Her får du bra og billig mat i Sandnes

9 steder anmelderne våre digger.

Publisert:
Illustrasjonsbilde: Her er 9 gode og forholdsvis billige spisesteder i Sandnes.

Det finnes mye god mat å oppdrive i Sandnes.

Her har vi samlet noen gamle og noen nye - forholdsvis billige - favoritter som våre restaurantanmeldere går gode for, og som ikke blakker deg fullstendig.

Alt fra thai og indisk til vietnamesisk og japansk. Yummy yummy!

Følg Byas.no på Facebook!

Alle restaurantene og spisestedene under har fått 4 eller bedre på terningen. Fem av anmeldelsene er basert på mat servert under 100-ugå i Sandnes, og er ikke anmeldt utenom dette.

LES MER:

* LES OGSÅ: Her får du billig og bra mat i Stavanger: 10 steder som anmelderne våre digger

Jordbærpiken

Hvor: Bystasjonen i Sandnes.

Prisnivå: 49-185 kroner.

Score: 5 av 6 under 100-ugå.

Vår anmelder lot seg imponere over Jordbærpiken under 100-ugå i Sandnes tidligere i år, og kaller smaksopplevelsen en stor opptur fra tidligere besøk:

«Spisestedet på Bystasjonen hadde mye å hevne etter fjorårets fadese med en ekstremt forglemmelig chili con carne. Og eureka! I år slår de til med et ostesmørbrød fra øverste hylle.»

Ikke verst!

Sabi Sushi Sandnes

Hvor: Storgata 42, Sandnes.

Prisnivå: Alt fra 35 kroner til flere hundre og tusen - alt ettersom hvor mange biter du velger. 8 biter maki ligger på rundt 125 kroner, pluss/minus.

Score: 4 av 6.

Selv om vår anmelder syns at lokalet til Sabi Sushi i Sandnes er noe trist, skriver hun at maten absolutt gir mersmak.

«Kvaliteten på maten er altså, til tross for noen feilskjær, jevnt over bra. Ikke koster det skjorta heller. [...] Det hadde nok bare vært vel så greit å ta med seg maten hjem, slik de fleste andre gjorde.»

Sabi Sushi i Sandnes.

Pho Vietnam 68

Hvor: Kirkegata 5, Sandnes

Prisnivå: 30-120 kroner.

Score: 6 av 6 under 100-ugå.

Under 100-ugå i Sandnes i februar lot vår anmelder seg begeistre til toppkarakter over den knøttlille vietnamesiske restauranten Pho Vietnam 68:

«Forventningene var ikke så store, men her leveres det på høyt nivå hvis du liker asiatisk mat. En vietnamesisk nudelsuppe, beregnet for én, men som var mer enn nok for to på deling, var gjort fra grunnen. Her var kjøttkraft, friske urter, blant annet en herlig korianderduft, risnudler og tynne kjøttstrimler. Og alt hjemmelaget rett fra kjøkkenet. Himmelsk!»

Sandnes Brygge

Hvor: Havnegaten 15, Sandnes.

Prisnivå: Menyen varierer etter sesong. Prisen på høstens meny ligger på 165-298 for lunsj og 195-295 for enkle middagshovedretter.

Score: 4 av 6 (i 2014)

Det er en stund siden en av våre anmelderne var innom Sandnes Brygge, men i 2014 sto maten til en firer på terningen. Maten var stort sett veldig god, ble det meldt, og det var heller ingenting i veien med utsikten:

«Sandnes Brygge er kanskje den restauranten i Sandnes sentrum som har den aller fineste beliggenheten. Gjennom de store vinduene kan gjestene nyte synet av båthavnen i Vågen og fjellene i bakgrunnen.»

Dette er vel en av de dyreste på lista, men det går an å få seg en smakfull lunsj eller hovedrett for under 200-lappen.

Sandnes Brygge.

India Tandoori

Hvor: Julie Eges gate 5, Sandnes.

Prisnivå: Lunsj fra 99-150, middag fra 69-219 kroner.

Score: 5 av 6 under 100-ugå.

Vår anmelder lot seg imponere over Murg Tikka Masalaen vedkommende fikk servert på India Tandoori under 100-ugå i Sandnes tidligere i år:

«Murg (kylling) Tikka Masala er på ingen måte det mest spennende du kan få på indiske restauranter, men denne var virkelig knallgod. Silkemyk kylling og en saus du kan drikke liter av. [...] maten, den var av typen man slikker tallerkenen etter.»

Birger Bra Burger

Hvor: Langgaten 57, Sandnes.

Prisnivå: 39-119 kroner.

Score: 5 av 6 under 100-ugå.

En av våre anmeldere tok turen innom den lokale burgersjappekjeden Birger Bra Burger i Sandnes under 100-ugå der i februar, og trillet da fem på terningen.

«Noen ganger er det ingenting som slår en god burger, og den siste tiden har gudskjelov flere kvalitetsbevisste burgersteder dukket opp i vårt distrikt. Birger hører så avgjort til i dette segmentet, og selv om standardvarianten deres ikke når helt opp til The Shack-nivå, er de helt i tet når det gjelder kvalitet.»

Birger Bra Birger.

Royal Thai

Hvor: Langgata 87, Sandnes.

Prisnivå: 75-165 kroner.

Score: 4 av 6.

Til tross for det vår anmelder kaller anonym service, var maten på Royal Thai herlig, syntes hun:

«Heldigvis var det lite å utsette på det som etter hvert dukket opp på tallerkenene. [...] Alt smakte utmerket, og til tross for høyt frityrpreg uteble den uheldige smaken som ofte oppstår hos etablissementer som ikke er så ivrige med å skifte ut frityroljen.»

Royal Thai.

Mondo

Hvor: Rådhusgata 3, Sandnes.

Prisnivå: Lunsjmeny fra 115-480, middag fra 175-995, desserter/ost fra 125-175.

Score: 6 av 6.

Mondo er et av Sandnes' nyeste mattilskudd, og vår anmelder er meget imponert. Her kan du velge mellom fem retter, ni retter eller enkeltretter fra den varierte menyen.

«Charles Tjessems nye restaurant i Sandnes byr på store smaksopplevelser, utmerket service og et gjennomført stilig lokale. Det kan ikke bli annet enn toppkarakter», skriver anmelderen.

Ikke i det helt laveste prissjiktet akkurat, men du kan få en god lunsj- eller hovedrett for under 200-lappen.

Restauranten Mondo i Havnespeilet i Havneparken.

Delikatessen by Foodfighters

Hvor: Langgata 1B, Sandnes.

Prisnivå: $$. Ny hjemmeside med meny og priser er for øyeblikket under utvikling.

Score: 4 av 6 under 100-ugå.

Også her var en av våre anmeldere innom i forbindelse med 100-ugå i Sandnes, og kom i da med en klar oppfordring: Kjøp suppa!

«Delikatessen er et fint sted med trivelige folk, og sannelig kan de ikke lage mat også», meldes det.

Delikatessen by Foodfighters.

Det finnes garantert flere bra og billige steder som våre anmelderne ikke har fått vært innom ennå, eller som vi rett og slett har glemt. Hva er din favoritt? Del gjerne med oss i kommentarfeltet!

Mer mat fra Byas.no:

LES MER:

* 9 supre lunsjsteder i Stavanger og Sandnes

LES MER:

* Dette er «fy-» og «ja-maten» for treningsglade

LES MER:

* Vi bruker 51.000 i året på mat. Slik kutter du i matutgiftene

Publisert:

Disse 10 restaurantene i Sandnes scorer høyest på Tripadvisor

Her er det faktisk en restaurant som topper lista!

Oppdatert: