Her er de nominerte til #byasbeste kafé

Syv kaféer har blitt nominert til #byasbeste. Hvem mener du bør stikke av med seieren?

Oppdatert:
Du bestemmer hvem som har #byasbeste kafé!

I fjor vant Sjå Inge kategorien #byasbeste kafé, bare et par måneder etter de klippen snoren og åpnet kafeen i Østervåg.

Hvem mener du skal vinne årets kåring? Stem nederst i saken!

Følg Byas.no på Facebook!

Her er de nominerte:

Renaa Xpress

Hvor: Sølvberggata 2, Stavanger

Daglig leder Tsvetelina Sofeva sammen med pizzabaker Angelo Damiano.

Renaa Xpress er en del av Renaa-gjengen, som daglig leder Tsvetelina Sofeva kaller det.

– Vi har ganske lik visjon som Renaa, og det er kvalitet. Kvalitet på mat og på service. Vi har ingen kjemikalier eller tilsetningsstoffer i maten vår, og prøver så langt det lar seg gjøre å støtte det lokale jordbruket. Vi ønsker å være så økologiske så mulig.

– Så vil vi bidra til å gjøre Stavanger til en mat-by, legger hun til.

Sjå Inge

Hvor: Østervåg 30, Stavanger

Fra venstre: Kjøkkensjef Yiannis Athitakis, kokk Anwar Issa og konditor Merete Undheim.

– God mat og god stemning er hemmeligheten, sier konditor hos Sjå Inge, Merete Undheim.

Inge Anda, daglig leder av kafeen i Østervåg tror de har truffet en nerve hos folk.

– Vi sier hei og hadet til gjestene, vi har det løye med dem og har lav terskel. Det står ingen fancy ord i menyen som ingen forstår, og vi har noe for en hver smak til en grei pris.

LES OGSÅ:

LES MER:

Fortou er kåret til #byasbeste takeaway!

LES MER:

Syvende Himmel er #byasbeste sentrumsbutikk

LES MER:

Ombré ble kåret til #byasbeste frisør

Eg&Du

Hvor: Eiganesveien 1, Stavanger

Haakon Mørch og Robert Ottesen drifter kafé og restaurant Eg&Du like ved Løkkeveien i Stavanger.

– Her på Eg&Du satser vi på norsk mat i et trivelig og hjemmekoselig lokale, forteller daglig leder Haakon Mørch. Han startet kaféen og restauranten Matmagasinets tidligere lokaler i september i fjor.

LES OGSÅ:

LES MER:

Anmeldelse Eg & Du: Ærlig mat av lokale matvarer

– Vi har gode råvarer som vi lager utrolig gode produkt av. Vi har fokus på det norske, som gravlaks, sild, klippfisk og hval og sånn. Det var noe vi følte manglet i Stavanger.

Coffeeberry Stavanger

Hvor: Klubbgata 3, Stavanger

Åshild Marie Moe driver Coffeeberry i Klubbgata i Stavanger sentrum.

– Kvalitetskaffe er vårt hovedfokus. Vi bruker mye tid, penger og ressurser for å lage den beste kaffen, forteller daglig leder Åshild Marie Moe. Hennes kafé har vært nominert flere ganger tidligere i Byas’ kåring.

– Målet vårt er å gi skikkelig god kaffe med et stort smil. Vi har noe for alle, både videregående elever, eldre, småbarnsfamilier, veganere og glutenintolerante. Vi tilbyr en koselig atmosfære å nyte kaffen sin i.

LES OGSÅ:

LES MER:

Her er årets lokale juleøl og julebrus

Frøken Phil

Hvor: Østervåg 37, Stavanger

Kafé på dagen, bar på kvelden. Frøken Phil har alt utenom overnattingssted, mener daglig leder Trond Mikkelsen. Med seg på laget har han kokk Monica Sanches (bildet) og barsjef May Schwartz.

Frøken Phil - som nå endrer navnet til Frøken Pil for å unngå forvirring - åpnet kafeen i desember i fjor.

– Vi har en kafé som rommer alt; Frokost og middag, kafé om dagen og bar om kvelden. I tillegg har vi arrangement og konserter, sier daglig leder Trond Mikkelsen.

– Vi mangler bare soverom, så hadde vi vært full pakke, legger han til spøkefullt.

Kanelsnurren Stavanger

Hvor: Verksgata 24 og Arneageren, Stavanger

Butikksjef Lily Bogstrand og assisterende butikksjef Stine Ditløvsen.

– Vi som jobber her er veldig imøtekommende og setter kundene først, forteller butikksjef Lily Bogstrand. Kanelsnurren har to kafeer i Stavanger; én i verksgata og én like ved Sølvberget i sentrum.

– Folk elsker å sitte ved vinduene og kikke ut på folkene som går forbi. Der er virkelig fantastiske lokaler vi har her, legger assisterende butikksjekf Stine Ditløvsen til.

Coffeeberry Sandnes

Hvor: Vågsgata 34, Sandnes

Hanne Jørgensen driver Coffeeberry på Ruten i Sandnes sammen med ektemannen Thomas.

– Vi har drevet denne kaféen siden 2011, forteller Hanne Jørgensen.

– Jeg opplever at når vi gjør det vi syns er gøy og spennende, blir vi glade, og da blir kundene glade, forteller ektemannen Thomas Jørgensen, som sammen med Hanne driver Coffeeberry på Ruten i Sandnes Sandnes. Han utdyper:

– Vi prøver å ikke se oss for mye til høyre og venstre og hoppe på trendene. Vi gjør det vi er gode til, og holder fast på det. For eksempel var vi i Berlin og fant årets julekaffe. Den er fra Etiopia og er kanskje litt friskere enn det folk flest er vant til - men skikkelig god. Vi lurte på om vi skulle ta den eller ei siden det var annerledes, men vi likte den så godt at vi valgte å gå for den likevel. Det tror jeg kundene liker med oss.

Publisert:
Oppdatert:

Hvilken av disse er #byasbeste kafé?

Dere har nominert deres favorittkafé, og dette er de ti mest populære!

Oppdatert: