Matkjede åpner sin første butikk i Stavanger

Torsdag 2. mai kommer åpner Spar-kjeden sin første matbutikk i Stavanger - midt på Torget i sentrum.

Publisert:
Spar har ikke hatt butikk i Stavanger før. Nå kommer matkjeden til Torget.

Spar har 290 butikker over hele landet, 15 av dem i Rogaland. Men dette blir altså den første i Oljebyen.

Hvorfor har det tatt så lang tid?

– Etablering av matbutikker er en krevende øvelse, og det er mange hensyn som må tas og reguleringene er ikke alltid i favør av dagligvare, sier regiondirektør Inge Oliversen i Norgesgruppen.

– Men nå har vi endelig fått på plass en satsing på Spar i Rogaland. Vi har ambisjon om å åpne to-tre Spar-butikker til i Stavanger, røper han.

Ifølge Oliversen vil den nye butikken ta inn mye lokal mat.

– Spar-konseptet er kjøpmannsorientert, som gjør det enklere å ta inn varer fra lokale leverandører. Og den kan også bli et servicepunkt for spisestedene i sentrum med åpningstider fra tidlig morgen til sent på dagen, tror han.

Illums Bolighus har allerede varslet sin ankomst til Torgterrassen i løpet av mai. Nærmeste nabo blir altså den nye Spar-butikken.

Butikken vil bli på omtrent 600–700 kvadratmeter, og har tatt over de tidligere lokalene til blomster- og telebutikken samt deler av et betonghvelv, i sokkeletasjen.

For ordens skyld: Disse lokalene ble tilbakeført til Sparebank 1 SR-Bank i 2018, og er dermed ikke en del av Arkaden Torgterrassen lenger.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Tomme lokaler i Stavanger sentrum: – Det er ting på gang

LES MER:

Restauranten måtte stenge etter én uke: Hadde ikke papirene i orden

LES MER:

Haust åpner på Magasin Blaa

Publisert:

Tomme lokaler i Stavanger sentrum: – Det er ting på gang

Det flyttes stadig rundt mellom butikklokalene i sentrum. Det er ting på gang, forsikrer daglig leder i Stavanger sentrum, Kristin Gustavsen.

Publisert: