Lurt av netthandel? Slik får du garantert pengene igjen!

Visste du at du kan kreve pengene igjen fra banken din?

Oppdatert:
  • AV: Michelle Bjellmo/Trdby
HVA SKJEDDE? Du kan faktisk få pengene igjen hvis du blir e-svindlet i nettbutikken.

De fleste kjenner noen som ikke har fått, eller fått noe helt annet en de ønsket, når de handler på nettet.

Vi har hørt om folk har bestilt dyrt utstyr og kun fått klinkekuler i posten. Hvert år blir flere hundre nordmenn lurt på netthandel. Men hva gjør du egentlig når du oppdager at du har kjøpt katta i sekken?

Lik Byas.no på Facebook!

– Bruk kortgarantien

Det har Forbrukerrådet svar på, og det er egentlig ganske enkelt å få tilbake pengene. Det er bare veldig få som vet om det, skriver Forbrukerrådet.

– Kortgarantien er ditt våpen mot svindel i netthandelen. Men av de som opplevde problemer, har bare 16 prosent fremmet krav overfor bank/kortselskap, sier fagdirektør Jorge B. Jensen i Forbrukerrådet.

En kvart million nordmenn har hittil blitt rammet av svindel i forbindelse med netthandel. Og skulle det skje deg finnes det altså muligheter som sikrer at du får pengene igjen.

LES MER:

Hvis du ikke er fornøyd med treningssenteret ditt, har du disse mulighetene .

Bankene informerer ikke godt nok

Forbrukerrådet har sammen med Forbruker Europa laget en film om kortgaranti. Der kommer det fram at bare 1 av 4 er klar over at de har bedre rettigheter ved bruk av kredittkort enn ved bankoverføring.

De mener at årsaken til at så få benytter seg av muligheten som finnes i kortgarantien, er fordi bankene er for dårlige til å informere om det. Derfor har de lagt inn ønsker om at de store norske bankene skal informere om det.

– En stikkprøve Forbrukerrådet foretok på åtte sentrale banker tidligere i år, viste at bare én av dem informerte godt om retten til å få erstatning etter handel på nettet med betalingskort, sier Jensen i Forbrukerrådet.

Også hvis du har betalt med debetkort, og nettbutikken ikke leverer, kan du få penger tilbake fra banken, lover Visa. Det skriver Forbrukerrådet på sine egne nettsider.

LES MER:

Oi! Visste du at Vinmonopolet snart kan tilby smaksprøver til kundene sine ?

Publisert:
Oppdatert:

Lurt av netthandel? Slik får du garantert tilbake pengene dine

Visste du at du kan kreve pengene igjen fra banken din om du ikke har fått en vare du har betalt for?

Publisert: