Tix viser frem ny låt lørdag: – Jeg ser hva det norske folk trenger

Tix mener det er viktig for folket at han opptrer under årets Melodi Grand Prix.

Publisert:
  • NTB
– Jeg vet hva det norske folk trenger, sier Andreas «Tix» Haukeland om sitt MGP-bidrag «Ut av mørket».

– Mange trenger å høre låten som jeg stiller med, «Ut av mørket», sier Andreas Haukeland til NTB.

Å delta i Melodi Grand Prix har vært en del av hans masterplan som artisten Tix i flere år. Men i år satte han av tiden, fortalte han til NTB etter mandagens pressekonferanse på Marienlyst – der NRK bekjentgjorde hvilke seks artister som går rett til finalen.

Og en av dem er den tidligere russelåtskaperen som nå er blitt en hovedstrømsartist.

Førstkommende lørdag skal publikum få høre Tix fremføre «Ut av mørket» under den første delfinalen, der publikum skal få stemme frem den første av de andre finalistene.

Ut fra glitteret: Tix da han bekjentgjorde MGP-deltagelsen.

Viktig låt

– Det er en viktig låt, som mange trenger å høre, sier Tix uten blygsel. Han har stor kontakt med kjernepublikummet sitt, og har med låter som «Karantene» fra i fjor også virkelig tatt steget ut i folkedypet.

LES MER:

«Karantene»-låten til Tix utropes til en mulig koronaklassiker

– I en tid som dette skal jeg få synge en låt som er så personlig for meg, men som også er svært gjenkjennbar for andre. Det er en seier i seg selv. Melodi Grand Prix er en låtskriverkonkurranse, minner Haukeland om, og påpeker:

– Jeg har skrevet tekst og musikk helt alene, jeg har produsert den selv. Jeg har gjort alt. Teksten kan knyttes til sorg og ensomhet, men også til takknemlighet – og ikke minst håp.

Og det trenger det norske folk, mener han.

– Jeg får veldig mange tilbakemeldinger fra folk, og ser hva det norske folk trenger.

Tix stilte i «gyllene skor» under MGP-presentasjonen mandag hos NRK.
Jeg gruer meg til å fremføre «Ut av mørket», men samtidig gleder jeg meg til å få sagt det jeg vil si gjennom denne låten.

Gruer seg

Men selv medgir Andreas «Tix» Haukeland at han gruer seg litt.

– Jeg vet ikke om det blir gøy eller ikke, sier han – etter tidligere på direkten å ha lovet tidenes sceneopptreden som Tix.

– Jeg gruer meg til å fremføre «Ut av mørket», men samtidig gleder jeg meg til å få sagt det jeg vil si gjennom denne låten, røper 27-åringen.

LES MER:

Anders Nilsen (31) fra Madla om suksessen

I fjor sommer stilte Andreas «Tix» Haukeland opp i TV 2s «Allsang på grensen» for et folkelig publikum. – Folk begynner å bli kjent med meg, sier den tidligere så omdiskuterte artisten.

Som målbevisst har jobbet mot å bli Norges største popstjerne. Den første ikke-russelåten kom i 2018, samtidig som han fikk internasjonal suksess som medlåtskriver på Ava Max «Sweet But Psycho». Siden har det gått unna:

I mai hadde han 11 låter på topp 200 i Norge, og da 2020 var omme viste han seg å være Spotifys mest strømmede artist i Norge foran The Weeknd og Kygo. På TV har Tix vært å se i «Paradise Hotel» og som dommer i «Idol».

Og nå venter tidenes paljettsirkus på den pelskledde karen med pannebånd og solbriller, som i ekte MGP-ånd stilte med «gyllene skor» på pressemøtet mandag.

Publisert:

Sjekk hvilke fire nye delfinalister som er klare for Melodi Grand Prix

Fra MGP-veteranen Ketil Stokkan (64) til førstereisgutten Daniel Owen (21): Mandag offentliggjorde NRK fire nye delfinalister til årets Melodi Grand Prix.

Publisert: