Dette er #byasbeste restaurant!

Det var sykt jevnt lenge, men til slutt stakk Tango av med seieren i #byasbeste restaurant.

Restaurantdelen ligger i Tangos første etasje, på gateplan.
  • Janne Håland
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

– Er det sant? Så sykt hyggelig! Det var veldig kjekt, sier kjøkkensjef Jonas Sundqvist, når vi overbringer nyheten om at Byas.no-leserne har bestemt at Tango er #byasbeste restaurant.

– Det er jo fantastisk, stemmer kokk Alexander Økland i.

De to innrømmer at flere av de ansatte har lenket til avstemmingen på Facebook, fordi de absolutt hadde lyst til å vinne.

– Vi vil takke alle som har stemt på oss. Det er bra at vi når ut til vanlige folk i stavangerområdet, sier Jonas.

Følg Byas.no på Facebook!

Les også

* Husk også å stemme på det du mener er #byasbeste vgs!

Folkelig gourmet

Tango ble startet av Kjartan Skjelde og Aslak Dalehaug i 2004.

I nomineringsrunden omtalte de ansatte konseptet som en folkelig gourmetrestaurant.

Litt av tanken er at gjestene skal ha noe å følge med på, hvis de vil. Derfor er kjøkkenet åpent. Så langt det går, prøver restauranten å ha lokale råvarer.

Seieren sikret Tango seg med 698 stemmer. Det var 18 prosent av totalen, og bare et fattig prosentpoeng foran Harry Pepper (som havnet på andreplass med 657 stemmer).

Det var lenge svært jevnt mellom de to, og på et tidspunkt i sluttfasen av avstemmingen skilte det bare en stemme, før Tango på oppløpssiden fikk en luke som restauranten ikke ga fra seg.

Egget fikk tredjeplassen i kåringen, med 464 stemmer.

Utsikten fra Tango er ikke så verst.
Les også

Aftenbladet har tidligere anmeldt Tango. Her ser du hvordan det gikk.

– En institusjon

Kjøkkensjef Sundqvist tror han vet hvorfor folk har gitt sin stemme til Tango.

– Fordi vi leverer vellaget, god mat, samt god stemning og service. Tango er en institusjon i byen, og folk synes det er like bra hver gang de kommer hit, sier han.

Akkurat det mener han er nøkkelen til framgang.

– At folk kjenner seg igjen når de kommer tilbake, og vet at alt er like bra som sist.

– Folk tror på det vi gjør. Rough fine dining, sier Alexander.

Kjøkkensjef Jonas Sundqvist og kokk Alexander Økland er fornøyde med at Tango ble #byasbeste.

Hardt, krevende og gøy

Han er i gang med å skrelle epler til en konfitert eplekrem, mens Jonas finhakker sjalottløk til en smørsaus. Akkurat denne dagen står blant annet torsk med råreker og vårkylling med asparges på menyen.

Det er hardt arbeid, men veldig, veldig kult!

Det kan bli lange dager for kokkene, som jobber mandag til lørdag i to-ukersperioder før de har noen dager fri.

– Det kan fort bli 12-14 timer på jobb, sier Alexander.

– Det er hardt arbeid, men veldig, veldig kult, sier Jonas.

– Ja, det er krevende, men man får igjen for det. Det er veldig godt miljø på jobb,og det gjør jo at man vil komme på jobb også.

De andre nominerte i restaurantkategorien var (i alfabetisk rekkefølge) 26 North, Alex Sushi, Casa Gio, Charles & De, Fogo, Gaffel og Karaffel og No. 28 Pizza Pub.

Mer fra Byas:

Publisert: