UiS oppretter fire nye studier fra neste høst

Styret ved Universitetet i Stavanger vedtok torsdag å opprette fire nye studier med oppstart høsten 2022.

Publisert:
Fra neste høst kommer Universitetet i Stavanger til å tilby fire nye studier.

Torsdag hadde styret ved Universitetet i Stavanger (UiS) styremøte. Der ble det blant annet vedtatt å etablere fire nye studier med oppstart høsten 2022.

Ett av studiene er ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet, og tre ved Det teknisk-vitenskapelige fakultet.

Disse fire studiene er vedtatt:

  • Master i barnevernsarbeid
  • Bachelor i medisinsk teknologi
  • Bachelor i batteri- og energiteknologi
  • Master i energi, reservoar og geovitenskap

Trenger 1,2 millioner i statsbudsjettet

UiS har fra før et bachelorstudium i barnevern, og styret har nå vedtatt å etablere en masterutdanning i barnevernsarbeid.

Ifølge UiS er studiet en del av en større kompetansesatsing innenfor barnevernet på nasjonalt nivå, og skal svare på krevet fra regjeringen om kompetanseheving i barnevernet.

Studiet skal ha 25 statlig finansierte studieplasser som UiS håper å få finansiert over statsbudsjettet for 2022 som legges frem tirsdag. Finansieringsbehovet er på 1,2 millioner kroner i halvårseffekt.

LES MER:

Åtte typer venner du kommer til å få som student

LES MER:

Jesper (18) droppet ut av vgs, men fikk fast jobb uten fagbrev

Behov for medisinske teknologer

Bachelorstudiet i medisinsk teknologi skal ha 20 studieplasser.

Ettersom bruken av teknologi er sterkt økende i helsesystemet, vil også arbeidsmarkedet for personer med denne kompetansen være økende, mener UiS.

– Helsesektoren har i de siste tiårene blitt stadig mer avhengig av teknologi og teknologisk kompetanse. Både sykehus, primærhelsetjenesten, utstyrsleverandører og utstyrsprodusenter trenger medisinske teknologer, og derfor vil vi utdanne ingeniører som har gode muligheter når de skal ut på arbeidsmarkedet, sier Tom Ryen, instituttleder ved Institutt for data og elektroteknologi ved Universitet i Stavanger i en pressemelding.

Det planlegges også bruk av laboratorier på Det helsevitenskapelige fakultet til simulering og ferdighetstrening på avansert utstyr.

LES MER:

Dette er de mest populære studiene, og disse er vanskeligst å komme inn på

Skal utdanne framtidens batterieksperter

I sommer skrev Aftenbladet at UiS vil utdanne fremtidens batterieksperter. Nå blir «vil» til «skal».

Styret har vedtatt et bachelorstudium i batteri- og energiteknologi med 20 studieplasser.

Det finnes ikke tilsvarende bachelorprogram i Norge som har en tydelig profil i batteriteknologi, opplyser UiS. Studentene som vil starte på bacheloren vil få en tverrfaglig ingeniørutdanning som kombinerer materialteknologi, datateknologi, fornybar energi, kjemiteknikk og matematisk modellering.

LES MER:

Anders (32) er hjelpepleier, sykepleier og lege: Slik klarte han det

Nytt masterstudie innen energi

Masteren i energi, reservoar og geovitenskap skal utdanne neste generasjons profesjon i framtidens energi-mix. Også dette studiet har 20 studieplasser.

Masterprogrammet skal forberede studentene for en karriere i undergrunnsproduksjon, og lagring av energi (som gass og geotermisk) og avfall (som CO2). Programmet vil dekke temaer som geologi, væskestrøm i porøse medier, CO2 avfall, økt oljeutvinning, energiskifte, og beslutningstaking.

Publisert:

Tollutdanningen ved UiS fortsatt på topp nasjonalt

To markante trender gjør seg gjeldende i søkertallet til Universitetet i Stavanger (UiS) i år – rekordhøy søkning til internasjonale studier og en nasjonal nedgang i søkertallet til høyere utdanning i Samordna opptak.

Oppdatert: