Restauranten måtte stenge etter én uke: Hadde ikke papirene i orden
Akropolis søkte aldri om serveringsbevilling.
25. mars åpnet Akropolis i Sølvberggata dørene for gjestene igjen, men det skulle den aldri gjort.
For å drive en restaurant kreves det serveringsbevilling. Dette hadde ikke Akropolis fått av Stavanger kommune.
Drev uten bevilling i en uke
Dette kommer fram i en e-postutveksling mellom restauranten og kommunens juridiske avdeling 2. april. På dette tidspunktet diskuterte partene søknadsprosessen for skjenkebevilling.
«For ordens skyld, så bes det om tilbakemelding på om dere har åpnet
serveringsstedet nå?» skriver juridisk rådgiver, Bente Mellegård i e-posten.
«Vi startet på mandag for 1 uke siden», svarer restauranten.
Videre i e-postkorrespondansen skriver kommunen at det ikke er gitt serveringsbevilling for drift av restaurant til Akropolis. Dersom bevillingen ikke er på plass, kan man heller ikke drive restaurant.
«Dere kan søke om serveringsbevilling, men vi kan ikke gi tillatelse til midlertidig drift så lenge søknaden behandles», skriver Mellegård til Akropolis.
– En misforståelse
Det er selskapet H&M Group AS som driver Akropolis. Daglig leder Mergim Gashi innrømmer feilen.
– Vi trodde kommunen hadde gitt oss tillatelse. Det hele har rett og slett vært en misforståelse. Dette tar vi til betraktning og har valgt å stenge fram til alt er klart, skriver Gashi en en tekstmelding til Byas.
Byas har vært i kontakt med juridisk rådgiver Mellegård. Hun bekreftet torsdag at restauranten fortsatt ikke har fått innvilget serveringsbevilling, og derfor er nødt til å holde stengt.
– De har sendt inn søknad som er under behandling, skriver hun i en e-post.
Byas har også spurt om oppstarten uten bevillingen i orden vil få konsekvenser få restauranten, men Mellegård svarer at dette først vil være klart etter at saken er ferdig behandlet.
To måneders behandlingstid
På døra til Akropolis henger det i dag en lapp som sier at restauranten er stengt til skjenkebevillingen er på plass.
Det er ikke et krav med skjenkebevilling dersom man skal drive restaurant, men bevillingen er nødvendig dersom serveringsstedet skal ha alkoholservering.
Gashi forteller at restauranten nå har søkt om både serverings- og skjenkebevilling.
– Vi beklager til gjestene som må vente nok en gang, men vi kommer sterkt tilbake, sier han.
– Vet du når dere vil åpne igjen?
– Vi håper på en snarlig åpning, svarer Gashi.
Kommunen skriver på sine nettsider at saksbehandlingstiden for søknader om serveringsbevilling normalt er to måneder.
Når søknaden er fullstendig, sendes den til uttalelse til politiet, skatteetaten og kemneren.
Behandlingstiden kan bli lenger dersom de offentlige etatene har bemerkninger til saken, eller dersom søkeren gjør endringer underveis i saksbehandlingen.
MER FRA BYAS:
Munken kan miste skjenkebevillingen i en uke
Yum og Tex & Turk har stengt dørene
11 ting du absolutt IKKE bør gjøre mot en bartender
Tidligere Hall Toll-ansatte: – Vi er forberedt på å gå rettens vei om vi må
Akropolis har satt ny åpningsdato
Den greske restauranten har kommet og gått. Nå håper spisestedet å bli værende lenge.
Relaterte artikler
- AKTUELTFikk bevillingsendring i rekordfart: Nå kan Erik selge øl igjen3 ÅR SIDEN
- AKTUELTCapone satser tross korona: Flaggskipbutikk på 500 kvadratmeter med lounge og alkoholservering2 ÅR SIDEN
- AKTUELTEtter at regjeringen lettet på koronatiltakene, begynte søknadene å renne inn3 ÅR SIDEN
- AKTUELTOld Irish Pub får ikke drive nattklubb, men kan skjenke alkohol om de vil4 ÅR SIDEN
- AKTUELTArrangerer avslutningsfest, så blir skjenkebevillingen inndratt4 ÅR SIDEN
- AKTUELTTo barer ønsker å bli nattklubber i Stavanger4 ÅR SIDEN