Anmeldelse av Tango: En av landets beste restauranter
Mens Re-Naa er Stavangers beste restaurant og Egget the talk of the town, forsvarer Tango toppkarakteren med ypperlig håndverk i kjøkkenet og service i særklasse.
- AV: Arild I. Olsson
Totalkarakter: 6/6
Prisnivå:<br>
3 retter: 675 kroner<br>
3 retter og ost: 775 kroner<br>
Vinpakke: 495/595 kroner<br>
Champagnelunsj: Fra 350 kroner (2 retter)
TANGO, Nedre Strandgate 23-25, Stavanger.
Kjartan Skjeldes mattempel på Strandkaien er blitt en institusjon. Tango skuffer aldri.
Selv om wow-faktoren uteble ved vårt besøk opplevde vi kvelden som en kavalkade over det moderne, nordiske kjøkken.
Vi ble møtt av stedets hovmester og henvist til et glass i baren før middag. Så snart vi var plassert ved restaurantbordet kom amuse bouches på bordet og her kommer vi nærmest den etterlyste wow-faktoren: Minivannbakkels med trøffelkrem kilte smaksløkene fortreffelig og stilte appetitten i høyberedskap. Anslaget var slått.
Fått med deg at The Shack nå åpner ny restaurant på Tasta ?
Godt fra havet
Første rett besto av bakt lysing med blåskjell, blåskjellskum, steinsopp og jordskokk. Alt sammen perfekt varmebehandlet og med en smak av hav og hei. En smak av Rogaland. Til dette, et glass Macon-Villages 2014 fra Comte Lafon. En mineralsk og eplefrisk, hvit burgunder som tilførte retten syre og sting. Flott Chardonnay. Kanskje kveldens beste vin.
Etter en liten pause kom sjøkreps med lardo på bordet. For meg ble dette kveldens høydepunkt.
Servert i kålconsommé og med et stykke fermentert gresskar med avrugakaviar smalt tallerkenen rett i alle smakssansene på en gang. Lardoen, et tynt stykke svinespekk, tilførte den sarte sjøkrepshalen et delikat snev av fylde som det kaviardryssede gresskaret herjet hjertelig med.
Et blinkskudd av en rett som kålconsomméen og gresskaret sesongunderstreket skamløst, men uten å gå i veien for sjøkrepsen. Nå kom Badenhorst Secateurs Chenin Blanc 2014 fra Swartland i Sør-Afrika i glasset med feite hint av plomme som utfylte consomméen og gresskaret fordelaktig. Nok et kompetent vinvalg.
Det er viktig å unne seg noe godt. Men disse 13 rettene med bacon er kanskje i drøyeste laget ?
Godt fra land
Kveldens hovedrett var ytrefilet av jærsk storfe med konfitert småløk, artisjokk og pepperrotsmør. En slags biff med løk altså, og litt småkvass pepperrot slik de gjerne serverer i Sverige. Pepperrot er jo veldig nordisk. Pepperrot er gode greier. Vi må spise mer pepperrot.
Ytrefileten var perfekt medium-rare. Smakene smeltet sammen i ganen og fikk følge av en relativt enkel Casellino Chianti 2014. En hovedrett som ikke greide helt å leve opp til løftene fra de foregående rettene, selv om den på sitt vis var perfekt.
Etter dette hadde vi oss til med et ostefat som bød på Comté, St. Maure, Kraftkar og Munkeby. Kraftkaren satt som et skudd. Vi snakker om norsk blåskimmelost med kornete konsistens, salt på tungen og et langt medisinaldepot bakerst i ganen. Her var Jean Paul Bruns Fleurie 2012 et meget godt vinvalg med sine saftige bær over hele linja.
Tango satte punktum med brunostis og mandelgranité med friske multer. En dessert som er mer søt enn frisk, men nordisk så det holder, og servert med et glass kompleks, men søt Riesling Spätlese 2003 fra Daniel Vollenweider i Mosel som et smektende kyss fra det nye, inkluderende Tyskland helt på tampen, ble vi sendt 3500 kroner fattigere og en flott opplevelse rikere ut i stavangernatten.
Flere anmeldelser:
Varmen (Scandic City): Ta turen inn i Varmen. Du vil ikke angre.
Sabi Omakase: Kan ikke sammenlignes med noe annet i byen
Byrkjedalstunet: Et helt greit måltid hjemmelaget mat
Sola strandhotell: En veldig sterk 4-er
Kita Deja Vu By Night: Et spennende tilskudd i Stavanger
Spiseriet: Fortsatt en av byens beste
Amici: Solid og hjemmelaget mat
Hall Toll: Smell på Skansen
Big Horn Steak House: Utrivelig, uinspirert biff
Egget: Byens beste deal?
City Bistro: Veldig god mat til hyggelige priser
XO Bar & Restaurant: Grei nok burger, herlig komle
Sabi Sushi Sandnes: God sushi, trist lokale
Allegro: Bravissimo! Velkommen tilbake
Kitchen&Table: - Meget god valuta for pengene
Bevaremegvel! Hva mer kan man ønske seg?
Charles & De: Holder fortsatt formen
Anmeldelse Bølgen & Moi: Et trygt valg for en helaften
Et strålende panorama over Byfjorden og Ryfylke gir de beste utsikter til et måltid på Bølgen & Moi. Restauranten på Oljemuseet har en helt fantastisk beliggenhet, men da vi var innom og testet stedets fem-retters meny med vinpakke, kom vi etterhvert til å glemme hele utsikten.
Relaterte artikler
- AKTUELTAnmeldelse Allegro: I toppsjiktet blant byens italienske restauranter, men...6 ÅR SIDEN
- AKTUELTAnmeldelse av N.B. Sørensen Annen Etage: Terningkast 6!6 ÅR SIDEN
- AKTUELTAnmeldelse Tango: Holder stand som en av de aller beste restaurantene i distriktet6 ÅR SIDEN
- AKTUELTPå Tango serverer de nå en rett så hemmelig at du ikke kan ta bilde av den7 ÅR SIDEN
- AKTUELTAnmeldelse Grand Restaurant: Nedtur i Okka by6 ÅR SIDEN
- AKTUELTAnmeldelse av Spiseriet: Fortsatt en av byens beste8 ÅR SIDEN