Anmeldelse av The Shack: Lett å forstå hvorfor køen er så lang

Geografisk sett ligger The Shack rett i nærheten av en annen burgertilbyder. Smaksmessig er de på forskjellige kloder.

Oppdatert:
  • AV: Kine Hult
UTVIDER: Nå åpner de enda en burgersjappe.

Totalkarakter: 5/6

THE SHACK, Breidablikkveien 6, 4017 Stavanger.

Prisnivå:<br>

Burgere: 99 - 149 kroner<br>

Ribber: 179 - 229 kroner<br>

Kyllingklubber: 49 - 139 kroner

Følg Byas.no på Facebook!

Noen ganger er det ingenting som slår en god burger. Bare tanken på å sette tennene i luftig brød fylt med saftig, kvernet oksekjøtt kan få de mest standhaftige blant oss til å avlyse slankekuren og gi oss hen til dette som vi vet at vi ikke har godt av, men som smaker så godt likevel. Det vil si, kan smake godt.

Omkring i det ganske land serveres det mye gummiaktig, tørr, billig kjøttfarse som gir seg ut for å være burgere. Heldigvis er det også stadig flere som tar denne gatematklassikeren på alvor og bestreber seg på å lage et best mulig produkt.

Og det ser på ingen måte ut til at markedet er mettet ennå, i hvert fall ikke om man skal dømme etter køen som tøt ut av The Shack den dagen vi bestemte oss for å ta turen innom.

LES MER:

Forresten fått med deg at The Shack snart kommer til Tasta ?

Verdt å vente på

Først en presisering: Selv om The Shack har sitteplasser, er dette først og fremst for et take away-sted å regne, og vurderingen blir derfor gjort på litt andre premisser enn det som er det vanlige.

På sin Facebook-side har The Shack kategorisert seg selv som «fast food restaurant». Om de lever helt opp til denne beskrivelsen, kan imidlertid diskuteres.

40 minutter tok det fra vi bestilte til maten var klar. Det går ikke an å ringe inn sin bestilling her, personlig oppmøte er det eneste som funker. Det skulle imidlertid vise seg at maten så absolutt var verd å vente på.

Menyen til The Shack er relativt kort, og består av ni burgere (en av dem er riktignok pulled pork), pommes frites, ribs og kyllingklubber. I tillegg tilbys hjemmelaget milkshake, diverse dipper, ekstra tilbehør og brus. Vegetarianere kan prøve seg på en burger av portobellosopp, og det finnes en meny for de yngste gjestene.

LES MER:

Ut og spise? Her er 6 gode asiatiske restauranter

BYENS BESTE FRIES? Saftig burger og sprø fries med aioli!

Perfekt grillet

Dagens første (og for så vidt eneste) skuffelse inntraff da vi skulle bestille: Det var helt tomt for langtidsrøykte ribs med glaze, coleslaw, maiskolbe og pommes frites.

Heldigvis var det mye annet som fristet. Undertegnede endte opp med burgeren med det besnærende navnet Mr Explosion, som i likhet med de andre variantene er laget av saftig anguskjøtt og perfekt medium grillet. Denne ble servert med bacon, rødløksmarmelade, parmesan og chilimajones, i hjemmebakt, luftig, lyst brød.

Perfekt balanserte smaker og akkurat passe sterkt.

Medspiseren prøvde seg på pulled pork, en klassisk rett med svinekjøtt som falt fra hverandre, velsmakende coleslaw, rødløk, agurk og chilimajones. Ingenting å utsette på denne heller.

Byens beste fries?

For et prispåslag kan man gjøre burgerne om til en meny med pommes frites og brus, noe vi naturligvis slo til på.

Her lurer jeg på om vi har en kandidat til en eventuell byens beste friterte poteter-konkurranse.

Knasende sprø, store, salte, velsmakende potetstaver som bare hadde vage likheter med de masseproduserte, triste frittene man får hos billigkjedene. Disse ble servert med en liten skål velsmakende aioli. Så enkelt, så godt.

Siden vi som så ofte ellers var i det grådige hjørnet, og uansett ikke ville vinne noen priser hos helsefanatikerne denne dagen, innledet vi kalaset med noen kyllingklubber på deling, og angret snart på at vi ikke hadde bestilt den største porsjonen. Mørt, saftig kyllingkjøtt glasert med søtlig, akkurat passe sterk saus var nøyaktig så klissete og deilig som vi hadde håpet på.

LES MER:

Kjøtt-elsker? Her er 13 helt utrolige retter med bacon !

TRIOEN BAK: F.v Kenneth Pedersen, Rune Ludvigsen og Gunnar Ellingsen står bak The Shack.

Får det du betaler for

Jeg har aldri, i hvert fall ikke i voksen alder, forstått at folk med forstanden i behold drikker søt milkshake til mat som dette, men denne dagen var det som sagt på sin plass å gå all in, som det heter i denne matens opprinnelsesland.

Fullstendig idioti å bestille bare én, viste det seg. Herlig, enkel og forfriskende ekte jordbærsmak, milevis fra de syntetiske greiene man finner i butikkhyllene.

Prismessig holder The Shack et langt høyere nivå enn de store burgerkjedene. Burgerne er priset til mellom 99 og 149 kroner, ribbene ligger på henholdsvis 179 og 229, mens kyllingklubbene koster mellom 49 og 139, alt etter hvor mange du vil ha.

Men så får man da også det man betaler for: Herlig, velsmakende, ujålete mat, av førsteklasses råvarer. Det er lett å forstå hvorfor køen er så lang.

Flere anmeldelser:

LES MER:

Fogo: Her blir du mett!

LES MER:

Tango: En av landets beste restauranter

LES MER:

Varmen (Scandic City): Ta turen inn i Varmen. Du vil ikke angre.

LES MER:

Sabi Omakase: Kan ikke sammenlignes med noe annet i byen

LES MER:

Byrkjedalstunet: Et helt greit måltid hjemmelaget mat

LES MER:

Sola strandhotell: En veldig sterk 4-er

LES MER:

Kita Deja Vu By Night: Et spennende tilskudd i Stavanger

LES MER:

Spiseriet: Fortsatt en av byens beste

LES MER:

Amici: Solid og hjemmelaget mat

LES MER:

Hall Toll: Smell på Skansen

LES MER:

Big Horn Steak House: Utrivelig, uinspirert biff

LES MER:

Egget: Byens beste deal?

LES MER:

City Bistro: Veldig god mat til hyggelige priser

LES MER:

XO Bar & Restaurant: Grei nok burger, herlig komle

LES MER:

Sabi Sushi Sandnes: God sushi, trist lokale

LES MER:

Allegro: Bravissimo! Velkommen tilbake

LES MER:

Kitchen&Table: - Meget god valuta for pengene

LES MER:

Bevaremegvel! Hva mer kan man ønske seg?

LES MER:

Charles & De: Holder fortsatt formen

Publisert:
Oppdatert:

Her får du bra burger til en billig penge

Vi har sjekket et utvalg av steder i Stavanger.

Oppdatert: