Anmeldelse av The Shack: Lett å forstå hvorfor køen er så lang
Geografisk sett ligger The Shack rett i nærheten av en annen burgertilbyder. Smaksmessig er de på forskjellige kloder.
- AV: Kine Hult
Totalkarakter: 5/6
THE SHACK, Breidablikkveien 6, 4017 Stavanger.
Prisnivå:<br>
Burgere: 99 - 149 kroner<br>
Ribber: 179 - 229 kroner<br>
Kyllingklubber: 49 - 139 kroner
Noen ganger er det ingenting som slår en god burger. Bare tanken på å sette tennene i luftig brød fylt med saftig, kvernet oksekjøtt kan få de mest standhaftige blant oss til å avlyse slankekuren og gi oss hen til dette som vi vet at vi ikke har godt av, men som smaker så godt likevel. Det vil si, kan smake godt.
Omkring i det ganske land serveres det mye gummiaktig, tørr, billig kjøttfarse som gir seg ut for å være burgere. Heldigvis er det også stadig flere som tar denne gatematklassikeren på alvor og bestreber seg på å lage et best mulig produkt.
Og det ser på ingen måte ut til at markedet er mettet ennå, i hvert fall ikke om man skal dømme etter køen som tøt ut av The Shack den dagen vi bestemte oss for å ta turen innom.
Forresten fått med deg at The Shack snart kommer til Tasta ?
Verdt å vente på
Først en presisering: Selv om The Shack har sitteplasser, er dette først og fremst for et take away-sted å regne, og vurderingen blir derfor gjort på litt andre premisser enn det som er det vanlige.
På sin Facebook-side har The Shack kategorisert seg selv som «fast food restaurant». Om de lever helt opp til denne beskrivelsen, kan imidlertid diskuteres.
40 minutter tok det fra vi bestilte til maten var klar. Det går ikke an å ringe inn sin bestilling her, personlig oppmøte er det eneste som funker. Det skulle imidlertid vise seg at maten så absolutt var verd å vente på.
Menyen til The Shack er relativt kort, og består av ni burgere (en av dem er riktignok pulled pork), pommes frites, ribs og kyllingklubber. I tillegg tilbys hjemmelaget milkshake, diverse dipper, ekstra tilbehør og brus. Vegetarianere kan prøve seg på en burger av portobellosopp, og det finnes en meny for de yngste gjestene.
Ut og spise? Her er 6 gode asiatiske restauranter
Perfekt grillet
Dagens første (og for så vidt eneste) skuffelse inntraff da vi skulle bestille: Det var helt tomt for langtidsrøykte ribs med glaze, coleslaw, maiskolbe og pommes frites.
Heldigvis var det mye annet som fristet. Undertegnede endte opp med burgeren med det besnærende navnet Mr Explosion, som i likhet med de andre variantene er laget av saftig anguskjøtt og perfekt medium grillet. Denne ble servert med bacon, rødløksmarmelade, parmesan og chilimajones, i hjemmebakt, luftig, lyst brød.
Perfekt balanserte smaker og akkurat passe sterkt.
Medspiseren prøvde seg på pulled pork, en klassisk rett med svinekjøtt som falt fra hverandre, velsmakende coleslaw, rødløk, agurk og chilimajones. Ingenting å utsette på denne heller.
Byens beste fries?
For et prispåslag kan man gjøre burgerne om til en meny med pommes frites og brus, noe vi naturligvis slo til på.
Her lurer jeg på om vi har en kandidat til en eventuell byens beste friterte poteter-konkurranse.
Knasende sprø, store, salte, velsmakende potetstaver som bare hadde vage likheter med de masseproduserte, triste frittene man får hos billigkjedene. Disse ble servert med en liten skål velsmakende aioli. Så enkelt, så godt.
Siden vi som så ofte ellers var i det grådige hjørnet, og uansett ikke ville vinne noen priser hos helsefanatikerne denne dagen, innledet vi kalaset med noen kyllingklubber på deling, og angret snart på at vi ikke hadde bestilt den største porsjonen. Mørt, saftig kyllingkjøtt glasert med søtlig, akkurat passe sterk saus var nøyaktig så klissete og deilig som vi hadde håpet på.
Kjøtt-elsker? Her er 13 helt utrolige retter med bacon !
Får det du betaler for
Jeg har aldri, i hvert fall ikke i voksen alder, forstått at folk med forstanden i behold drikker søt milkshake til mat som dette, men denne dagen var det som sagt på sin plass å gå all in, som det heter i denne matens opprinnelsesland.
Fullstendig idioti å bestille bare én, viste det seg. Herlig, enkel og forfriskende ekte jordbærsmak, milevis fra de syntetiske greiene man finner i butikkhyllene.
Prismessig holder The Shack et langt høyere nivå enn de store burgerkjedene. Burgerne er priset til mellom 99 og 149 kroner, ribbene ligger på henholdsvis 179 og 229, mens kyllingklubbene koster mellom 49 og 139, alt etter hvor mange du vil ha.
Men så får man da også det man betaler for: Herlig, velsmakende, ujålete mat, av førsteklasses råvarer. Det er lett å forstå hvorfor køen er så lang.
Flere anmeldelser:
Fogo: Her blir du mett!
Tango: En av landets beste restauranter
Varmen (Scandic City): Ta turen inn i Varmen. Du vil ikke angre.
Sabi Omakase: Kan ikke sammenlignes med noe annet i byen
Byrkjedalstunet: Et helt greit måltid hjemmelaget mat
Sola strandhotell: En veldig sterk 4-er
Kita Deja Vu By Night: Et spennende tilskudd i Stavanger
Spiseriet: Fortsatt en av byens beste
Amici: Solid og hjemmelaget mat
Hall Toll: Smell på Skansen
Big Horn Steak House: Utrivelig, uinspirert biff
Egget: Byens beste deal?
City Bistro: Veldig god mat til hyggelige priser
XO Bar & Restaurant: Grei nok burger, herlig komle
Sabi Sushi Sandnes: God sushi, trist lokale
Allegro: Bravissimo! Velkommen tilbake
Kitchen&Table: - Meget god valuta for pengene
Bevaremegvel! Hva mer kan man ønske seg?
Charles & De: Holder fortsatt formen
Her får du bra burger til en billig penge
Vi har sjekket et utvalg av steder i Stavanger.
Relaterte artikler
- LIVSSTILHer er KRSby sine fem burgerfavoritter8 ÅR SIDEN
- AKTUELT«Spis for 100»-uka: Gi din vurdering!3 ÅR SIDEN
- AKTUELTAnmeldelse Døgnvill: Beste burgeren i byen7 ÅR SIDEN
- AKTUELT«Spis for 100»-uka: Se alle rettene du kan få for en hundrings3 ÅR SIDEN
- AKTUELTPangstart for The Shack-gutta: Solgte én burger i minuttet tre dager på rad8 ÅR SIDEN
- LIVSSTIL2016: Her er årets «Spis for 100»-meny7 ÅR SIDEN