Snart åpner en amerikansk «diner» midt i Stavanger
Hos Groovy blir det burgere og «dogs» for alle penga.
- Ulrikke Valvik Mitchell

– Vi skal satse på gourmet-burgere og gourmet-pølser! Lokalet er helt glimrende for dette konseptet.
Første januar overtar Ole Henrik Ueland (36) og Groovy Stavanger det tidligere lokalet til Hungry Kebab i Kongsgårdbakken 1, midt i Stavanger sentrum.
Groovy er et amerikansk diner-konsept, med innredning i ekte 1950- og 1960-talls stil. Sjakkfliser og rødt skinn.
For knappe to uker siden åpnet Ueland en slik restaurant i Tønsberg, og nå står Stavanger og Drammen for tur. Ueland er selv fra Stavanger og driver fra før av Bullock Steak & Bar. Han har vært i restaurantbransjen i mange år.
– Jeg mener dette er noe som mangler i Stavanger, det finnes ikke en restaurant i amerikansk diner-stil her i byen. Jeg tror jeg har funnet et konsept som funker godt, sier han.
- Følg Byas.no på Facebook!
- Få tilgang til gode rabatter og fordeler i Stavanger og Sandnes - helt gratis. Bli med i Byas Kompis!
Åpner på nyåret
På menyen står altså burgere, fries og «hot dogs» i skikkelig amerikansk stil. Målet er å være så folkelig som mulig.
– Det skal være for venner, familier, kjærester - for alle. I disse tider tror jeg det er viktig at det finnes rimelige alternativer når folk vil ut og spise. Jeg tror Stavanger trenger flere folkelige tilbud, og det er nettopp det Groovy skal være.
* Anmeldelse Døgnvill: Beste burgeren i byen
* Anmeldelse av The Shack: Lett å forstå hvorfor køen er så lang
Det vil være cirka 25 sitteplasser i restauranten, med mulighet for take away. Ueland har i tillegg søkt kommunen om skjenkebevilling, og regner med at dette ordner seg til åpning.
Etter overtakelsen 1. januar skal alt i det tidligere kebab-lokalet rives helt rent og bygges opp på nytt. Ueland lover åpning allerede i slutten av januar eller i begynnelsen av februar.
– Det skal vi klare, uansett. Jeg gleder meg veldig!