Hekkan, enda en burgersjappe!

Hos Hekkan Burger skal du kunne spise burgeren med én hånd, uten å søle. Og du får ikke pommes frites.

HEKKAN: Ole Dysjaland åpner burgersjappe i Sandnes.
  • Ulrikke Valvik Mitchell
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

– Dette er noe vi har jobbet lenge med - vi er ikke bare tre karer som hiver oss med på en trend.

Ole Dysjaland er mannen bak burgerkonseptet Hekkan Burger, som skal åpne i Sandnes i løpet av sensommeren.

– Det er veldig populært med burger akkurat nå, men dette er noe vi har jobbet aktivt med i halvannet år. Ideen fikk jeg for tre år siden, og for to år siden bestemte jeg meg for at dette skulle jeg gjøre, uansett. Så møtte jeg Leiv Rune Mjølsnes (som er den andre halvdelen av «vi», journ.am.), og fikk veldig god kjemi med han.

– Vi har spist oss gjennom de beste burgerne i London, New York og Oslo, og jeg har prøvd meg frem på en svær grill jeg har hjemme i garasjen. Nå har vi endelig funnet en mix vi syns funker!

Følg Byas.no på Facebook!

Burgerbonanza

Stavanger og Sandnes har ikke vært fremmed for opp-pop av burgersjapper det siste året.

Les også

Siden i fjor sommer har vi fått intet mindre enn fire nye burgersjapper - to stykk Birger Burger og to The Shacks. Og ikke nok med det, så er enda [to nye Birgere](http://www.byas.no/article/burgersjappene-utvider-i-hoy-fart-na-apner-birger-to-nye-56e8082525b9c05c008b45da) er i byggeprosess, og The Shack leter etter nye lokaler både i Sandnes og på Bryne. Hekkan!

Ja, og nå kommer jo Hekkan Burger på banen.

– Det var vel ikke en del av planen din at det skulle dukke opp så mange nye burgersjapper mens du holdt på å planlegge din egen?

– Nei, hva kan jeg si. Konkurranse ville vi ha fått uansett. Burgere er noe som har populært lenge, og som er kommet for å bli. Dette er jo smaker vi i Norge har vokst opp med fra gammelt av - kjøtt, brød og potet.

Les også

Det finnes i hvert fall liten tvil om at vi liker burgere. Da vi i Byas.no i fjor høst skulle kåre #byasbeste takeaway, stakk The Shack av med førsteplass, og Birger Burger med andreplass , foran alt som heter sushi, thaimat og pizza.

Frityrfett forbudt

Hos Hekkan går konseptet ut på å ta burgeren tilbake til gamledager.

– Vi ønsker å skille oss ut, og ta burgeren tilbake til sånn en burger opprinnelig skulle være - enkel å spise. Vi vil vekk fra høye burgere og restaurantpreg. Burgeren skal kunne spises med én hånd, i bilen.

– Vår filosofi er at det ikke nytter å smøre på med tre forskjellige sauser hvis basen ikke er på plass - det er godt kjøtt og godt brød som gjelder. Vi bruker kjøtt som vanligvis havner langt nede på pyramiden - skanke, hals, høyrygg og bibringe - deler av dyret som hos mange blir sett på som rimeligere og kjipere. Men det trenger ikke være sant.

– Og så sier vi nei til frityr.

– Wut! Pommes frit'en, da?

– Vi skal ikke ha pommes frites. Det blir grillede potetbåter. Vi ønsker å være et sunnere og mer naturlig alternativ, med så lite tilsetningsstoffer som mulig. Da kan vi ikke dynke hodet i frityrkokeren.

Akkurat hvor i Sandnes den nye sjappa åpner er foreløpig hemmelig, men skal annonseres om ikke så alt for lenge.

Mer fra Byas.no:

Publisert: