Aktuelt

Nå åpner Stavangers nye vin- og cocktailbar dørene

Lou Lou er det nyeste tilskuddet i Renaa-familien.

Torill Renaa er travel. I løpet av 12 dager har Renaa-bedriften åpnet tre steder. Pronto på flyplassen, nye Re-Naa på Eilert Smith Hotel og Lou Lou, her på Breitorget. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

– Det skal være en plass for alle. Om du kommer rett fra jobb eller om du bare vil ut med noen venner. Du kan godt være litt burlesk i klesveien, sier Sven Erik Renaa og ler.

Han tar seg en velfortjent pustepause i en av vinduskarmene som er dekket av fløyel. Etter at stjernerestauranten Re-Naa flyttet inn i lokaler i det nye Eilert Smith-hotellet, har det gamle lokalet på Breitorget blitt omgjort til en vin- og cocktailbar.

– Du har jobbet med fine dining lenge. Er dette en reaksjon på det, et sted hvor du kan senke skuldrene?

– Ja, du kan gjerne si det sånn. Jeg sa selv at jeg aldri skulle åpne nattklubb eller bar, men de ordene må jeg spise nå, sier Renaa med et smil.

  • Følg Byas.no på Facebook!

Lokalet som tidligere huset fine dining-restauranten Re-Naa har blitt gjort om til en vin- og cocktailbar. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Taptails

Han kom akkurat inn dørene med to store poser med barmateriell. Matter, klyper og serviettholdere, i tillegg til en kasse med ost og en skinke.

Siste hånd legges på verket før Lou Lou åpner klokka 20.00 torsdag kveld.

– Dette er noe vi har savnet og ønsket oss lenge. Det gir oss nye og flere muligheter, som vi ikke får til i Matbaren, forteller Torill Renaa og viser til nabolokalet.

Som nevnt, det blir mest vin- og cocktails. Noen cocktails er det også mulig å få på tap, såkalte taptails. For den tradisjonelle er det også øl på menyen, samt litt småsnacks.

– Og blir du sulten så er ikke Matbaren langt unna heller, sier Torill.

Michelin-klistremerket får lov til å henge på inngangsdøra. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Litt historie

– Noo! Don’t take it off!

En av de ansatte er i ferd med å rive av Michelin-klistremerket som fortsatt henger igjen på inngangsdøra.

– Vi må jo ta vare på noe av historien, sier Torill etterpå.

Først var lokalet Renaa Xpress, som nå har flyttet til Sølvberget. Så ble det fine dining-restaurant og nå er det bar.

Noe annet minner også gjestene om hva som en gang var. Noen av bordene er nemlig de samme som ble brukt på Re-Naa. De er skrudd sammen og gjort høyere, med innebygd kjølelager til flasker i midten.

– Jeg har fjernet en sofa og trukket om de andre sittegruppene. Å få stedet i stand har ikke kostet så altfor mye, sier Torill, som regner med at investeringen ligger et sted mellom 150.000 og 200.000 kroner.

– Litt burlesk, mener Sven Erik. – Flamboyant, mener Torill om interiøret. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Ingen bartender

Åpningen skjer samtidig som Stavanger Vinfest arrangeres. I atriumet utenfor vrimler det av folk som smaker på forskjellige viner.

I forbindelse med vinfesten skal Matbaren by på en overraskelsemiddag.

– Derfor var det en naturlig å ha åpningsdatoen i dag, sier Torill.

Også ektemannen ser fram til åpningskvelden, men i denne settingen blir han ikke å finne bak disken.

– Hvordan er du som bartender?

– Ikke flink i det hele tatt, men jeg er god på den andre siden av disken, sier Renaa og ler.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Kafé i østre bydel har stengt dørene

LES MER:

Nye leietakere er på plass: Her åpner det to barer og en nattklubb

LES MER:

Hvor ble halvliteren av, egentlig?

LES MER:

Nå skal det igjen serveres gresk mat i Sølvberggata

Publisert:

  1. Restaurant
  2. Sven Erik Renaa
  3. Re-Naa
  4. Stavanger

Vin- og cocktailbar tar over etter Re-Naa

Når Lou Lou åpner i mars, kan du få cocktails på tappekran.