Fitness-instagrammer Susanne Herlofsen om nyttårsslanking: – Blir du lykkelig av å gå ned 30 kg før sommeren?

Susanne Herlofsen mener nyttårsforsetter ikke bør handle om slankehysteri og farlige dietter. Hun anbefaler et større fokus på mental helse, og gir sine beste tips til en sunnere livsstil.

Oppdatert:
Susanne Herlofsen inspirerer sine 19.000 Instagram-følgere med treningsglede og motivasjon. Hun anbefaler å unngå nyttårsforsetter som innebærer slanking og diett.
  • Navn: Susanne Herlofsen.
  • Alder: 25 år.
  • Yrke: Fitness-instagrammer, tar utdanning som personlig trener, og butikkleder ved The Body Shop i Markens.
  • Sivilstatus: – Hvem vet?;)
  • Instagram: @susanneherlofsen

#NoFilter er en ukentlig spalte der KRSby tar opp politiske, dagsaktuelle og personlige spørsmål til et kjent fjes i sør.

LES OGSÅ:

– Man setter seg urealistiske mål

– Hva har gjort størst inntrykk på deg den siste tida?

– Jeg blir emosjonelt engasjert i mange sterke nyhetssaker, spesielt om jentene som ble drept i Marokko. Det er sykt hvor langt mennesker kan gå for å få fram sitt syn. Derfor kjenner jeg på hvor heldig jeg er som har det trygt, med masse kjærlighet rundt meg i form av familie og venner.

– Nå som det er et nytt år, ser flere på det som ny mulighet til å sette diett og trening som sine nyttårsforsett. Hva tenker du om det kroppslige fokuset vi har på nyttårsforsettene våre?

Herlofsen mener man ikke skal ha dårlig samvittighet for å ha kost seg i høytiden. Hun oppfordrer å ha nyttårsforsetter som innebærer god mental helse, istedenfor kroppslig fokus. – Er du snill mot deg selv og kroppen din, får du resultater.

– Man bør heller ønske å ta mer vare på deg selv. Ha nyttårsforsetter som innebærer god mental helse, bli et bedre menneske og jobbe med ting man kan bli bedre på, som ikke nødvendigvis er kroppsfiksert.

– Er du snill mot deg selv og kroppen din, får du resultater. Fokuserer du kun for mye på vekt og slanking, kan man fort miste motivasjonen fordi man ofte setter for urealistiske mål. Blir du lykkelig av å gå ned 30 kg før sommeren?

– Hvordan setter man realistiske nyttårsforsetter, som faktisk er gjennomførbare?

– Gjør små endringer i hverdagen. Start med å gjennomføre sunne ting to-tre ganger i uka. Som for eksempel med å spise mer fisk og grønnsaker. Det samme gjelder trening. Etter hvert som du kjenner at du er kommet i en sunn rutine, kan du øke inntaket.

Mener trening handler om selvdisiplin

– Hva er dine beste tips til en sunnere livsstil, da?

– Start med å lage sunnere frokoster og lag din egen lunsj til arbeidsdagen istedenfor å kjøpe ferdigmat. Selv er jeg ikke glad i grønnsaker, men når jeg lager wraps med kylling eller laks er det lettere å få i seg mer grønt. Retten er både sunn, enkel og kjapp å lage i løpet av en hektisk hverdag.

– Finn matvarer og middagsretter du liker, men som du kan lage på en sunnere måte med mer grønnsaker. Grønnsaker trenger ikke være kjedelig. I tillegg til litt hverdagsmosjon, hvor du kan gå eller sykle dit du skal istedenfor bil og buss, kan gjøre stor forskjell.

Susanne understreker at hun trener for å bli sterkere, både fysisk og psykisk. – Fysisk og mental helse går hånd i hånd. Har du en dårlig dag og du tar deg en økt, føles alt bedre. Kroppen slipper ut endorfiner som gir deg en lykkefølelse.

– Januar er ofte den tyngste måneden i året, hvordan kommer man skikkelig i gang med treninga?

– Mange er motiverte, men alt handler om selvdisiplin. Hold deg til faste dager og tidspunkter du ønsker å være i aktivitet, og finn deg en motivasjon som er mer langsiktig enn å bare gå ned i vekt.

– Har du ikke trent før, anbefaler jeg å starte med å gå en times tur to ganger i uka. Når du ønsker å ta steget videre til et treningssenter anbefaler jeg å kontakte en personlig trener. Det er bedre å betale en profesjonell slik at ting blir gjort riktig, da slipper du skader i framtida. Gruppetimer er også et godt alternativ, hvor du har en instruktør som motiverer deg.

– Har du selv noen nyttårsforsett dette året?

– Mitt mål er å få en sterkere og sunnere kropp. Ta mer vare på meg selv og de rundt meg. Fortsette å tenke positivt og unngå å tenke på det negative. Jeg ønsker alltid å jobbe mer med meg selv for å få et mer positivt liv.

– Om du kunne forandret noe ved Sørlandet, hva hadde det vært?

– Jeg er egentlig fornøyd med å bo her på Sørlandet, men jeg skulle ønske det skjedde mye mer her på vinterstid. Man gleder seg alltid til sommeren fordi det skjer noe hele tida, men om vinteren er dette nesten en død by. Jeg savner flere arrangementer, konsepter og konserter.

Husk å følg KRSby på Instagram for å få med deg når de nyeste sakene publiseres!

Ønsker pelsindustrien avviklet

– Hva er det verste med dagens samfunn?

– Vi mennesker er hensynsløse overfor planeten vi er så heldige å bo på. Og etterlater problemene til senere generasjoner fordi vi ikke har tatt tak i det før nå. På en mindre skala, synes jeg det er synd at mange unge sliter psykisk og ikke får den hjelper de trenger fordi det er ikke nok midler til å bistå. Psykisk helse er utrolig viktig.

– Hvis du kunne blitt politiker, hva hadde vært din kampsak?

– Få mer psykisk helse inn i skolen og bedre tilrettelagte tilbud. I tillegg til å kjempe for klimaendringene og dyrevelferd. Jeg håper pelsfarmer blir avviklet og at vi kan ta avstand fra pelsindustrien.

25-åringen fra Gimlekollen innrømmer at hun følte på et kroppspress som yngre. Derfor hadde bedre tilbud innen psykisk helse vært et av hennes hjertesaker, om hun hadde vært politiker.

– Siden du er svært opptatt av klimaet, er du vegetarianer eller veganer selv?

– Nei, men jeg spiser så lite kjøtt jeg kan.

– Tenker du man bør spise mer plantebasert for å redde planeten?

– Alle bør spise mer grønt. Jeg forstår at ikke alle ønsker å kutte ut kjøtt fullstendig, men om alle hadde spist litt mindre kjøtt ville det gjort en utrolig stor forskjell.

Følt på kroppspress

– Hvem er du på sosiale medier sammenlignet med deg selv i virkeligheten?

– På sosiale medier er jeg nok litt mer overfladisk og problemfri. Men siden mange ser på meg som inspirasjon innenfor trening prøver jeg få fram at jeg ikke har et ekstremt regime på verken trening eller mat. Jeg spiser godteri, sjokolade og tar meg gjerne en fest.

Herlofsen prøver å bidra til mindre kroppspress på Instagram. Hun understreker at hun ønsker å være til inspirasjon og ikke et ideal.

– Mange unge føler på et kroppspress i dag mye grunnet sosiale medier og ønsket om såkalt #bodygoals. Har du selv følt på kroppspress?

– Jeg følte veldig på kroppspress da jeg var yngre, spesielt i tenårene. Det ble et anstrengt forhold til mat og jeg tok ikke vare på kroppen min fordi jeg ønsket å være så tynn som mulig. Heldigvis kan man vokse det fra seg. I dag tar mange influensere avstand og viser mer ekte bilder av seg selv istedenfor perfekte poseringer.

– Prøver du selv å bidra til mindre kroppspress gjennom din Instagram-konto?

– Jeg legger ut bilder av meg selv i både bikini og stramme treningsklær, og viser fram kroppen min uansett. Samtidig prøver jeg å få fram at min kropp ikke er et ideal og at alle er født forskjellige. Jeg er ærlig med at jeg også kan være oppblåst, og kan gå opp og ned i vekt i perioder. Først og fremst ønsker jeg å inspirere.

– Har du fått noen ubehagelige kommentarer fra noen av dine 19.000 følgere på Instagram?

– Heldigvis har jeg ikke fått mange slemme kommentarer. En gang skrev noen at jeg hadde stygge øyebryn, men det mest ubehagelige er folk som skriver hva de ønsker å gjøre med meg og går i drøye detaljer.

– Hvordan takler du de ubehagelige kommentarene?

– Jeg ser dem og sletter dem. Hadde det vært trusler hadde jeg kontaktet politiet.

– Kan vi få en usminket selfie av deg til slutt?

Publisert:
Oppdatert:

Susanne Solaas (25) skiller seg ut blant fitnessprofilene på Instagram

Susanne publiserer heller bilder av et slitent treningstryne enn av kroppen sin, og smakstester helst alle sjokolader som finnes i butikkene.

Publisert: