pizza Companiet har gjenåpnet den amerikanske dineren

LES MER:

Pedersgata skal få ny restaurant og take away

Publisert:

Burger & Pizza Companiet har gjenåpnet den amerikanske dineren

Først satte eieren foten ned, men etter 15 år prøver han på nytt.

Oppdatert: