Miriam (27) fra Kristiansand deltar i ny realityserie

Løse koder, utgi seg for å være en annen, holde seg skjult, forfølge og bli forfulgt. Dette er bare noe av det deltakerne i «Den ultimate agent» må mestre. En av dem er Miriam (27) fra Kristiansand.

Oppdatert:
Miriam Myrthel Pedersen (27) fra Kristiansand er en av deltakerne i NRK sin nye realityserie.

– Vi har lært ting som å dirke opp låser og løse koder, og forholde oss til høyder og fart. Det blir veldig mye gøy å se på. Utslagskonkurransene blir veldig gøy, røper Miriam Myrthel Pedersen (27).

Fra lørdag 12. januar blir hun å se sammen med 15 andre deltakere, som skal kjempe om å bli «Den ultimate agent».

LES OGSÅ:

LES MER:

Artist Ylva Olaisen (18) deltar i ny dokumentarserie om unge talenter

LES MER:

Elisabeth og Maria lærer seg selvforsvar før russetida: – Mer utsatt med alkohol

Pedersen er ferdig utdannet scenograf til våren, og hun har jobbet flere år som skuespiller. I sommer skal hun hjem til Kristiansand for å jobbe i Dyreparken.

Ny satsing fra NRK

NRK beskriver serien, som tar sted i Budapest, slik:

Som gode agenter må de lære seg å takle alle situasjoner. De må være eksperter på å gjemme seg, kunne riste av seg forfølgere og operere fullstendig skjult. Hvem er smartest, sterkest, raskest, best forkledd eller bare best til å lyve når det gjelder?

Deltakerne fikk nesten ingen informasjon i forkant. Det gjorde det hele mer virkelighetsnært.

– Det var vanskelig å vite hva man kunne forvente, for vi fikk ingen informasjon om hvor eller hvem. Vi hadde ikke tilgang til mobil eller internett. Når man er så avhengig av mobil og Instagram så følte jeg det ble en utfordring, men etter hvert ble man vant til det.

Pedersen forteller at innspillingen føltes veldig ekte, spesielt fordi de var ute blant «vanlige» mennesker som ikke var en del av serien.

– Det var iscenesatt veldig ekte situasjoner. Av og til måtte vi bare lete i folkemengder, og 90 prosent var ikke med på opplegget.

Skuespilleren- og scenografen er opprinnelig fra Kristiansand, men er nå bosatt i Stockholm.

Ekstreme utfordringer

Noe av det mest utfordrende for Pedersen var høyder.

– Men når du kommer opp i situasjoner hvor du må direkte kommunisere med folk eller stjele ting foran folk, da var det hjertebank altså, forteller hun.

Serien starter med at deltakerne blir delt inn i to lag, og kjemper mot hverandre. Gjennom episodene blir de spanet på, avhørt, forfulgt og blir utsatt for andre ekstreme forhold som en agent ville blitt.

Hun tror skuespillerbakgrunnen hennes var en fordel i konkurransen.

– Jeg har jobbet flere år som skuespiller, og er veldig glad i å kle meg ut. Det å være spion og gå «undercover» handler mye om det.

Det var utfordrende når hun ikke kunne bruke forkledning.

– At jeg er vant til å opptre og ikke er så sjenert ble viktig. Men det ble noe helt annet når jeg ikke hadde noe forkledning. I Dyreparken er jeg jo kledd ut, og da er det lettere å gli inn i en rolle.

En av Pedersens ferdigheter i serien er å kunne kle seg ut som noen andre.

Konkurransemenneske

Pedersen er til våren ferdig utdannet scenograf, og har jobbet lenge som skuespiller. Hun ønsket å delta i realityserien for å få en utfordring i hverdagen.

– Jeg hadde kjempelyst til å utfordre meg selv i å være Jason Bourne. Teste ekstreme ting.

Hun lærte mye gjennom serien.

– Jeg kan enkelt se når folk lyver og dirke opp låser. Og jeg har lært en del som menneske ved å studere folk uten Instagram. Det gjør man jo aldri lenger.

«Den ultimate agent» har premiere lørdag, og Pedersen er spent.

– Jeg er veldig spent på hvordan man blir framstilt på TV, siden vi ble filmet 12 timer om dagen. Men seerne kan forvente seg mye spenning.

Det er ingen tvil om at hun deltok for å vinne.

– For meg som er konkurransemenneske så har det ikke så mye å si om det er en TV-produksjon, jeg går inn for å vinne uansett hva jeg gjør.

LES OGSÅ:

LES MER:

Fitness-instagrammer Susanne Herlofsen om nyttårsslanking: – Blir du lykkelig av å gå ned 30 kg før sommeren?

LES MER:

Ønsker du å leve mer bærekraftig? Her får du tipsene du trenger

Publisert:
Oppdatert:

Realitystjernen (24) er på god vei mot to bachelorer: – Kjente på savnet etter å gå på skole

Vigrestad-jenta Siv Meyer har byttet ut festing med studier om tollkvoter og varedeklarasjoner.

Oppdatert: