Livsstil

Disse lager du enkelt selv: Sunne ispinner på 1-2-3

Her får du oppskrift på 6 sunne og supergode sommer-is!

Oppdatert:
  • Ulrikke Valvik Mitchell
Imponér gjestene med hjemmelaget is i sommer.

Ingen sommer uten is! Og disse lager du veldig enkelt selv.

Skjær opp det du vil ha av frukt og grønt, finn frem litt kokosmelk eller juice, miks, frys og nyt.

Følg Byas.no på Facebook!

  • Få tilgang til gode rabatter og fordeler - helt gratis. Bli med i Byas Kompis!

De fleste oppskriftene kan også brukes til å lage friske smoothies - bytt da gjerne noe av kokosmelken ut med en valgfri juice.

Jordbær- og kokos-is

6-8 stk.

  • 250-300 gram ferske jordbær
  • 2 ss honning
  • 3,6 dl kokosmelk
  • 2 ss vaniljeekstrakt

Slik gjør du:

1. Skjær jordbærene i tynne skiver (ta bort kjernen) og ha dem i en liten kjele sammen med honningen. Varm forsiktig opp på medium varme, til bærene er myke.

2. Ta kjelen av plata, og mos jordbærene med en gaffel eller potetstamper til du får ønskelig konsistens. Avkjøl.

3. Bland kokosmelken og vaniljeekstrakten sammen i en bolle.

4. Legg kokos- og jordbærblanding i ispinnenformene annenhver, slik at du får et fint mønster. Frys.

Kiwi-is

Ca. 8 stk.

  • 4 modne kiwi
  • 3,5 dl ananasjuice
  • ½ ts sukker eller litt honning (valgfritt)

Slik gjør du:

1. Bruk en skje til å ta ut fruktkjøttet fra kiwien, og legg fruktkjøttet i en blender.

2. Hell i juicen, og bland dette sammen i noen sekunder på lav hastighet. Ikke blend for mye – frøene avgir en bitter smak om de knuses.

3. Smak til med sukker/honning om ønskelig. Hell blandingen i ispinneformene og frys.

Pasjons-pop

10 stk.

  • Fruktkjøtt fra 8 pasjonsfrukt (ca 3 dl)
  • 4 dl kokosmelk
  • 3 ss palmesukker
  • 1 egg
  • En klype salt

Slik gjør du:

1. Spar 0,6 dl av fruktkjøttet. Bland resten av pasjonsfrukten sammen med kokosmelken. Bruk stavmikser eller blender, og miks i ca. to minutter.

2. Sil blandingen oppi en mellomstor kjele, med en finmasket sil.

3. Bland inn palmesukkeret, et egg, resten av fruktkjøttet og litt salt.

4. Varm blandingen forsiktig opp, og rør konstant, til den bobler og tykner.

5. Avkjøl, fyll blandingen i ispinneformene og frys.

Tips: Hvis du heller vil lage smoothie, kan du droppe egget, og bruke litt juice i stedet.

Bringebær-is

6 stk.

  • 6 dl ferske bringebær
  • 2,5 dl rød juice eller kokosmelk (jeg brukte kokosmelk)
  • 2 ss honning

Slik gjør du:

1. Bland 3,5 dl av bringebærene sammen med juice/kokosmelk og honning, til du har en glatt røre.

2. Vend inn resten av bærene.

3. Fordel blandingen i ispinneformene, og frys.

Avocado-is med lime

10 stk.

  • 2 avocado
  • 2 lime
  • 2 dl kokosmelk
  • 3,5 dl sukkerlake (eller en valgfri juice)

Slik gjør du:

1. Mos avocadoene sammen med saften fra to lime, til du har en glatt puré.

2. Ha i kokosmelk og sukkerlake/juice og rør godt.

3. Fordel blandingen i ispinneformene og frys.

Appelsin og ingefær-is

6 stk.

  • 2,5 dl gulrotjuice
  • 3,5 dl fersk appelsinjuice (med masse fruktkjøtt)
  • 1 ½ ts gurkemeie
  • Ca. 3 cm ingefær, raspet

Slik gjør du:

1. Bland alt godt sammen, hell det i ispinneformene og frys. Så enkelt!

Mer fra Byas.no:

LES MER:

I år blir Spiselig byfest dobbelt så stor: – Utviklingen har vært vanvittig!

LES MER:

Dette er sommerens mest populære hårtrender

LES MER:

Hit kan du fly direkte utenlands fra Sola flyplass

Publisert:
Oppdatert:
  1. Kostholdsråd

Her er alle «Spis Ute Ugå»-rettene: Tre ulike prisnivåer

Neste uke er det igjen klar for matkuppuke. Og denne gangen kunne spisestedene velge om retten skal koste 100, 125 eller 150 kroner.

Oppdatert:
  • Tone Pedersen