Kultur

Tidenes beste Bond-premiere i Norge

James Bond-filmen «No Time to Die», som hadde premiere i Norge fredag, satte rekord i billettinntekter for en Bond-film på åpningsdagen.

Publisert:
 • NTB
Daniel Craig spiller James Bond for femte og siste gang i «No Time to Die», som gjorde den beste premieredagen for Bond-filmer i Norge sist fredag.

Inkludert førvisninger hadde «No Time to Die» spilt inn 11,4 millioner kroner ved inngangen til helgen, skriver Dagens Næringsliv.

På selve premieredagen fredag var beløpet 7,68 millioner kroner. «Spectre», som kom ut i 2015, spilte til sammenligning inn 7,63 millioner kroner, mens «Skyfall» spilte inn 5,69 millioner kroner da den hadde norsk premiere høsten 2012.

– Totalt for helgen estimerer vi 22 millioner kroner, mens «Spectre» spilte inn 21,2 millioner, sier Atle Ellingsen, distribusjonssjef i SF Norge, som er filmens distributør i Norge.

LES MER:

Ny Bond-skuespiller blir ikke kjent før neste år

LES MER:

Venter kinofest i høst: Denne filmen tror eksperten vil trekke flest

– Dette gjør «No Time to Die» til den beste åpningen i franchisens historie her i Norge. I tillegg er det den niende beste kinoåpningen noensinne i Norge, sier han.

Premieredagen til «No Time to Die» er den mest innbringende for en film i Norge siden premieren på «Frost 2», som spilte inn 7,99 millioner kroner i 2019.

Men det var før pandemien, og på 2. juledag, som tradisjonelt er en av de beste premieredagene på norske kinoer, skriver avisen.

Publisert:
 1. Daniel Craig
 2. Film
 3. Bond
 4. Kino

«Verdens verste menneske» klarte ikke å slå verdens mest kjente hemmelige agent

James Bond troner fortsatt på den norske Kinotoppen – men den norske premierefilmen «Verdens verste menneske» oppnår også gode tall.

Publisert:
 • NTB

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  HELGÅ: Åpningshelg med gamingsymfoni og høstmarked
  2 MÅNEDER SIDEN
 2. KULTUR
  Førsteplass på kinotoppen
  12 DAGER SIDEN
 3. KULTUR
  Nye Bond setter «lengderekord»
  2 MÅNEDER SIDEN
 4. KULTUR
  Venter kinofest i høst: Denne filmen tror eksperten vil trekke flest
  3 MÅNEDER SIDEN
 5. KULTUR
  Holder på topplasseringen på kinoene
  6 DAGER SIDEN
 6. KULTUR
  Hvem blir nye James Bond? Her er noen av kandidatene
  2 MÅNEDER SIDEN