Dette er #byasbeste takeaway!

Burgergutta i The Shack knuste all motstand!

Publisert:
UTVIDER: Nå åpner de enda en burgersjappe.

– Åh, det er jo gøy! Veldig gøy! Vi takker alle våre fantastiske gjester som har stemt oss frem. Det var mange andre flinke med på lista, og vi har ikke hatt åpent så lenge, så det gir absolutt ekstra motivasjon fram mot etableringen av enda en The Shack på Tasta (dette kommer jeg tilbake til), sier Gunnar Ellingsen, som sammen med Kenneth Pedersen og Rune Ludvigsen står bak konseptet.

Og konseptet er: Hurtigmat, som for det første ikke er så hurtig. The Shack slår nemlig et slag for slowcooked mat, laget med lokale råvarer. Men burgeren skal likevel lande i hendene dine ikke lenge etter at du har bestilt - og dét til takeawaypriser. I tillegg til burger, kan du få ribs, kylling og milkshake. Og fries, selvsagt!

Og det ser ut til å ha slått an blant publikum. The Shack har nemlig ikke hatt åpent i mer enn sju uker, men er allerede ansett som #byasbeste takeaway - med 832 stemmer!

– Det er jo kanon! sier Ellingsen.

Birger Bra Burger tok sølvmedaljen (440 stemmer), og Sabi Sushi Sandnes bronsen (341 stemmer). Ingen tvil om at vi liker burgere, med to burgersjapper på topp 3-lista!

– Hvorfor vant dere, tror du?

– Vi håper kundene liker oss for at vi legger mye arbeid i produktet vårt, og ønsker virkelig å tilby gjestene våre digg smaker. Nesten all garnityr lages for hånd, og vi røyker kjøttet. Ja, vi legger rett og slett litt sjel i måltidet. Og vi har veldig gode kokker med på laget - Rune og Kenneth kommer fra et langt og lærerikt kokkeliv.

KANONSTART: F.v Kenneth Pedersen, Rune Ludvigsen og Gunnar Ellingsen står bak The Shack.
LES MER:

Stavanger Sportscafé er #byasbeste utested - les vinnerintervjuet her!

Solgte én burger i minuttet

LES MER:

The Shack åpnet dørene på Mariero, som nærmeste nabo til McDonalds, 2. oktober, og åpningshelgen gikk egentlig så bra som det bare kunne ha gått - ja, nesten bedre. De ble utsolgt for både pommes fries, kylling og ribs, og de solgte svimlende 1789 burgere i løpet av tre dager. Det tilsvarer én burger i minuttet! I tillegg gikk det med 260 kilo pommes frites.

LES MER:

Ingen tvil om at folk er begeistret. Aftenbladets anmelder ga The Shack 5 av 6 mulige på terningen. Køen var lang, og hun måtte vente 40 minutter fra hun bestilte, til maten kom, men presiserer at maten absolutt var verdt å vente på.

Kø, ja.

– Trøkket har egentlig fortsatt siden åpningen. Vi trodde det skulle dabbe litt av, men det ser ikke ut til å gjøre det. Så vi står på ennå!

LES MER:

Men kanskje vil køen fordele seg, etter hvert. Allerede en knapp uke etter åpning i Mariero, kunne nemlig The Shack-gutta melde om at de utvider til Tasta.

– Det er gøy at vi allerede er i gang med å etablere en ny The Shack. Vi har gjester som kommer helt fra Randaberg for burger her, og derfor ønsker vi å spre oss litt utover i byen. Dette vil forhåpentligvis resultere i mindre kø her, også, sier Ellingsen, og legger til:

– Vi har teamet oss opp med Mike Murphy og Lervig for å skape et kjempetilbud til bydelen Tasta - vi gleder oss stort til åpning!

Det gjenstår fortsatt litt papirformaliteter, deriblant å gå godkjent ølbevillingen, men de håper på åpning i januar 2016. Denne "Shacken" vil fremstå mer som en restaurant, med langt flere sitteplasser, og med spiseplikt.

– Det blir ikke en pub, presiserer Ellingsen.

#BYASBESTE: The Shack er bare sju uker gammel, men allerede en folkefavoritt.

Her kan du lese alle #byasbeste-sakene!

Hadde konseptet klart

Det ligger egentlig ingen spesiell historie bak The Shack. Bare tre kompiser som lenge hadde tenkt tanken om en bra burgersjappe.

– Vi hadde tenkt på det lenge, og savnet alle et slikt tilbud. Men alle hadde det travelt med sitt, og vi fant aldri tiden til å gjennomføre. Det var først i sommer, da vi kom over lokalet, at vi bestemte oss for å kjøre på. Og da hadde vi egentlig konseptet klart for oss, så alt gikk veldig fort derfra! Mottakelsen på Mariero har vært over all forventning.

– Det vil vi takke gjestene for, og ikke minst teamet, som har behersket den store pågangen. Og en stor takk til de hjemme, som har sett svært lite til oss den senere tiden.

– Hva gjør dere unike, i forhold til andre takeaway-steder?

– Det må være noe av utvalget vi har her. Og det at vi har et veldig kompetent kjøkkenpersonell. Vi har tatt fine retter inn i takeawayens verden. Og så er vi hele tiden opptatt av å skape noe nytt, slik at kundene får nye opplevelser. Det må være noe sånt, tror jeg!

De andre nominerte, var: Birger Bra Burger, Déjà Vu Delikatesser, Hall Toll Sushi Takeaway, Los Tacos, Matsalen, No. 28 Pizza Pub, Original Thai Food, Sabi Sushi Sandnes og Zouq.

LES MER:

Siste kategori i #byasbeste er FRISØR - her er alle de nominerte!

Publisert:

The Shack åpner på Madla - og røper Norges-planer

Snart kan du få nevene i en The Shack-burger i Madlakrossen. Og hvis gründerne får det som de vil, kommer det til å poppe opp nye skur over hele landet i ikke altfor fjern framtid.

Publisert: