Vivild koste seg på Gratishaugen

Fra Knudamyrå går det en liten sti opp på et fjell. Stien er sorpete og tidvis bratt, men det som venter deg på toppen er den beste plassen på Bieberkonserten.

Publisert:
  • Cornelius Munkvik

Fra Knudamyrå går det en liten sti opp på et fjell. Stien er sorpete og tidvis bratt, men det som venter deg på toppen er den beste plassen på Bieberkonserten.

Det er i alle fall den høyeste. Vi er en plass mellom 56 og 75 meter over Forus travbane. Her strides de rundt 30 fremmøtte sine mobiler. Alle, både store og små, har det i alle fall hyggelig, og musikken fra konsertområdet høres godt.

– Det lyder vel egentlig mest som et tog som passerer. Er dette virkelig musikk, spør Dagfinn Karlsen, som pleier å gå tur i området.

– Det var tilfeldig at jeg gikk forbi akkurat nå. Hadde det vært klassisk musikk, ville jeg kanskje blitt stående, men dette er jo bare dunk-dunk, sier han og smiler til de andre på Gratishaugen.

Venter på Bieber

Vivild Hognestad Gilje (10) er av en annen oppfatning hva gjelder musikken. Hun synes den er ok, men forklarer at hun egentlig venter på Bieber.

– Men om han ikke kommer snart går jeg hjem. Så viktig er det ikke, sier 10-åringen, som sitter på en stor stein sammen med sin far Morten.

Bak dem står Mateusz Gumos (6), Ava Frafjord (5) og Bjørn Sunde (11). Mateusz og Ava er egentlig ikke så veldig opptatt av musikken. De er mye mer interesserte i pariserhjulet som er plassert på konsertområdet.

Veldig høyt

-Tenk hvor høyt du hadde kommet om du hadde sittet i pariserhjulet, sier Mateusz og peker.

– Mm, sier Ava og ser lengselsfullt ned på konsertområdet.

– Men er dere ikke enda høyere oppe her på fjellet?

– Jo. Det er vi faktisk, sier de to og ler.

– Det er ganske kult her oppe også, sier de.

Ikke råd

Gratishaugen er som navnet røper gratis. En annen fordel med å være her i stedet for på konsertområdet er at en kan ta med seg termos med kakao. Det hadde flere av dem som fulgte sommerfesten fra naturen.

Blant dem var venninnene Marie Njaa (21), Kristine Staurland (21) og Anna Nandini Tengesdal (21). De tre ble kjent da de gikk på Vågen videregående skole. De bor spredd, men akkurat denne uka er de hos Kristine, som bor på Forus.

– Hvorfor har dere ikke kjøpt billetter?

– Vi har ikke råd. Vi er studenter. Ikke er dette artister jeg hører så mye på heller, sier Marie.

– Men når det passet slik var det jo kjekt å få med seg litt. Jeg bor rett nedi her, sier Kristine.

Kamp mot klokka

Flere av de rundt 30 som står på Gratishaugen mener at det rette navnet er Ulsberget. Alle er påpasselige med å si at det finnes myyyye bedre gratisplasser. 30 stykker på Ulsberget var omtrent hva det var plass til.

– Det spørs om Justin Bieber går på scenen først etter at vi har gått hjem, spør mer enn sier Håvard Frafjord til datteren Ava.

Kort tid etter takker de for laget og tar fatt på stien ned igjen.

– Vi står til vi blir kalde, studentene Marie, Kristine og Anna.

– Det er nok ikke så lenge til.

LES MER:

LES OGSÅ: Bieber handlet turutstyr for over 90.000 kroner i Madlakrossen

Publisert:

Monica skal brøyte vei for ungene

– Det er jeg som er galnest, sier Monica Myklebust, som var på plass i Bieber-køen klokka 14.00 onsdag ettermiddag.

Publisert:
  • Cornelius Munkvik