Treneren om Arnas (17) fra Hundvåg: – Han kommer til å bli verdensmester

Arnas Kalasiunas (17) har drevet med thaiboksing i fem år. Om ett år kan han signere proffkontrakt.

Publisert:
Trener Gedion Wendimu må tåle harde spark når Arnas Kalasiunas lader kanonen på trening.

«Poff! Poff!»

Lyden fra sparkene til Arnas er kun overdøvet av den høye fight-musikken i bakgrunnen i Kampsporthuset på Hinna. Fra intervaller ute i skogen og rett inn til trening i ringen med sin hovedtrener Gedion Wendimu. Slik ser en vanlig dag ut for det store talentet.

17-åringen må til utlandet for å få motstand i kampene sine. Nylig var han i England, der thaiboksing er stort, og slåss mot han som var ranket som nummer én i landet.

– Da jeg kom dit sa alle til meg at han var så god og at jeg måtte passe meg. Han knocka meg nesten ut med en gang, men jeg kom tilbake og vant kampen, sier han.

En liten pustepause mellom rundene.

Største NM noensinne

Lørdag 30. mars står NM for tur for litaueren som har bodd i Norge i ti år. Han skal kun gå én kamp i turneringen og er ikke nervøs for utfallet.

– Jeg vet jeg kommer til å vinne NM, sier Arnas uten et snev av tvil, selv uten å vite noe om sin motstander.

For første gang arrangeres Norgesmesterskapet i Stavanger og trener i 8 limbs (klubben til Arnas), Marius Egseth, er arrangør. Hele lørdagen går til thaiboksing i Jåttåhallen i det som blir tidenes største NM med over 30 kamper.

– Det er utrolig gøy at vi får lov til å arrangere NM her i Stavanger. Tidligere har vi reist til Oslo hvert år og forhåpentlig er det ikke siste gang, sier Marius Egseth som også trener enkelte grupper i kampsport.

Marius Egseth har trening for kampsport-nybegynnere. Kommer du for sent blir det armhevinger midt på matta.

Proffdrømmen ikke langt unna

Da Arnas var 12 år gammel var han lei fotball og ville prøve noe nytt. Sammen med en kompis prøvde han kampsport. Kompisen sluttet tidlig, men Arnas har siden den gang aldri sett seg tilbake. Gjennom sine 5 år i kampsporten har han kun tapt én kamp: Mot MMA-talentet Jon Vetle «Wonderboy» Furuheim.

Det er nærmest umulig å leve av thaiboksing i Norge. Da må man til utlandet og Egseth kan fortelle at Arnas har gode sjanser til å bli plukket opp av et utenlandsk promo-firma.

– Den gutten kommer til å bli verdensmester en dag, det er jeg ikke i tvil om, sier Marius Egseth.

– Målet er jo å bli den beste i verden, legger 17-åringen til som har spark og teknikk som sine styrker i ringen.

Etter pad-treningen må talentet gjøre sit-ups.

Alltid skole først

Stortalentet som bor på Hundvåg hadde planlagt å reise et år til Thailand for å lære av de beste, dersom han ikke fikk seg læreplass. Men nå er læreplassen som industrimontør sikret og Arnas venter til han har fått fagbrevet før han ser til utlandet.

– Det viktigste er at jeg får meg en utdanning. Jeg kan ikke bare reise til Thailand uten å ha fullført. Plutselig blir jeg skada, man vet aldri, sier han.

Og sånn er det på hele Kampsporthuset forteller Marius Egseth. Ingen kamper uten gode karakterer og skikkelig oppførsel på skolen.

– Jeg skal ikke ha noe dumme fightere, sier Egseth.

MER FRA BYAS:

LES MER:

5 stand up-show på Netflix det er verdt å få med seg

LES MER:

Husker du «vikingen» Lasse? Nå skal han være med på Skal vi danse, i Italia!

LES MER:

Dette mener vi egentlig når vi deler lykkelige øyeblikk på sosiale medier

Publisert:

Møt Vikings nye FIFA-spiller: Dette er hans beste tips for å bli god

Henrik Bjørøen (22) fra Madla er en av Norges beste i FIFA. Nå skal han representere Viking i den nye eSerien.

Publisert: