Haust åpner på Magasin Blaa

Torsdag åpner kleskjeden sin første butikk i Rogaland.

Oppdatert:
Haust har tatt over de tidligere lokalene til Katharina og Parfymelle på Magasin Blaa.

Det finnes i skrivende stund 13 Haust-butikker i Norge. I februar meldte kjeden sin ankomst til Rogaland, og nå nærmer det seg åpning.

11. april klokka 12 kan butikksjef Camilla Gillstrøm og tre ansatte ønske kunder velkommen til kjedens 14. butikk på Magasin Blaa i Stavanger.

Norsk design

– Det er travelt nå, men samtidig utrolig kjekt!

Butikksjef Gillstrøm er lettet over at det fortsatt er noen dager igjen til åpning når Byas er innom. I lokalene jobber både håndverkere og ansatte for å gjøre alt i stand.

– Kort fortalt, hva er Haust?

– Det er norsk design laget for norske kvinner, både for unge og godt voksne. Og vi har ordentlige størrelser for nordiske kvinner, legger butikksjefen til.

Men hvorfor velger kleskjeden å satse i Rogaland nå?

– Vi har kjent litt på markedet. Vi ser at merket selger bra hos våre forhandlere her. Så da tenkte vi at tiden er inne for å åpne en egen butikk i Stavanger. Det er et kjøpesterkt område, sier butikkoordinator Ingerline Benedicte Standnes i Haust Collection.

LES OGSÅ:

LES MER:

Peak Performance legger ned i Stavanger

Denne gjengen er snart klare for åpning: (F.v) Trine Mikkelsen, Emilie Meberg, Monica Karlsen, butikksjef Camilla Gillstrøm og butikkoordinator Ingerline Benedicte Standnes.

Ny vekst

Haust ble etablert på 90-tallet av ekteparet Janne og Kristoffer Haust i Drammen. Siden den gang er det åpnet flere butikker, hovedsakelig på Østlandet, men også i Bergen og Kristiansand. To av Haust-butikkene er franchisebutikker.

Til tross for at selskapet hadde en omsetning på over 150 millioner kroner mellom 2011 og 2015, gikk selskapet med et underskudd på nærmere 20 millioner i samme periode, viser tall fra Proff.no.

I 2016 og 2017 har derimot pilene pekt oppover. De siste to årene har Haust Collection hatt en omsetning på 61,75 millioner kroner, og gått med et overskudd på 3,28 millioner.

Resultatet for 2018 er ennå ikke offentlig.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Dette betaler kvinner mer for enn menn

LES MER:

Nå gir fastfood-giganten opp plasten

LES MER:

Planen var at restauranten skulle åpne jula 2017. Nå er den endelig klar.

Publisert:
Oppdatert:

Snart kommer Haust Collection til Stavanger

Haust åpner Vestlandets Flagship Store på Magasin Blaa.

Publisert: