Doughnut Worry: Nytt bakeri-konsept åpner snart dørene
For bare noen uker siden var Andrea Ribeiro med å åpne Siddis Gelato i Pedersgata. Nå fronter hun nok en bedrift, som også skal dekke søtsuget.
Doughnut Worry åpner i Langgata 9 i Stavanger sentrum - rett ved Mano Pizza og Hekkan Burger i Pedersgata.
Konseptet mener de snakker for seg selv,
– Det er donuts! Jeg elsker donuts! sier kokk Miguel Silva begeistret.
– Hva mer er det å si?
Ideen startet for lenge siden, med akkurat det utgangspunktet:
– Uansett hvor vi har reist, har det å finne et bra donut-sted stått høyt på lista, sier Ribeiro, som er Silvas samboer.
Inntil Doughnut Worry åpner dørene i løpet av neste uke, har det ikke vært noen steder som spesialiserer seg på donuts i Stavanger.
– Jeg kommer nok til å legge på meg, spøker Silva.
Åpner i Pedersgata: – Dette ble nesten litt for stort!
Vi fokuserer på andre bakevarer enn ellers i byen.
Et håndverk
Men hvorfor satse smalt under en pandemi?
– Det er et gøyalt konsept for en mørk periode, mener Silva.
På grunn av permitteringer og vanskeligheter med å få seg jobb, bestemte samboerne Silva og Ribeiro seg for å satse på konseptet, og starte for seg selv.
– Vi fokuserer på andre bakevarer enn ellers i byen, sier Ribeiro.
De mener det finnes nok av bakerier som selger kanelsnurrer og halvt horn med ost og skinke.
Denne kaféen åpnet dørene i Stavanger sentrum i juni
– Doughnut Worry er originalt, ærlig og hjemmelaget med kjærlighet, sier kokk Charlotte Hillstad.
– Det er et håndverk som har blitt tatt vare på over lang, lang tid, fordi donuts smaker sinnsykt digg, legger hun til.
Donuts og bagels
I tillegg til donuts skal de selge påsmurte bagels og kaffe.
– Donuts og bagels henger litt sammen, det er den salte forretten og den søte desserten, sier Ribeiro.
De lover et stort vegansk utvalg, og så klart noen klassiske favoritter:
– Vi kommer nok til å måtte ha den ikoniske rosa, Simpsons-donuten med tutti-frutti-strøssel, ler Ribeiro.
Men aller mest kommer de til å prøve å spice det opp, med spennende vrier.
– Vi kommer til å lage originale donuts med smaker som marengs, karamellisert popkorn og bacon.
Checkpoint Charlie stenger dørene på ubestemt tid
Takeaway
I starten satser de på mest takeaway til lunsj, men håper konseptet kan endres etter hvert.
– På sikt, når reglene endrer seg, håper vi at vi kan ha sitteplasser her og at det kan bli mer som en kafé, forteller gjengen.
I tillegg kommer de til å ta større bestillinger til arrangementer, som bursdager og bryllup.
– Vi håper konseptet blir godt mottatt, enes de.
Don’t worry! Snart kommer Doughnut Worry til Sandnes
Søtsakene har forårsaket lange køer i Langgata i Stavanger. Lange køer blir det gjerne i Langgata i Sandnes også, når donut-sjappa åpner i august.
Relaterte artikler
- AKTUELTStenger dørene i Stavanger og Sandnes: – Me skulle ha melde oss konkurs mykje tidlegare10 MÅNEDER SIDEN
- KULTURInstitusjonen som gikk konkurs ble mest lest i november2 ÅR SIDEN
- AKTUELTKø og utsolgt hver helg: – Boller er ikke godt nok i Norge lengre2 ÅR SIDEN
- AKTUELTDisse er nominert til #byasbeste takeaway 2020!2 ÅR SIDEN
- AKTUELTHer er alle «Spis Ute Ugå»-rettene: Tre ulike prisnivåer2 ÅR SIDEN
- AKTUELTKjøttfrie kjendiser: Dette er byens beste take away-retter2 ÅR SIDEN