Familien fra Kristiansand flyttet til USA for å satse som influensere: – Vi er en merkevare

I oktober satset Monica (30) og Christoffer (31) på Instagram som levebrød. Med 150.000 Instagram-følgere på laget pakket de kofferten for å leve ut drømmen i USA sammen med barna.

Oppdatert:
Monica og Christoffer Nyhus bestemte seg for å pakke sakene på Hamresanden, for å leve ut «den amerikanske drømmen».

– Å leve av sosiale medier og jobbe med store merkevarer i USA er noe vi allerede ser realiteten i. Vi ønsker en hverdag som ikke er helt A4 og at vi kan styre dagen vår for å kunne ha mer tid sammen med barna våre, forteller en smilende Monica Nyhus til KRSby, som sammen med familien er hjemme på ferie i Kristiansand.

If you can dream it, you can achieve it ❤️ – Walt Disney ✨ #dreamers #familyjoy #allthatmatters ____________________________________________ #family #Disneyworld #wanderlust #facesofmotherhood #traveling #momlife #america #Florida #waltdisney #blogger #Orlando

Men i november reiser de tilbake til USA, for et nytt oppdrag for Disney World. Monica og Christoffer Nyhus signerte nemlig en kontrakt med et amerikansk agentbyrå, hvor de i etterkant fikk tilbud om promoteringsjobber i Florida og Disney World.

I tre måneder bodde de i Florida og Los Angeles med sine tre sønner Leonel (5), Matheo (4) og Emilio (2), for å promotere produkter og familievennlige resorter via Instagram.

Etter flere måneder i USA synes Monica det er fint å komme hjem til huset på Hamresanden, for å tilbringe sommerferien med familien. I november reiser de tilbake for nye oppdrag i Florida.

Bodde i Hollywood-slott og fikk suite til 28.000 kroner

Sørlendingene har virkelig fått smake på hva livet som influensere over dammen har å by på. NRK har fulgt familiens opphold i USA, som en del av en dokumentarserie i regi av Leo Ajkic som kommer på skjermen i høst. I løpet av oppholdet i Los Angeles har trebarnsfamilien også bodd i et ekte slott i Hollywood Hills, sammen med en velstående amerikansk familie.

Familien Nyhus bodde i et spektakulært slott i Hollywood, sammen med en amerikansk velstående familie. Her er eierne av slottet Adam (t.v.), Dazel, Venice og kona Lisa Damato sammen med Monica, Matheo, Christoffer, Emilio, Leonel og Elisabeth Nyhus (t.h.).

Ekteparet fra Kristiansand understreker at de er takknemlig over å ha kunne tilbringe kvalitetstid med barna samtidig som de får opplevelsesrike jobbmuligheter. Det eventyrlystne paret trekker fram et spesielt godt minne fra turen, hvor de fikk bo i en suite priset til 28.000 norske kroner per natt.

– Helt spontant endte vi opp en uke i Las Vegas, siden vi fikk en gigantisk suite gratis av en venn av min mor som jobber i USA, minnes Monica smilende.

– Og dette var en toppsuite på over 200 kvadratmeter, som kostet rundt 3500 dollar (over 28.000 kroner, journ.anm.) per natt. Det var for sykt, legger Christoffer til, og ler.

– Måtte stoppe bilen fordi jeg skalv så mye

Til sammen har Monica og Christoffer nesten 150.000 følgere på Instagram og har delt livet åpent på sosiale medier siden de fant kjærligheten for åtte år siden.

Til tross for at livet ofte smiler på sosiale medier, har ekteparet også fått kjenne på den negative siden med å være offentlige personer. De har blitt beskyldt for å bruke barna for penger og publisitet.

– Vi har ikke blitt kjente av å publisere bilder av våre sønner, min mann og jeg har lagt ut bilder fra livene våre før barna kom. Dessuten finner man mest familiebilder av oss, vi formidler en stemning, understreker paret.

– En dag stoppet jeg bilen fordi jeg skalv så mye og måtte stengte kommentarfeltet på bloggen etter mange stygge kommentarer fra et kvinneforum. Flere mente at vi solgte barna våre til høystbydende, forteller Monica.

Da Christoffer valgte å satse på sosiale medier som levebrød sammen med kona, parallelt med å drive eget ventilasjonsfirma, har han fått sterk kritikk fra nærmiljøet i Kristiansand.

– «Du har mistet det totalt» fikk jeg på grunn av at jeg la ut bilder av barna våre. «Skal du drive med det gay-greiene du også?» fikk jeg også. Dette var i forbindelsen med en jobb jeg gjorde på Instagram og skulle stolt vise vedkommende hva jeg gjorde, forteller han.

– Vi gjør noe riktig og lar det motivere oss

Ifølge sosiale medier-ekspert og høyskolelektor ved BI, Cecilie Staude, har endringer i våre medievaner gjort at grensene våre har blitt forflyttet, og terskelen dermed høyere når det gjelder å publisere bilder av barna på sosiale medier.

Be kind and be truthful and your life will be fruitful ������ #lifeissweet ____________________________________________ #myboys #family #familyfun #babies #baby #familyovereverything #allthatmatters #Instagram #godisgood #blessed #justbaby #Florida #miami #miamibeach #americanstyle #america #inspo #inspiration #blogger #happy #smile #photooftheday

– Endringer i medievaner og at sosiale medier er blitt en naturlig del av hverdagen til stadig flere av oss, gjør at et bilde på Instagram postet av en med titusener av følgere, kan være mye mer verdt enn tilfeldig reklame på TV. Samtidig er også grensene for hva i er komfortable med å dele i sosiale medier flytter seg både langt og fort. Dette bør være noe foreldre er bevisst på når det gjelder bilder av barn, forklarer Staude.

Ekteparet mener det fortsatt er tabu hjemme på Sørlandet å leve av sosiale medier. – I USA klapper man for andres suksess, mens i Kristiansand overser man det.

Monica mener det fortsatt er tabu hjemme på Sørlandet å leve av familien som «merkevare» på sosiale medier.

– Vi er et eget merkevare som vi har bygd opp sammen. Dette er noe som er tabu for folk flest her siden vi har bygget opp vårt eget publikum og skaffer oss en inntekt gjennom vår profil. Vi gjør noe riktig og lar det motivere oss, konstaterer Monica.

LES OGSÅ:

LES MER:

Kristina Andersen (28) og Belinda Jakobsen (32) topper Itunes-lista med ny, ærlig podkast

LES MER:

Instagram-trend tar oppgjør med posering og «ekte» kropper

Publisert:
Oppdatert:

Instagram skjuler likerklikk i en testperiode: Slik reagerer lokale influensere

I disse dager kjører Instagram en internasjonal test hvor appen skjuler antall likerklikk for å minske presset for brukere. Hvis tiltaket kommer til Norge vil det påvirke flere influensere på Sørlandet.

Publisert: