Syvende Himmel er #byasbeste sentrumsbutikk

Butikken i Fargegata stakk av med 28 prosent av stemmene!

Oppdatert:
– Det er veldig viktig å skape et nært forhold til kundene, men også en utfordring, forteller Rodvelt. Hun  ser dog ut til å ha funnet en løsning som gjør at folk kommer tilbake til butikken hennes - god kjennskap til varene og en streng, men kjærlig tone med kundene.

– Nei, er det sant? Nå må jeg nesten gråte en skvett kjenner jeg, sier Inger-Johanne Rodvelt når hun får beskjed over telefon at hennes butikk, Syvende Himmel, har stukket av med seieren.

Følg Byas.no på Facebook!

Syvende Himmel ble i år nominert til #byasbeste sentrumsbutikk for fjerde gang. I år er første gang butikken i Fargegata vinner. Like over 1800 stemmer rant inn til de 6 nominerte butikkene, og Syvende Himmel fikk 505 av disse.

På andre plass havnet kles- og møbelbutikken Velvet i Sandnes, og den nylig etablerte barnebutikken Små spor stakk av med tredjeplassen.

LES OGSÅ:

LES MER:

Hvem har #byasbeste sentrumsbutikk? Her er de nominerte

LES MER:

Her er de nominerte til #byasbeste frisør

Rodvelt er utdannet illustratør, og har tidligere jobbet som designer for Figgjo Porselenfabrikk.

Fargeklatt i Fargegata

Både nye og brukte klær henger om hverandre på klesstativene hos Syvende Himmel. I det ene hjørnet har Rodvelt laget en sofakrok med en kaffemaskin ved siden av, og på småbord rundt i butikken ligger det buttons, øredobber og annet smått tilbehør.

Fellesnevneren er - i likhet med gaten butikken ligger i - farger.

– Butikken åpnet våren 2007. Jeg startet her høsten samme år og tok over driften i 2013, forteller Inger-Johanne Rodvelt.

Hun er utdannet illustratør, og har tidligere jobbet som designer for Figgjo porselenfabrikk.

Syvende Himmel har vært nominert til #byasbeste butikk fire ganger.

– Noen spør om jeg ikke savner å være kreativ i jobben. Men det trengs faktisk en god dose kreativitet for å drive butikk òg. Du må vite hva som ser bra ut i utstillinger, og kunne finne antrekk som passer til kundene.

LES OGSÅ:

LES MER:

Ellingsen og Worsøe åpner fotogalleri i Øvre Holmegate

Inger-Johanne Rodvelt har jobbet i Syvende Himmel siden 2007, og tok over driften i 2013.

Nært forhold til kundene

Og kundene har Rodvelt et godt forhold til. Da en kunde kom inn døren ble hun møtt med et: – Hey girl! Wow, så kul du var på håret! fra butikkeieren.

– Det er veldig viktig å skape et nært forhold til kundene, men også en utfordring. Frisører og trenere jobber for eksempel tett oppi kundene og møter de opptil flere ganger. Det gjør man ikke nødvendigvis i en butikk.

Rodvelt ser dog ut til å ha funnet en løsning som gjør at folk kommer tilbake til butikken hennes.

Marit Øglend ville ha en mer fargerik garderobe, og oppsøkte Syvende Himmel for hjelp.
To kjoler og en buksedress rikere forlater Marit Øglend butikken i Stavanger.

– Jeg er ofte på messer i utlandet, og kjøper inn alle klærne selv. Jeg kjenner til alt som henger på stativene. Det gjør det lettere for meg å vite hva som kan passe til hver enkel kunde.

– Så bruker jeg av og til en streng tone med kundene. Hvis de er usikre på hvordan de ser ut, eller hva folk kommer til å synes om klærne deres, sier jeg: Skjerp deg! Du ser jo helt fabolous ut.

LES OGSÅ:

LES MER:

Disse trendene fra 60-tallet er tilbake

LES MER:

Slik sparer du penger på klær

Får stadig tilbud om å bli kjøpt ut

Men ikke sjelden kommer det folk innom og vil kjøpe Syvende Himmel ut av lokalene i den vestlige delen av Fargegaten.

– De sier de vil kjøpe meg ut for å åpne en bar. Det er klart at de hadde nok tjent mer på en bar her, men jeg syns det er viktig å ha et mangfold i Fargegaten. Det skal ikke mye til før det bikker over til å bli harry hvis gaten blir en ren bar-gate.

Mange vil kjøpe ut Syvende Himmel og heller åpne en bar. Det kan fort bli harry med en ren bar-gate, mener Rodvelt.

Midt i lørdagsrushet for en par uker siden kom en mann inn med et tilbud om å kjøpe ut Syvende Himmel. Da overhørte Rodvelt flere kunder som sa til hverandre: «Nei, denne butikken må ikke forsvinne!», og «Håper hun ikke sier ja.»

– For noen kunder altså. Og for noen fantastiske huseiere som ikke lar seg overtale til å kaste meg ut, smiler hun.

LES OGSÅ:

LES MER:

Yrja (29) fra Våland vil ha flere kvinnelige rollemodeller i rampelyset

LES MER:

Sint og forbanna feminist på karrieredagen

Girlpower

Rodvelt har selv på seg et helt antrekk fra butikken. I kjolekragen henger det også en button: Feminist AF (feminist as fuck, journ.anm)

Feminist and proud. Feministiske produkt er ikke en del av konseptet, men jenter trenger å heie litt mer på seg selv og andre, mener butikkeier Rodvelt.

– Den markerer at vi nå har brutt en rekke, forklarer Rodvelt.

– Tidligere har det vært mannsbutikker som har vunnet #byasbeste butikk. Men nå er det damenes tur. Jeg tror det har noe med at mennene er flinkere til å snakke for seg selv og heie på hverandre. Være litt kompis, liksom. Vi damer har derimot blitt lært opp til å ikke promotere oss selv og heller være i bakgrunnen. Det er jo helt tullete.

Publisert:
Oppdatert:

Her er alle vinnerne av #byasbeste 2018

Dere har stemt frem kremen av kremen!

Oppdatert: