Egon vil ha ny og stor uteservering med 120 sitteplasser

...men byantikvaren sier foreløpig nei.

UTESERVERING: Slik ønsker Egon at baldakinen med markise skal se ut.
  • Marit Sofie Strand
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Forslaget ble lagt frem for Kommunalstyret for byutvikling (KBU) i Stavanger kommune 14. mars. Her forklarte driftsleder for Egon Restauranter på Sør- og Vestlandet, Svein Atle Vermundsen, hvordan dette kan gjennomføres.

– Vi har søkt om uteservering på «Baldakinen» i vårt lokale, men det er ikke enkelt, sier Vermundsen.

«Baldakinen» eller terrassen det er snakk om, vender ut mot Vågen. Her planlegger de å ha mulighet for servering året rundt, ved å bygge et tak eller en pergola som kan kjøres ut når været blir kaldere. Dette vil også skjerme for støy oppover i etasjene over restauranten.

– Vi må rive taket som allerede er der og bygge opp igjen terrassen slik at den har bæring, sier Vermundsen.

Følg Byas.no på Facebook!

Søyler står i veien

Byantikvaren ønsker ikke søyler under den nye terrassen, men dette gjør jobben vanskelig sier Vermundsen.

– Det er ikke praktisk gjennomførbart uten disse.

Han forklarer at uten søylene, vil ikke terrassen ha noe som helst bæring. I tillegg ønsker byantikvaren at den skal trekkes 50 centimeter tilbake og senke glassrekkverket som er planlagt til én meter.

– Vi ønsker å bruke de 3,5 meterne vi har til servering, da vil vi få tilstrekkelig med sitteplasser, derfor foreslår vi at det utvides til fire meter og deretter inntil tre og en halv, sier Vermundsen.

I presentasjonen han la frem for KBU, skriver han at med deres planer vil terrassen kunne ha 120 sitteplasser. Dette vil bidra til at Egon kan ansette flere i restauranten, ifølge Vermundsen. Det legges også til at uteserveringen vil trekke flere gjester til sentrum gjennom hele året, og bidra til mer liv.

Les også

- Slik bør du oppføre deg på restaurant i Stavanger

EGON: I restauranten i Vågen ønsker de å tilby uteservering på  «baldakinen» eller terrassen deres.

«Ikke er drikkested»

I samme presentasjon legges det frem at det er viktig for Egon at det ikke blir «et drikkested».

– Det skal være et sted en kan nye mat og drikke utendørs, samtidig som man nyter utsikten over havnen og det liv Stavanger sentrum har å tilby.

I dag selger Egon 77 prosent mat, 12 prosent mineralvann og 11 prosent alkoholholdig drikke.

– De må finne en enklere løsning, eller et annet sted å være

Byantikvar i Stavanger, Hanne Windsholt, sier at løsningen Egon har søkt om, er for omfattende.

– Det jeg har sagt hele tiden er at hvis de kan etablere en enkel uteservering på den «Baldakinen» som allerede er der, kan de godt ha et gjerde på en meter og parasoller eller en lett markiseløsning, sier hun.

Hun legger til at søknaden innebærer et permanent markisetak og en levegg på cirka halvannen meter, som til sammen vil gi et ganske lukket rom som kan varmes opp. I tillegg til at må man rive «Baldakinen» som allerede står og bygge ny med bærende søyler under. Dette vil til sammen være et veldig omfattende inngrep.

– Hvis det er umulig å få til en uteservering uten dette, så er det for stort, sier hun.

Hun sier også at dette vil ødelegge mye på et ellers fint bygg.

– De må finne en enklere løsning, eller et annet sted å være.

SITTE OPPÅ HER?: Her ønsker Egon at folk kan kunne sitte i framtiden.

Mer fra Byas:

Publisert: