Snart kan du få prøvesmake på Vinmonopolet

Men bare noen få utvalgte steder i første omgang.

Oppdatert:
Alle polutsalg i hele Norge vil stenge ved en eventuell streik.

Snart åpner Vinmonopolet for prøvesmaking av varer. Men gratis blir det ikke, bare for å gjøre dét klart med én gang.

Følg Byas.no på Facebook!

– Vi håper å få til en prøveordning med kurs i løpet av neste år, sier Vinmonopolets administrerende direktør Kai Henriksen til Aftenposten.

Selv om alle detaljer ikke er klare ennå, blir det nok ikke slikt at det er fritt fram fra alle hyller. Det vil bli styrt etter tema og det vil kun gjelde for et begrenset antall vareprøver - på rundt 6-10 produkter per "kurs", som Vinmonopolet kaller det for.

I utlandet er det vanlig at vinbutikker gjerne har smaking på utvalgte dråper i en krok i lokalet. Ja, det har også vært slik i Sverige en stund. Og nå - etter endringer i alkoholforskriftene som ble satt i verk fra 1. november, kommer det altså til Norge.

Det vil nok ikke gjelde alle butikkene til Vinmonopolet men på et av de sju spesialutsalgene som som finnes: I Sandnes, Bergen, Trondheim, Sandefjord, Hamar - og Oslo (hvor det er to stykker, på Aker Brygge og CC-Vest).

I tillegg planlegger polet å teste det ut på mindre steder for å se om det er interesse for konseptet også her, skriver Aftenposten.

LES MER:

Glad i god vin? Her er 10 gode viner under 100-lappen!

Publisert:
Oppdatert:

Nå kan du snart få prøvesmake på Vinmonopolet

Mot betaling, men i første omgang bare noen få utvalgte steder.

Publisert: